Πως να φτιάξετε Μαγική Άμμο (Kinetic Sand) με 3 απλά υλικά -Thisisus.gr

Πως να φτιάξετε Μαγική Άμμο (Kinetic Sand) με 3 απλά υλικά -Thisisus.gr

Φτιάξτε Μαγική Άμμο (Kinetic Sand) με 3 απλά υλικά

Η παραλία είναι πάντα μια ευχάριστη επιλογή για βόλτα και διασκέδαση! Υπάρχουν όμως και οι στιγμές που μένουμε στο σπίτι. Γι’ αυτές τις στιγμές σας έχουμε την Μαγική Άμμο, για ατελείωτες ώρες διασκέδασης! Μην παραλείψετε να την φτιάξετε! Τα παιδιά την λατρεύουν!

Η Μαγική Άμμος θα χαρίσει στα παιδιά ατελείωτες ώρες παιχνιδιού, εξασκώντας τη φαντασία και την δημιουργικότητά τους, καθώς εξασκεί τη λεπτή κινητικότητα των δαχτύλων μέσα από το πιο όμορφο παιχνίδι.

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Για την Μαγική ή Κινούμενη Άμμο, θα σας δώσω πολλές επιλογές και εσείς θα διαλέξετε αυτή που είναι πιο κοντά στα δικά σας γούστα! Εμείς φυσικά έχουμε δοκιμάσει και τις τρεις επιλογές και είναι και οι τρεις το ίδιο καταπληκτικές!

Συνταγή:

5 κούπες άμμο

3 κούπες κορν φλάουρ

1 κούπα λάδι

Για να κάνετε τη συνταγή κινητικής άμμου, θυμηθείτε μόνο την αναλογία 5:3: 1. Με αυτόν τον τρόπο, είτε έχετε ένα κύπελλο μέτρησης, είτε απλά ένα μικρό δοχείο ή μια σέσουλα, μπορείτε να πάρετε τη σωστή αναλογία. Είναι 5 μέρη άμμου, σε 3 μέρη Κορν Φλάουρ (άμυλο αραβοσίτου) , και 1 μέρος λάδι.

Τώρα όσον αφορά τα υλικά οι επιλογές μπορούν να έχουν ποικιλία ως προς την άμμο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άμμο που έχετε μαζέψει από την παραλία, μπορείτε να αγοράσετε έτοιμη διακοσμητική άμμο από μαγαζί παιχνιδιών η οποία έχει συνήθως και χρώμα ή μπορείτε σε περίπτωση που το παιδί είναι μικρό και υπάρχει το άγχος κατάποσης να βάλετε μαύρη ζάχαρη αντί για αλεύρι (διαλέξτε μαύρη που είναι κολλώδης και όχι καστανή).

Αφού φτιάξετε τη Μαγική σας Άμμο είστε έτοιμοι να την βάλετε σε ένα μεγάλο κουτί παιχνιδιών ή λεκάνη ή ό,τι άλλο διαθέτετε και να βάλετε μέσα τα αγαπημένα σας καλοκαιρινά εργαλεία! Κουβαδάκια, φτιαράκια και καλοκαιρινά κου πατ έχουν την τιμητική τους! Μην περιοριστείτε όμως μόνο στα συνηθισμένα! Δώστε στο παιδί την ευκαιρία να βάλει όλη του την φαντασία και να φτιάξει τον κόσμο που ονειρεύεται! Καμήλες με αστροναύτες και playmobile μπορούν να συνυπάρχουν ειρηνικά κάτω από την ίδια στέγη!

Όποια επιλογή και να κάνετε και σε όποια ποσότητα και αν φτιάξετε την Μαγική σας Άμμο, ένα είναι σίγουρο πως τα παιδιά θα περάσουν αξέχαστα!

Καλά παιχνίδια! Με αγάπη Σοφία

About Author