Που πρέπει να απευθυνθώ αν ενδιαφέρομαι για υιοθεσία; -Thisisus.gr

Που πρέπει να απευθυνθώ αν ενδιαφέρομαι για υιοθεσία; -Thisisus.gr
Μέσα από κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους διευκολύνεται η διαδικασία της υιοθεσίας μέχρι ο κοινωνικός φορέας της περιφέρειας να ολοκληρώσει το τελικό στάδιο των αιτήσεων.

Πληθαίνουν όλο και περισσότερο τα ζευγάρια που θα επιθυμούν να υιοθετήσουν. Μπορεί να πρόκειται για μία αρκετά χρονοβόρα και απαιτητική

διαδικασία, παρόλα αυτά οι άνθρωποι που αγαπούν τα παιδιά αλλά δεν μπορούν να αποκτήσουν δικά τους βιολογικά, επιλέγουν συχνά το δρόμο της υιοθεσίας. 

Κάθε χώρα έχει τη δική της νομοθεσία σχετικά με τις υιοθεσίες και τις ανάλογες διαδικασίες. Στην χώρα μας συγκεκριμένα, τα νέα ζευγάρια που επιθυμούν να υιοθετήσουν παιδί θα χρειαστεί να απευθυνθούν σε ιδρύματα και να αιτηθούν κρατική υιοθεσία.

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Ποια είναι τα κέντρα αυτά; 

Το Κέντρο Βρεφών «Η Μητέρα». Στο συγκεκριμένο ίδρυμα φιλοξενούνται παιδιά που χρειάζεται να ζήσουν για κάποιο διάστημα μακριά από την οικογένειά τους και παιδιά που έχουν εγκαταλειφθεί από τους φυσικούς τους γονείς. Τα φιλοξενούμενα παιδιά είναι ηλικίας από 3 μηνών εώς 8 ετών και αρκετά από αυτά έχουν ζητήματα υγείας. Οι αιτήσεις υιοθεσίας ολοκληρώνονται πιο γρήγορα στο συγκεκριμένο κέντρο, καθώς δεν υπάρχει μεγάλος αριθμός αιτήσεων. 

Η παιδόπολη «Άγιος Ανδρέας» φιλοξενεί παιδιά ηλικίας από 3 έως 12 ετών. Τα παιδιά αυτά χρειάζονται προστασία και στερούνται την οικογένειά τους. 

Το αναρρωτήριο Πεντέλης, το οποίο δέχεται και εγκαταλελειμμένα βρέφη από τα μαιευτήρια «Έλενα» και «Αλεξάνδρα», φιλοξενεί παιδιά εώς 6 ετών που δεν έχουν γονείς και ενδέχεται να έχουν κακοποιηθεί. 

Το Δημοτικό Βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Στυλιανός», στο οποίο διαμένουν βρέφη και παιδιά έως 7 ετών.

Τέλος, αιτήσεις για υιοθεσία γίνονται ακόμα στη Στέγη Αρρένων της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών, στο Νηπιοτροφείο Καλλιθέας, καθώς και στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Το μοναδικό κέντρο στο οποίο  μπορεί να γίνει απευθείας υιοθεσια είναι ο Άγιος Στυλιανός. Τα υπόλοιπα ιδρύματα προωθούν τις αιτήσεις των γονιών στο Κέντρο Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής. Μέσα από κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους διευκολύνεται η διαδικασία της υιοθεσίας μέχρι ο κοινωνικός φορέας της περιφέρειας να ολοκληρώσει το τελικό στάδιο των αιτήσεων. 

πηγή Babyspace.gr

About Author