Η Μάρθα Σακκά είναι όπως λέει ερασιτέχνης φωτογράφος. Εμείς από την άλλη θα λέγαμε ότι είναι η φωτογράφος της καρδιάς μας, γιατί μπορεί μέσα από τον φακό της να αποτυπώσει στιγμές που ζούμε όλοι μας σαν γονείς. Η ιδιαιτερότητα των δικών της φωτογραφιών είναι το συναίσθημα που μας αφήνουν. Ένα χαμόγελο, μια νοσταλγία και μια κρυφή λύπη και χαρά.
Όλοι μας έχουμε ζήσει κάθε στιγμή της φωτογραφίας, λίγοι όμως κατάφεραν να την αποθανατίσουν.
Δε θα μιλήσουμε άλλο απολαύστε τις δικές μας “Στιγμές”.
Έσπασε το μπισκότο μου…

Είστε ήρεμοι και διαβάζετε ένα βιβλίο ή μαγειρεύετε ή μόλις έχετε μπει στο σπίτι απο τη δουλειά και το καμάρι σας είναι στα πατώματα και κλαίει.
Γιατί;
Επειδή έσπασε το μπισκότο του, το κοιτάει ο αδελφός/ή του, δεν βρίσκει το κουκλάκι με τα μαύρα μάτια και τα χρυσά μαλλιά, θέλει σοκολάτα, δεν του αρέσει το μπλουζάκι, δεν βρίσκει ροζ/μπλε/πράσινο/πορτοκαλί ποτήρι, το ακούμπησε το φυτό!
Τα παιδιά μπορούν να κλάψουν επειδή απλά γυρίζει γη. Και για τα ίδια ο λόγος ΠΑΝΤΑ είναι πολύ σημαντικός. Ας το θυμόμαστε αυτό κάθε φορά κι ας σκύβουμε λίγο να τα φτάσουμε στο ύψος μπας και φτάσουμε στις καρδούλες τους και φύγει ο πόνος.
Κοίτα τι έκανα!

Είσαι στο σπίτι με παιδιά και έχει ησυχία. ΚΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ. Η ησυχία δεν πάει πακέτο με τα παιδιά το έχεις καταλάβει αυτό απο τη μέρα που έγινες γονιός. Πας λοιπόν δειλά δειλά να δεις τι συμβαίνει στην κουζίνα, στο υπνοδωμάτιο, στο σαλόνι.
Το παιδί σου είναι πανευτυχισμένο γιατί:
- μόλις πασαλείφτηκε το κουτί με την σοκολάτα.
- βρήκε την κρέμα σώματος σου κι αποφάσισε να την δοκιμάσει, ναι και στο πρόσωπο και στο σώμα και μες τα αυτιά.
- το χώμα της γλάστρας στο σαλόνι ήταν ότι έπρεπε για ένα τεστ γευσιγνωσίας.
- το αλεύρι με τα μακαρόνια και το σιμιγδάλι έχουν κι άλλη χρήση εκτός από το μαγείρεμα, πασαλείβονται σε όλο το σώμα και περιμένεις να δεις τι θα βγει!
Δεν ξέρω με τι ήρθατε αντιμέτωποι εσείς αλλά είμαστε σίγουροι ότι από τη μια θέλατε να βάλετε τα γέλια και από την άλλη τα κλάματα!
Τα παιχνίδια μου πετάνε!

¨Μαμά, μπαμπά ελάτε να δείτε, τα παιχνίδια μου πετάνε:”
Και τρέχετε κι εσείς να δείτε τα παιχνίδια να πετάνε! Ένα δωμάτιο στο χάος. Παιχνίδια σκορπισμένα παντού. Στο πάτωμα, στο κρεβάτι, στο γραφείο, τη βιβλιοθήκη, στα ντουλάπια, στα συρτάρια – ναι και στην μπανιέρα και στην λεκάνη της τουαλέτας αρκετά συχνά – μιας και είπαμε τα παιχνίδια πετάνε!
Κι άντε μετά να πείσεις το παιδί ότι τα παιχνίδια όπως πέταξαν πρέπει να ξαναπετάξουν για να χωρέσουν ξανά σε εκείνες τις κούτες παιχνιδιών που επιμένετε να έχετε και να φυλάτε τα παιχνίδια τους. Ναι και στο δικό μας σπίτι τα ίδια.
Θα πεθάνω;

Πείτε μου πόση ώρα χρειάζεστε για να πείσετε τα παιδιά σας να κάνουν μπάνιο; Ωραία. Και μετά πόση ώρα θέλετε περίπου για να τα πείσετε να βγουν από το μπάνιο; Έτσι, ναι ναι… και σε εμάς τα ίδια και χειρότερα!
Και μετά από τόσες διαπραγματεύσεις βγαίνουν, ντύνονται και αρχίζουν να φοβούνται παρατηρώντας τα χέρια τους που έχουν μουλιάσει τόση ώρα μες το νερό!
Κι όπως λέει και η ίδια η Μάρθα γι’ αυτήν τη φωτογραφία της: “Μαμά σημαίνει να προσπαθείς να εξηγήσεις ότι όχι τα χεράκια σου δεν χαλάσανε! Γίνανε έτσι επειδή έκατσες μια ώρα μέσα στην μπανιέρα να παίζεις!!” Εμείς εδώ απλά να προσθέσουμε ότι και μπαμπάς το ίδιο σημαίνει.
Μαγικό έγινα κουνέλι

Το καμάρι σου έχει σπάσει το χέρι του. Και κάνεις ότι μπορείς για να το προσέχεις. Μην πέσει πάνω νερό, μην ακουμπήσει κάπου, μην κουνηθεί απότομα και πονέσει… κι αυτό έρχεται χαρωπό να σου πει ότι μόλις έγινε κουνέλι! Μιας και η χρήση της “κρεμάστρας” για το χέρι δεν περιορίζεται μόνο στο χέρι.
Πραγματικά αν μπορούσα να σκεφτώ μόνο δυο λέξεις για να περιγράψω πως είναι να είσαι γονιός θα έλεγα: Τρόμος και Γέλιο. Γιατί έρχονται πολλές φορές μαζί, ταυτόχρονα, για να σε σκοτώσουν και να σε αναστήσουν την ίδια στιγμή.
Ευχαριστώ πολύ την Μάρθα Σακκά για τις φωτογραφίες. Θα συνεχίσουμε να σε απολαμβάνουμε κι εσένα και τα μπισκότα που φτιάχνουμε με τις φοβερές κουπ πατ σας από το CookieCutter Hub.