Προλάβετε “Το αηδόνι του αυτοκράτορα” απο την Εθνική Λυρική Σκηνή – Thisisus.gr

Προλάβετε “Το αηδόνι του αυτοκράτορα” απο την Εθνική Λυρική Σκηνή – Thisisus.gr

Η παιδική όπερα “Το αηδόνι του αυτοκράτορα” απο την Εθνική Λυρική Σκηνή είναι διαθέσιμη ΔΩΡΕΑΝ στο Youtube μέχρι και την Κυριακή 26 Απριλίου 2020 στις 02.00 π.μ.

Την είδαμε και είναι ΦΟΒΕΡΗ σε εικόνα και ήχο! Θαυμαστή παραγωγή, κοστούμια, εξαιρετική πλοκή και μαγικοί ήχοι όπως και αστείρευτο ταλέντο. Απο αυτά που αξίζει να δείτε όπως και δήποτε!

Πρόκειται για ένα μοναδικό έργο της Λένας Πλάτωνος πάνω στο ομώνυμο παραμύθι του Άντερσεν έγινε animated όπερα για παιδιά, από την Εθνική Λυρική Σκηνή. Η Λένα Πλάτωνος, το έργο της οποίας έχει συνδεθεί με τον κόσμο των παιδιών μέσα από τη θρυλική Λιλιπούπολη, έγραψε το Αηδόνι του αυτοκράτορα σαν μια μελωδική παραβολή για τη άνιση σχέση την τεχνολογίας με τον άνθρωπο.

Πρόκειται για ένα έργο σπάνιας ομορφιάς και ευαισθησίας σε μια εντυπωσιακή παραγωγή, όπου η όπερα γίνεται προσβάσιμη στα παιδιά μέσω του animation, δημιουργώντας έναν καινούριο, μαγικό, αλλά και συναρπαστικό κόσμο.

Το σύγχρονο μήνυμα του έργου, η συνύπαρξη αναλογικής και ηλεκτρονικής μουσικής, φυσικού και τεχνητού ήχου, η ευρηματική χρήση του animation και της live performance, οι μελωδικές γραμμές της Λένας Πλάτωνος και η δεξιοτεχνική φωνητική γραφή καθιστούν το Αηδόνι του αυτοκράτορα μια ιδεώδη γνωριμία των παιδιών με τον μαγικό κόσμο της λυρικής τέχνης.

Λιμπρέτο: Γιώργος Βολουδάκης

Σκηνοθεσία: Κατερίνα Πετσατώδη

Animation Ειρήνη Βιανέλλη

Μουσική διδασκαλία/διεύθυνση Μιχάλης Παπαπέτρου

Απο σήμερα αγαπήσαμε την παιδική όπερα .

Καλή σας θέαση!

Δείτε επίσης

Μουσικοί και ηθοποιοί στο “Ελεύθεροι Πολιορκημένοι”

Δείτε δωρεάν τη παιδική παράσταση “Βουτιά στη Βυθούπολη”

About Author