Έρχεται τον Απρίλιο το «PsaroLoco», το παιδικό και εφηβικό διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου -Thisisus.gr

Έρχεται τον Απρίλιο το «PsaroLoco», το παιδικό και εφηβικό διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου -Thisisus.gr

Ένα φεστιβάλ που απευθύνεται σε νεότερους θεατές με επίκεντρο την περιέργειά τους και το πνεύμα της ανακάλυψης.

20 και 21 Απριλίου 2024

Ενσυναίσθηση το κλειδί της σύνδεσης.

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

ΠΡΟΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ

Οι λιλιπούτειοι σινεφίλ δίνουν ραντεβού με τους γονείς τους για δωρεάν ποιοτικό σινεμά στο PSAROLOCO παιδικό και εφηβικό φεστιβάλ στις 20 και 21 Απριλίου στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Το φεστιβάλ Psaroloco εκπληρώνει τους εκπαιδευτικούς στόχους του προγράμματος Psaroloco Μedia Literacy καθώς συνοδεύεται με ελεύθερη πρόσβαση σε εκπαιδευτικό και διασκεδαστικό υλικό για την διδακτική αξιοποίηση των ταινιών και με παράλληλες δρασεις.

Το Psaroloco Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου προσφέρει 52 υψηλού επιπέδου δημιουργικές ταινίες μικρού μήκους όλων των ειδών κινούμενο σχέδιο- ντοκιμαντέρ – μυθοπλασία από 17 χώρες που ενθαρρύνουν τη συμπερίληψη, την ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης, την οικολογική συνείδηση, την ισότητα, τον διαπολιτισμικό διάλογο, την κοινωνική ένταξη και την ενσυναίσθηση. Οι ταινίες συμμετείχαν ή απέσπασαν διακρίσεις στα μεγαλύτερα παγκόσμια φεστιβάλ ( Annecy, Clermont- Ferrand, Βerlinale κ. α) στα βραβεία Cesar και κάνουν πρεμιέρα στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα είναι χωρισμένο σε ενότητες και ηλικιακές ομάδες. (από 4 ετών και για όλη την οικογένεια) Όλες οι ταινίες προβάλλονται με Ελληνικούς υπότιτλους. 

Κάθε κινηματογραφική προβολή στο φεστιβάλ συνοδεύεται από ξεχωριστό εκπαιδευτικό τετράδιο που ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα και την κριτική σκέψη μέσω των ερωτήσεων συζήτησης και των προτροπών δραστηριότητας. Ενώ ταυτόχρονα κάνουν εισαγωγή και σας προσκαλούν να γνωρίσετε την εκπαιδευτική τάξη PsarolocoEdu.

Πληροφορίες

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα στην επίσημη σελίδα www.psaroloco.org

About Author

Προσθέστε Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *