Πώς να φτιάξετε χειροτεχνίες με Τίγρεις για ατελείωτες ώρες απασχόλησης -Thisisus.gr

Πώς να φτιάξετε χειροτεχνίες με Τίγρεις για ατελείωτες ώρες απασχόλησης -Thisisus.gr

Την Τίγρη θα την αναγνωρίσετε από το χαρακτηριστικό μοτίβο από κάθετες, σκούρες ραβδώσεις σε κοκκινοπορτοκαλί χρώμα. Είναι το βαρύτερο και μακρύτερο από άποψη μήκους σώματος είδος «γάτας» φθάνοντας σε συνολικό -μαζί με την ουρά- μήκος μέχρι και 3,3 μέτρα και βάρος έως 306 κιλά. Σε γενικές γραμμές πρόκειται για ένα μοναχικό ζώο, με εξαιρετικά μεγάλους κυνόδοντες.

Αποτελεί, ίσως, το δημοφιλέστερο από τα μεγάλα θηλαστικά του κόσμου, με εξέχουσα θέση στην αρχαία μυθολογία και λαογραφία και συνεχή ιστορική παρουσία στη λογοτεχνία και σε όλες ανεξαιρέτως τις καλές τέχνες, αλλά και στον κινηματογράφο και τα σύγχρονα media. Οι τίγρεις εμφανίζονται σε πολλές σημαίες, σε οικόσημα και στη λαϊκή κουλτούρα σε πολλές εκφάνσεις της. Είναι το εθνικό ζώο του Μπανγκλαντές (η τίγρη της Βεγγάλης), της Ινδίας, του Βιετνάμ, της Μαλαισίας (η μαλαισιανή τίγρη) και της Νότιας Κορέας.

Αφού είπαμε λίγα λόγια για τις Τίγρεις, πάμε τώρα να δούμε πως θα κάνουμε χειροτεχνίες με τη μορφή τους, για να τις αγαπήσουμε ακόμα περισσότερο!

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Φτιάξτε τη δική σας Τίγρη με χαρτοσακούλα από το simpleeverydaymom

Θα χρειαστείτε σίγουρα μια χαρτοσακούλα και τα χρώματα της επιλογής σας! Στο simpleeverydaymom θα βρείτε και το έτοιμο template για να το εκτυπώσετε και να το κολλήσετε πάνω στην χαρτοσακούλα σας αλλά σας συμβουλεύω να αφήσετε τα παιδιά να δουλέψουν μόνα τους χωρίς το έτοιμο υλικό! Αφήστε τα να δουν την τίγρη και στη συνέχεια να ζωγραφίσουν τα επιμέρους μέρη που θα κόψουν με το ψαλίδι τους και θα κολλήσουν στη χαρτοσακούλα! Έτοιμη η τίγρης και έτοιμη και μια μικρή αρχή για ένα κουκλοθέατρο! Φτιάξτε και άλλα ζώα της επιλογής σας και ξεκινήστε τις παραστάσεις! Πατήστε εδώ να δείτε όλες τις λεπτομέρειες και αν βιάζεστε να εκτυπώσετε και την δική τους υπέροχη Τίγρη.

Η δική σας Τίγρη με αποτυπώματα χεριού από το parentingpatch

Για μικρά αλλά και μεγάλα παιδάκια που διασκεδάζουν να παίζουν με χρώματα και μπογιές και που φυσικά τι άλλο…. που αγαπάνε τις γρήγορες και δυνατές τίγρεις! Αφήστε το παιδί να βουτήξει τα χέρια του στο υπέροχο πορτοκαλί χρώμα της τίγρης και τα υπόλοιπα είναι πανεύκολα! Θα χρειαστείτε πορτοκαλί τέμπερα ή δακτυλομπογιά, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού και ένα μαύρο μαρκαδόρο για τις γραμμές της τίγρης! Το μόνο σίγουρο είναι πως τα παιδιά θα διασκεδάσουν αφάνταστα και πως το αποτέλεσμα θα το αγαπήσετε πολύ! Δείτε όλες τις λεπτομέρειες εδώ.

Η δική σας Τίγρη με αποτυπώματα…ποδιού από το funhandprintartblog

Εεεεε….. αφού μπορούμε με τα χέρια, τότε σίγουρα μπορούμε και με τα πόδια! Μην μπερδευτείτε και νομίσετε πως είναι μόνο για μικρά παιδιά! Και τα μεγάλα παιδιά θα διασκεδάσουν εξίσου! Πάρτε λευκά χαρτόνια και μπογιές και ξεκινήστε να αφήνετε τα αποτυπώματα σας! Αφήστε τα παιδιά να τα κόψουν περιμετρικά με ένα ψαλίδι και να ζωγραφίσουν τις λεπτομέρειες! Στη συνέχεια κολλήστε τη δημιουργία σας πάνω σε ένα γλωσσοπίεστρο! Να ακόμα μια ευκαιρία για κουκλοθέατρο και μια παράσταση με πρωταγωνιστές τα ζώα! Αν έχετε google eyes σίγουρα η δημιουργία σας θα φαντάζει ακόμα πιο ζωντανή! Δείτε εδώ όλες τις λεπτομέρειες και ξεκινήστε!

Φτιάξτε την πιο γλυκιά Τίγρη με χάρτινα ποτηράκια από το mollymoocrafts

Προτιμούμε πάντα χάρτινα ποτήρια και πιάτα αντί για πλαστικά και έτσι μαθαίνουμε στα παιδιά μας πως να προστατεύουν και να σέβονται το περιβάλλον. Παράλληλα μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε σε υπέροχες κατασκευές! Πάρτε λοιπόν μαρκαδόρους και τέμπερες και ό,τι άλλο χρώμα θελήσετε και pipe cleaner για τα αυτιά και την ουρά και το παιχνίδι ξεκινάει! Δείτε στο mollymoocrafts όλες τις λεπτομέρειες! Και μπόνους μια καταπληκτική αγελάδα!

Και αφού τα είπαμε όλα…. πάρτε δώρο και ένα βίντεο από το σούπερ αγαπημένο μας Art for Kids Hub ένα βίντεο για να ζωγραφίσετε το πιο όμορφο τιγράκι!

Με πολλή αγάπη Σοφία

About Author