Πως να φτιάξετε το δικό σας κουκλοθέατρο – Thisisus.gr

Πως να φτιάξετε το δικό σας κουκλοθέατρο – Thisisus.gr

>>>Αγορές με επιστροφή χρημάτων σε πάνω από 440 e-shops μέσω του Pigogo.gr.

Το κουκλοθέατρο πάντα θα μας κάνει χαρούμενους…

Αυτό στο οποίο εστιάζουμε την προσοχή μας , αυτό το οποίο ενισχύουμε… ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ! Γι’ αυτό λοιπόν αυτές τις μέρες ,που μένουμε σπίτι ενισχύουμε τα θετικά μας συναισθήματα, μεγαλώνουμε την αγάπη, τη φαντασία και τη δημιουργικότητα μας κι αφήνουμε στην άκρη φόβους, ανησυχίες και αρνητικά συναισθήματα!

Τι το καλύτερο λοιπόν απο το να αξιοποιήσουμε τον χρόνο μας δημιουργικά με τα παιδιά μας μέσα τέχνη του κουκλοθεάτρου!

ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΜΕ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΚΟΥΚΛΕΣ

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για να στήσουμε το κουκλοθέατρο αλλά και τις κούκλες είναι απλά κι εύκολα, και κυρίως ανακυκλώσιμα.

Για το κουκλοθέατρο

Το πιο όμορφο κουκλοθέατρο φτιαγμένο απο εσάς και τα παιδιά σας
  • 1 χάρτινο κουτί (παπουτσιών,  δημητριακών, από χαρτομάντηλα ), το οποίο θα διακοσμήσουμε ευφάνταστα και θα είναι η σκηνή μας!
  • Ψαλίδι ή κοπίδι, με το οποίο θα κόψουμε και θα αφαιρέσουμε  ένα ορθογώνιο / τετράγωνο πλαίσιο (ανάλογα το κουτί) , για να δημιουργήσουμε το «παράθυρο» της σκηνής.
  • Κόλλα ρευστή, για να κολλάμε τα διάφορα μέρη και τις λεπτομέρειες της κατασκευής μας.
  • Τέμπερες / ακρυλικά χρώματα  ή χρωματιστά χαρτόνια (μονόχρωμα ή με σχέδια ή ακόμα και κομμάτια με όμορφα μοτίβα από παλιές σακούλες που κάθονται στο ράφι) , για να βάψουμε ή αντίστοιχα να κολλήσουμε στις εξωτερικές επιφάνειες του κουτιού και να το μεταμορφώσουμε!                

*Τip: για να μη φαίνονται τα γράμματα της συσκευασίας ή θα πρέπει να κολλήσουμε πρώτα χαρτοταινία σε όλες τις επιφάνειες και μετά να περάσουμε από πάνω το χρώμα, ή 2 στρώματα (δηλαδή βάφουμε Χ2) η μπογιά μας για να βγει πηχτή, αυτή η επιλογή χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να στεγνώσει.

Για τις κούκλες

Τα κουκλάκια ζωάκια πάντα είναι η αδυναμία των παιδιών

Φτιάχνουμε κούκλες με γλωσσοπίεστρα, κουτάλες ,μπαλόνια, κάλτσες ,καλαμάκια, μπουκάλια, γάντια με ό,τι έχουμε στο σπίτι μας , ή ακόμα και με τα μικρά μας δαχτυλάκια, ζωγραφίστε αστείες φατσούλες σε κάθε δάχτυλο και γίνετε πρωταγωνιστές στην δική σας παράσταση!

Δημιουργήστε αυτοσχέδιες παραστάσεις και ταξιδέψτε μικροί και μεγάλοι στον κόσμο του ονειρικού και των άπειρων δυνατοτήτων! Το παιδί ταυτίζεται με την κούκλα κι επικοινωνεί, βιώνει γεγονότα και συναισθήματα κι εκπαιδεύεται ψυχοσυναισθηματικά.

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΕ ΤΟ!      

Για το Thisisus.gr γράφει η Δρίβα Κωνσταντίνα, Νηπιαγωγός – εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης.

Δείτε επίσης

Καμπούμ Το παιχνίδι που λατρεύουν τα παιδιά

Οι καλύτερες χειροτεχνίες για την Παγκόσμια Ημέρα Γης

Φτιάξτε τα πιο όμορφα σπιτάκια! 

Φτιάξτε αερόστατο μαζί με τα παιδιά σας! 

About Author