Πρόταση παιδικού βιβλίου: Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου (Graphic Novel) – Thisus.gr

Πρόταση παιδικού βιβλίου: Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου (Graphic Novel) – Thisus.gr

Κλείνοντας ένα χρόνο χωρίς την αγαπημένη πολλών γενεών αναγνωστών, Αλκη Ζέη (27 Φλεβάρη 2020), αφιερώνουμε το άρθρο αυτού του μήνα στο βιβλίο “Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου (Graphic Novel).

Εικονογράφηση : Δημήτρης Μαστώρος
Διασκευή : Αγγελική Δαρλάση
Εκδότης : Μεταίχμιο
Ημερομηνία Εκδοσης : 07-12-2020
ISBN : 9786180322033

168 σελίδες
21×28 εκ.
Μαλακό εξώφυλλο

Προτεινόμενη Ηλικία : 10+

Μια ξεχωριστή και πρωτοποριακή νέα ανάγνωση του γνωστού της έργου, μια ιδέα που οι εκδότες – όπως έχουν δηλώσει – είχαν συζητήσει μαζί της περισσότερο από ένα χρόνο πριν το θάνατό της και την οποία η ίδια αποδέχτηκε με μεγάλο ενθουσιασμό και χωρίς κανένα δισταγμό.

Το εµβληµατικό µυθιστόρηµα της Άλκης Ζέη, που επαναδηµιουργούν ως graphic novel η συγγραφέας Αγγελική Δαρλάση και ο κοµίστας Δηµήτρης Μαστώρος, απολύτως σεβόµενοι την ατµόσφαιρα και το πνεύµα του πρωτοτύπου. Ένα graphic novel-φόρος τιµής από τους δηµιουργούς νεότερων γενιών σ’ ένα αγαπηµένο κλασικό βιβλίο της ελληνικής λογοτεχνίας. Και οι δύο δημιουργοί επιλέχτηκαν με την έγκριση της Άλκης Ζέη και δούλεψαν με μεράκι, σεβόμενοι την ατμόσφαιρα και το πνεύμα του πρωτοτύπου, ξεπερνώντας τον εαυτό τους!

Ο Πέτρος, ένα εννιάχρονο αγόρι, ενηλικιώνεται ξαφνικά μέσα σε μια νύχτα αποτελώντας πρότυπο με το θάρρος και την επαναστατικότητά του και αποδεικνύοντας ότι οι μεγάλοι αγώνες ξεκινούν από την ψυχή και το μυαλό. Η Άλκη Ζέη γράφει ένα αντιπολεμικό μυθιστόρημα που αγγίζει σε βάθος τις καρδιές μας, κρατώντας άσβεστη την ελπίδα μέχρι τέλους.

Τα graphic novel, πολύ διαδεδομένα στο εξωτερικό και με ανοδική πορεία και στην ελληνική εκδοτική σκηνή τα τελευταία χρόνια, δίνουν μια δεύτερη ευκαιρία σε ένα έργο να διαβαστεί από περισσότερους αναγνώστες, να φτάσει στα χέρια ακόμα κι εκείνων που δεν είναι τόσο εξοικειωμένοι με τη λογοτεχνική ανάγνωση.

Little Book
Παιδικό Βιβλιοπωλείο
Χαϊμαντά 35 , 15234 Χαλάνδρι
Τ. 2106855404
info@littlebook.gr

About Author