Πρωταθλήτριες Ευρώπης οι Καραπαναγιώτου – Κρομμυδάκη στο ελεύθερο ντουέτο -Thisisus.gr

Πρωταθλήτριες Ευρώπης οι Καραπαναγιώτου – Κρομμυδάκη στο ελεύθερο ντουέτο -Thisisus.gr

Τα νεαρά κορίτσια της καλλιτεχνικής κολύμβησης, Μαρία Καραπαναγιώτου και Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, κατέκτησαν την κορυφή της Ευρώπης

και χάρισαν μια ιστορική διάκριση στο άθλημα και στον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα.

Την κορυφή κατέκτησαν οι δύο νεαρές πρωταθλήτριες της καλλιτεχνικής κολύμβησης, Μαρία Καραπαναγιώτου και Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, που κατάφεραν να αναδειχθούν πρωταθλήτριες στο ελεύθερο ντουέτο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος καλλιτεχνικής κολύμβησης που διεξάγεται στο Φουντσάλ της Πορτογαλίας.

Οι δύο ελληνίδες, με βαθμολογία 179.614 πόντους κατάφεραν να βρεθούν στην πρώτη θέση της κατάταξης, αφήνοντας δεύτερες τις Ιταλίδες (165.1708) και τρίτες τις αθλήτριες από την παραδοσιακά μεγάλη δύναμη του αθλήματος, Ουκρανία (160.8500).

«Ελπίζουμε να είναι η αρχή για πολλές ακόμη διακρίσεις»

«Παίρνοντας το χρυσό μετάλλιο και ακούγοντας το εθνικό μας ύμνο νιώσαμε πολύ συγκινημένες και περήφανες.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας όσους μας βοήθησαν να κατακτήσουμε έναν από τους κορυφαίους στόχους μας: Τις προπονήτριές μας Αναστασία Γκούτσεβα και Χριστίνα Θαλασσινίδου, τον γυμναστή μας Αλέξανδρο, τον φυσικοθεραπευτή μας Γιώργο Δεμέτη, τον γιατρό μας κ. Λαμπρινο, τους χορευτές μας Νίκο, Γιάννη, Φαίδρα και Πέτρο και το γυμναστήριο zambidis.

Η προπονήτρια Χριστίνα Θαλασσινίδου δήλωσε: «Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα και ιδιαίτερα στα κορίτσια που έχουν πάρει χρυσό μέταλλο!

Έχουν κάνει καταπληκτική εμφάνιση. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους που έχουν στηρίξει την ομάδα.

Ήταν πάρα πολύ δύσκολη χρονιά για την Εθνική και, όμως, με πολύ σκληρή δουλειά, καταφέραμε να φέρουμε στη χώρα μας ένα χρυσό μετάλλιο».

Πηγή: gazzetta.gr

About Author