Πως θα είναι η επόμενη μέρα; Άστο Καλύτερα….! –Thisisus.gr

Πως θα είναι η επόμενη μέρα; Άστο Καλύτερα….! –Thisisus.gr

Γράφει η Σοφία Μητράκη

Κάθομαι κλεισμένη μέσα στο σπίτι μου…. Όπως όλοι γιατί μένουμε σπίτι και μέσα στον φόβο και το άγχος η σκέψη μου πάει πάντα στην Eπόμενη μέρα.

Πότε θα έρθει και πως θα είναι αυτή η Eπόμενη μέρα; Αυτή η Επόμενη Μέρα που όλα θα έχουν φτιάξει και το κακό θα έχει περάσει. Έχει τεράστια σημασία και όχι μόνο για την σωματική μας υγεία αλλά και για την ψυχική, να σκεφτούμε τι θα μας διδάξει όλη αυτή η ιστορία. Ποιο θα είναι το μάθημα μας;

Την Επόμενη Μέρα θα αγκαλιαζόμαστε και θα φιλιόμαστε όπως πριν ή θα σκεφτόμαστε Άστο καλύτερα…. Ας μην το κάνω…. Που ξέρεις μπορεί να κολλήσω τίποτα άλλο.

Την Επόμενη Μέρα… θα μαζευόμαστε ξανά παρέες στα μαγαζιά και στα σπίτια ή θα σκεφτόμαστε…. Άστο Καλύτερα…. Ας μην μαζευόμαστε πολλοί μαζί, όλο και κάποιος θα είναι κρυωμένος.

Την Επόμενη Μέρα θα βγούμε να τρέξουμε και να αθληθούμε ή θα πούμε …. Άστο Καλύτερα…. Συνήθισα στον καναπέ και την τηλεόραση.

Η Επόμενη Μέρα θα μας βρει να σκεφτόμαστε τα σημαντικά και ουσιώδη ή θα πούμε…. Άστο Καλύτερα….  Ας τρέξω πάλι με σκυμμένο το κεφάλι στην δουλειά μου να μαζέψω χρήματα για να μπορώ σε περίπτωση ανάγκης να αποθηκεύσω μακαρόνια και χαρτιά υγείας.

Η Επόμενη Μέρα θα μας βρεί να αναζητούμε ένα κράτος Δικαίου ή θα πούμε… Άστο Καλύτερα….. οι φτωχοί και αδύναμοι ας το κάνουν μόνοι τους…. Εξάλλου οι περισσότεροι δεν υπάρχουν πλέον.

Την Επόμενη μέρα θα σκεφτούμε την Δωρεάν και Δημόσια Υγεία που μας αξίζει ή θα πούμε…. Άστο Καλύτερα…. Ποιος τρέχει τώρα σε πορείες και ποιος κάθεται να φωνάξει αφού εγώ τελικά τα κατάφερα και δεν πέθανα.

Την Επόμενη Μέρα θα απαιτήσουμε τα νοσοκομεία και τους γιατρούς που μας αρμόζουν ή θα ξανατρέξουμε στα ιδιωτικά που κράτησαν τις πόρτες τους κλειστές και χρεώνουν τα τεστ 400 ευρώ;

Την επόμενη Μέρα θα στηρίξουμε όσους εργάστηκαν σκληρά αυτές τις μέρες στα νοσοκομεία, στα μάρκετ και στα ντελίβερι ή θα πούμε…. Άστο Καλύτερα…. Εξάλλου ότι είχαν να προσφέρουν το έκαναν.

Την Επόμενη Μέρα θα νοιαστούμε όλους αυτούς που προσπαθούν να ξεφύγουν από την δυστυχία που ζούνε στην χώρα τους ή θα πούμε…. Άστο Καλύτερα…. Αφού τελικά εμείς επιζήσαμε ας βρουν τρόπο να κάνουν και αυτοί το ίδιο.

Την επόμενη Μέρα θα νιώσουμε αλληλεγγύη, αγάπη συμπόνια ή θα είμαστε πιο σκληροί από ποτέ;

Η ιστορία κάνει κύκλους λένε οι κοινωνιολόγοι και είναι στο χέρι του ανθρώπου να διδάσκεται κάτι από αυτήν.

Η Επόμενη Μέρα ας μας βρει δίκαιους, με ανοιχτή καρδιά και ανοιχτό μυαλό!

Η Επόμενη Μέρα ας μας διδάξει όλα όσα είχαμε ξεχάσει και όλα όσα αξίζουν πραγματικά!

Ας μην μείνουμε στην ελπίδα μιας καλύτερης Επόμενης Μέρας. Ας αγωνιστούμε γι αυτήν.

About Author