Πως να κάνουμε ευχάριστο το διάβασμα των παιδιών μας – Thisisus.gr

Πως να κάνουμε ευχάριστο το διάβασμα των παιδιών μας – Thisisus.gr

Υπάρχει τρόπος να γίνει ευχάριστο το διάβασμα των παιδιών; Ω ναι, αν χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία υπέρ μας μπορούμε να κάνουμε θαύματα. Και ως εκ θαύματος τα παιδιά θα διασκεδάζουν ενώ θα μαθαίνουν και τα βασικά, όπως είναι τα ελληνικά και τα μαθηματικά.

Βρήκαμε λοιπόν δυο εκπαιδευτικά προγράμματα, πλατφόρμες, τα οποία δοκιμάσαμε, μας άρεσαν και σας τις προτείνουμε.

JELE (Junior Electronic Learning Environment) – Κάνει το διάβασμα παιχνίδι

Μια ελληνική πρωτοποριακή ιστοσελίδα το JELE περιέχει ασκήσεις των τριών πρώτων τάξεων του Δημοτικού (Α,Β,Γ) συνδυάζοντας τη μάθηση με το παιχνίδι. Μαζί με ήρωες όπως μεταξύ άλλων: ο Εξερευνητής, η Μέλισσα, ο Ντροπαλός, τα παιδιά εξασκούνται διασκεδάζοντας κυρίως πάνω: στη Γλώσσα, τα Μαθηματικά και την Ιστορία!

Επιπλέον, θα μπορούν να εξασκήσουν κι άλλες ικανότητες τους όπως η παρατηρητικότητα και η συγκέντρωση παίζοντας και διάφορα άλλα παιχνίδια (βρες τις διαφορές, πάζλ, ζωγραφική).

Διάβασμα και παιχνίδι να το που γίνεται!

Δοκιμάστε το κι εσείς και… καλή διασκέδαση!

Story bird – Φτιάξε απο την αρχή το δικό σου comic

Το παιδί σας μπορεί να γίνει συγγραφέας για μια μέρα! Ω ναι. Με το Storybird τα παιδιά μπορούν να γράψουν τη δική τους ιστορία και να δημιουργήσουν το κατάδικό τους comic. Είναι και μια υπέροχη ευκαιρία για να εξασκηθεί ένα παιδί στην παραγωγή γραπτού λόγου.

Όπως και να έχει το Storybird μπορεί να χαρίσει πολλές δημιουργικές στιγμές στο παιδί σας. Δεν ειναι και λίγο να μπορείς να γράψεις τη δική σου ιστορία και να την εικονογραφήσεις κιόλας! Θα εκπλαγείτε με τη μεγάλη ποικιλία σε εικονογραφήσεις. Στο τέλος μπορείτε και να τυπώσετε το “βιβλίο” για να το έχει και να καμαρώνει το παιδί.

Καθώς περιηγείστε στην ιστοσελίδα θα ανακαλύψετε ένα μεγάλο εύρος δημιουργικών αλλά και εκπαιδευτικών ψηφιακών εργαλείων!

Αυτή είναι η ιστορία του φίλου μας του Γιάννη (9 ετών):

Ο Γιάνης και ο δικός του βασιλιάς

Καλή διασκέδαση σε μικρούς και μεγάλους!

About Author