Προβολές Petite Plan για τη διαφορετικότητα και την Ισότητα -Thisisus.gr

Προβολές Petite Plan για τη διαφορετικότητα και την Ισότητα  -Thisisus.gr

Το Petit Plan είναι μία δωρεάν εκπαιδευτική δράση που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες. Μέσω της προβολής ταινιών με θεματολογία που αφορά στο μαθητικό κοινό, καθώς και συζήτηση με επιλεγμένους ομιλητές, προβάλλει ζητήματα όπως η διαπολιτισμική αλληλεγγύη, το πρόβλημα του σχολικού εκφοβισμού, οι τέχνες, ο αθλητισμός.

Petit Plan: Διαφορετικότητα και Ισότητα

Οι προβολές του Petite Plan για τη διαφορετικότητα και την Ισότητα  θα είναι διαθέσιμες από τις 23 έως τις 27 Νοεμβρίου 2020
για όλους τους χρήστες εντός Ελλάδας.


Μετά το πέρας των διαδικτυακών προβολών, οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες για εκπαιδευτικούς και για χρήση στο διδακτικό έργο, ανάλογα με τη βαθμίδα (Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο), κατόπιν αίτησης τους στο info@petitplan.org


Από κοινωνικά ζητήματα όπως η ξενοφοβία, τα ναρκωτικά, η ισότητα και η αλληλεγγύη έως και η αξία των τεχνών, του αθλητισμού και της υγιεινής διατροφής, το Petit Plan έχει προσεγγίσει πάνω από 6.500 μαθητές Λυκείου στην Αθήνα, στη Λιβαδειά, στα Ιωάννινα, καθώς και, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας προβολών, ακριτικές περιοχές της χώρας (2.500 μαθητές σε απομακρυσμένες περιοχές).

Το Petit Plan έχει ως σκοπό την κινηματογραφική επιμόρφωση και την κοινωνική ευαισθητοποίηση των μαθητών Λυκείου μέσω του κινηματογράφου. Στις δράσεις μας επιλέγουμε ταινίες που αντιμετωπίζουν με σεβασμό τις μαθήτριες και τους μαθητές. Για αυτό το λόγο προβάλλονται κινηματογραφικά έργα με διεθνή αναγνώριση, σύγχρονη θεματολογία, φρέσκια ματιά και ουσιαστικό προβληματισμό.

Σκοπός είναι η κριτική παρουσίαση κοινωνικών ζητημάτων που απασχολούν τη δημογραφική ομάδα 15-18 ετών, χωρίς διδακτισμό, με προώθηση της κριτικής σκέψης και της ανοιχτής συζήτησης, καθώς και η διευκόλυνση των εκπαιδευτικών.
Δεύτερο σκέλος της δράσης είναι η ακαδημαϊκή επεξεργασία της δυναμικής σχέσης των μαθητών με α) τον κινηματογράφο και τον πολιτισμό εν γένει, με έμφαση στα ψηφιακά μέσα και β) η σχέση τους με τα κοινωνικά ζητήματα που παρουσιάζει η εκάστοτε δράση. Τα ανώνυμα ερωτηματολόγια που συμπληρώνονται, καταχωρούνται σε ψηφιακή πλατφόρμα, εξάγονται αθροιστικά αποτελέσματα, επισημαίνονται τάσεις και παρουσιάζονται α) σε ακαδημαϊκά συνέδρια για την κινηματογραφική και πολιτισμική παιδεία σε Ελλάδα και Εξωτερικό, β) σε ομάδες εργασίας στο πλαίσιο Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, με έμφαση στην ανταλλαγή γνώσης (knowledge exchange) και καλών πρακτικών (good practices)

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το petitplan.

About Author