Ποιος θυμάται τα παραμύθια καλύτερα; – Thisisus.gr

Ποιος θυμάται τα παραμύθια καλύτερα; – Thisisus.gr

Να ένα παιχνίδι που προωθεί την αγάπη για τα βιβλία και μετατρέπεται ταυτόχρονα σε παιχνίδι μνήμης! Ακονίστε λοιπόν την μνήμη του παιδιού σας και απολαύστε παρέα τα αγαπημένα του παραμύθια!

Ηλικία 3+ 

Θα χρειαστείτε:

Εκδόσεις Παπαδόπουλος
  • 10-15 βιβλία τα οποία το παιδί σας γνωρίζει καλά

Καθίστε στο πάτωμα μαζί με το παιδί σας και τοποθετείστε τα βιβλία μπροστά σας. Οι κανόνες του παιχνιδιού είναι απλοί. Εσείς κάνετε ερωτήσεις που αφορούν τα συγκεκριμένα βιβλία στο παιδί και αυτό πρέπει να «πατήσει» πάνω στο βιβλίο που κρύβει κάθε φορά την απάντηση. Κάθε φορά που το παιδί απαντάει σωστά επιστρέφουμε το συγκεκριμένο βιβλίο στη θέση του. Προσοχή: Το παιδί έχει μέχρι και 2 ζωές. Αυτό τι σημαίνει; Όταν δεν γνωρίζει την απάντηση δικαιούται να ξεφυλλίσει κάποιο βιβλίο προκειμένου να βεβαιωθεί ότι η σωστή απάντηση κρύβεται εκεί μέσα. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο δύο φορές. Τα βιβλία που παραμένουν στο πάτωμα πάει να πει ότι δε τα θυμάστε καλά και θα πρέπει να τα ξαναδιαβάσετε!

Ενδεικτικές ερωτήσεις που μπορείτε να κάνετε στο παιδί:

  • Σε ποιο βιβλίο ο ήρωας φοράει γυαλιά;
  • Σε ποια ιστορία το κοριτσάκι ψάχνει ένα φίλο;
  • Σε ποιο βιβλίο ένας δράκος κάνει παρέα με μια κότα;
  • Σε ποιο βιβλίο πρωταγωνιστεί ένας μάγος;

Τι περιμένετε λοιπόν; Άντε να παίξετε και να ακονίσετε τη μνήμη του παιδιού σας, αλλά και να ενισχύσετε την αγάπη του για τα βιβλία.

Περιμένουμε τις εντυπώσεις σας!

Γράφει για το thisisus η Βάνα Μαυρίδου

About Author