Πώς να φτιάξετε το δικό σας μοναδικό Ποδοσφαιράκι -Thisisus.gr

Πώς να φτιάξετε το δικό σας μοναδικό Ποδοσφαιράκι -Thisisus.gr

Είτε σας αρέσει το ποδόσφαιρο είτε όχι, σίγουρα ξέρετε το ξύλινο ποδοσφαιράκι. Η ιστορία του ξεκινάει από τα τέλη του 19ου αιώνα, μέχρι που το 1923 ο Άγγλος Harold Searles Thornton το κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και από τότε διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο και αγαπήθηκε όσο λίγα παιχνίδια! Όταν θα φτιάξετε όμως το δικό σας Ποδοσφαιράκι η χαρά και η αγάπη δεν θα συγκρίνονται!

Για τους γονείς που δεν διεκδικούμε το “champions league”, αλλά χαμόγελα, αγκαλιές και αφορμές για παιχνίδι, μπορούμε να φτιάξουμε το δικό μας ποδοσφαιράκι με απλά υλικά!

 Θα χρειαστούμε για το Ποδοσφαιράκι :

Εκδόσεις Παπαδόπουλος
  • Ένα κουτί από παπούτσια ή κάποιο αντίστοιχου μεγέθους
  • 6 καλαμάκια για σουβλάκι
  • 10 ξύλινα μανταλάκια
  • Ψαλίδι ή κοπίδι
  • Χρώματα ζωγραφικής  
  • Ένα μικρό μπαλάκι
  • Μεζούρα ή χάρακα

Ανοίγουμε 2 τέρματα στα πλαϊνά του κουτιού. Μετράμε ίσες αποστάσεις και ύψος και περνάμε τα καλαμάκια από τη μια άκρη του κουτιού στην άλλη (υπολογίζουμε ότι τα μανταλάκια τα στερεώνουμε στη μικρή τρυπούλα και όχι στη μεγάλη και ότι πρέπει να είναι σε τέτοιο ύψος ώστε να μπορούν να γυρίζουν). Χρωματίζουμε 5 μανταλάκια με τα χρώματα της μιας ομάδας και 5 με τα χρώματα της άλλης. Στα δυο ακριανά καλαμάκια  βάζουμε στο κέντρο ένα μανταλάκι για τερματοφύλακα . Με τα υπόλοιπα μανταλάκια οργανώνουμε την άμυνα  και την επίθεση, τοποθετώντας τους παίχτες  σε δυάδες έτσι ώστε να εναλλάσσονται οι ομάδες.

Το παιχνίδι μας είναι έτοιμο! Σουτ και γκοοοοοοολ!!!!

Αν έχετε όρεξη για δημιουργία μπορείτε να βάλετε ένα πράσινο βετέξ για γρασίδι και στα καλαμάκια σφουγγαράκια κουζίνας κομμένα σε λωρίδες, για λαβές. Επίσης μπορείτε να ζωγραφίσετε το κουτί και τους παίχτες ανάλογα με τις ομάδες που θέλετε να παίξουν.

Διαχρονικό και αγαπημένο από αγόρια και κορίτσια όλων των ηλικιών !

Καλή διασκέδαση !

Γράφει για το Thisisus.gr η Βασιλική Παπαδοπούλου

Διαβάστε επίσης τα άρθρα:

Πως θα γίνετε μικροί καλλιεργητές (φακή σε σφουγγαράκια)

Πως να φτιάξετε το δικό σας κουκλοθέατρο

Καμπούμ Το παιχνίδι που λατρεύουν τα παιδιά

Φτιάξτε τα πιο όμορφα σπιτάκια!

About Author