Πως φροντίζουμε τα μαλλιά των παιδιών μας; -Thisisus.gr

Πως φροντίζουμε τα μαλλιά των παιδιών μας; -Thisisus.gr

Πήγαμε στο κομμωτήριο Νίκος Μουχτάρογλου, (Σολωμού 1, Νέο Ψυχικό) και βρήκαμε τον αγαπημένο μας κομμωτή, τον Νίκο, και αυτή τη φορά μιλήσαμε για τη φροντίδα των μαλλιών των παιδιών μας.

ΕΡ: Γονείς, παιδιά και μαλλιά! Νίκο, τι θα έλεγες ότι πρέπει να προσέξουμε όσον αφορά τη φροντίδα των μαλλιών των παιδιών μας;

ΑΠ: Το πρώτο που θα πρέπει να κάνουμε ως γονείς είναι να κάνουμε όλη την διαδικασία μια ευχάριστη ρουτίνα. Από τις πρώτες μέρες της ζωής του μωρού μας μέχρι να μεγαλώσουν και να θέλουν να τα κάνουν όλα μόνα τους η φροντίδα των μαλλιών τους είναι δική μας υπόθεση οπότε πρέπει να την εντάξουμε στο δικό μας πρόγραμμα και όχι στον παιδιών.

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

ΕΡ: Κάθε πότε πρέπει να λούζουμε τα μαλλιά τους;

ΑΠ: Καθορίστε συγκεκριμένες μέρες ανάλογα με τις δραστηριότητες που έχει το παιδί σας γυμναστήριο, κολυμβητήριο κ.α. Γενικά, τα μαλλιά δεν χρειάζονται πάνω από τρείς φορές την εβδομάδα λούσιμο. Σε περιπτώσεις έντονης δραστηριότητας αν τα αισθάνεστε βρώμικα, το καθημερινό λούσιμο με σωστά προϊόντα δεν αποτελεί πρόβλημα για τα μαλλιά του παιδιού.

ΕΡ: Και το μεγάλο βάσανο των γονιών, οι κόμποι στα μαλλιά. Τι συμβουλή θα μας έδινες;

ΑΠ: Πριν το λούσιμο αν τα μαλλιά είναι πολύ μπερδεμένα, προσπαθούμε πρώτα να τα ξεπλέξουμε με μια πιο αραιή βούρτσα και πάντα με την βοήθεια ενός leave-in conditioner ή ενός light serum. Προσέξτε: εάν λούσουμε τα μαλλιά μπερδεμένα η διαδικασία μετά γίνεται επίπονη. Επίσης, χρησιμοποιούμε πάντα μετά το σαμπουάν, conditioner σε μακριά μαλλιά – αγοριών ή κοριτσιών.

ΕΡ: Έχεις να μας προτείνεις κάποια συγκεκριμένα προϊόντα που να καλύπτουν τις ανάγκες των παιδιών;

ΑΠ: Κάθε παιδί έχει διαφορετικά μαλλιά και διαφορετικές ανάγκες. Για παράδειγμα λιπαρά μαλλιά ή σγουρά που μπερδεύονται ή μαλλιά λεπτά που σπάνε και δεν μακραίνουν ή μαλλιά κολυμβητηρίου που χρήζουν ειδικής φροντίδας. Θα πρότεινα να συμβουλεύεστε τον κομμωτή σας για τα προϊόντα περιποίησης που καλύπτουν τις ανάγκες των μαλλιών του παιδιού σας.

ΕΡ: Ποιος είναι ο σωστός τρόπος χτενίσματος των μαλλιών των παιδιών μας;

ΑΠ: Καθημερινά, φροντίζουμε να χτενίζουμε τα μαλλιά με μια βούρτσα που δεν σπάει και δεν ηλεκτρίζει τα μαλλιά. Καλό θα ήταν πρώτα να εφαρμόζουμε leave-in condition ή light serum. Σε παιδιά με σγουρά ή έντονα σπαστά μαλλιά τα μαλλιά χτενίζονται μόνο κατά την διάρκεια  του λουσίματος και ιδανικά την ώρα του conditioner. Μετά το λούσιμο εφαρμόστε ένα light serum, γιατί τα σγουρά μαλλιά χρειάζονται περισσότερη ενυδάτωση. Την επόμενη μέρα δεν τα χτενίζουμε, τα πιάνουμε, αν χρειαστεί, με ένα μαλακό κλαμεράκι.

ΕΡ: Ψείρες, ο φόβος όλων μας. Τι κάνουμε;

ΑΠ: Εάν στο σχολείο ή δασκάλα σας προειδοποιήσει ότι σε κάποιο παιδάκι βρέθηκαν ψείρες δεν σημαίνει ότι έχει και το παιδί σας. Πριν φύγει το πρωί για το σχολείο, ψεκάστε στα μαλλιά προληπτικά, με μια λοσιόν ειδική για ψείρες, για λίγες μέρες.

ΕΡ: Κάθε πόσο πρέπει να κουρεύονται τα παιδιά;

ΑΠ: Κάθε 3 μήνες, επειδή στα πιο μακριά μαλλιά από την φύση τους δημιουργείται “ψαλίδα” καλό είναι να έρχονται μαζί σας στο κομμωτήριο για μια περιποίηση και λίγο κούρεμα.

ΕΡ: Κάτι άλλο που θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας λίγο πριν κλείσουμε;

ΑΠ: Ο κομμωτής σας είναι ο άνθρωπος που εμπιστεύεστε για τα μαλλιά σας και αυτός που θα εμπιστευτείτε για την φροντίδα του παιδιού σας. Είναι ωραίο να δημιουργήσετε μια ρουτίνα όπου οι γονείς θα φροντίζουν μαζί με τα παιδιά τους τα μαλλιά τους στο κομμωτήριο ή τα δοντάκια τους στον οδοντίατρο.

About Author