Πως θα λειτουργήσουν τα σχολεία – Στις 15 Ιουνίου οι πανελλαδικες

Πως θα λειτουργήσουν τα σχολεία – Στις 15 Ιουνίου οι πανελλαδικες

Τα μέτρα για την παιδεία παρουσίασε η υπουργός Νίκη Κεραμέως.

Τη Δευτέρα 11 Μαΐου θα ξεκινήσουν τα μαθήματα για την Γ λυκείου, ενώ τη Δευτέρα 18 Μαΐου θα ξεκινήσουν τα μαθήματα για την Α και Β Λυκείου καθώς και για το γυμνάσιο.

Τα τμήματα θα χωριστούν στα δύο με ανώτερο αριθμό τα 15 παιδιά , 1.5 μέτρο απόσταση ανάμεσα στους μαθητές και θα λειτουργούν εκ περιτροπής Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή τα μισα, Τρίτη, Πέμπτη τα άλλα μισά.

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Σε όλα τα σχολεία θα υπάρχουν αντισηπτικά, θα γίνεται καθαρισμός δύο φορές ενώ δεν θα λειτουργήσουν τα κυλικεία. Η χρήση της μάσκας θα είναι προαιρετική.

Ιδιαίτερη μέριμνα έχει προβλεφθεί για τους εκπαιδευτικούς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες καθώς και για μαθητές που είτε ανήκουν οι ίδιοι στις ευπαθείς ομάδες ή κάποιο μέλος της οικογένειάς τους. Για την περίπτωση αυτή των μαθητών θα συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση.

Η νέα σχολική χρονιά θα αρχίσει την 1η Σεπτεμβρίου ενώ τα δημοτικά ενδέχεται να ανοίξουν την 1η Ιουνίου μόνο αν το επιτρέψουν οι περιστάσεις.

Οι πανελλήνιες εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 15 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και στις 16 Ιουνίου για τα επαγγελματικά λύκεια.

Διαβάστε αναλυτικά το σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας εδώ

About Author