Ψηφιακό φροντιστήριο: Πιλοτικά σε λειτουργία από τον Φεβρουάριο του 2024 -Thisisus.gr

Ψηφιακό φροντιστήριο: Πιλοτικά σε λειτουργία από τον Φεβρουάριο του 2024 -Thisisus.gr

Τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης πλατφόρμας διαδικτυακής υποστήριξης μαθητών εκτός σχολικού ωραρίου, θέτει σε εφαρμογή το επόμενο διάστημα το Υπουργείο Παιδείας. Το ψηφιακό φροντιστήριο πρόκειται να λειτουργήσει πιλοτικά από τον Φεβρουάριο του 2024 με δυο μαθήματα, το ένα από τα δύο θα είναι σίγουρα τα μαθηματικά, ενώ το δεύτερο δεν έχει κλειδώσει ακόμα.
 
Τα ηλεκτρονικά μαθήματα που θα βρίσκονται στην νέα πλατφόρμα που ήδη κατασκευάζεται θα αφορούν όλες τις ηλικίες δηλαδή μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας και θα είναι προσβάσιμα από το σύνολο των μαθητών.

Τι θα περιέχει η πλατφόρμα

Θα υπάρχουν μαγνητοσκοπημένα μαθήματα ενώ στόχος είναι να υπάρξουν και μαθήματα σε ζωντανή μετάδοση σε συνεργασία πάντα με εκπαιδευτικούς με παραδόσεις για όλη την έκταση της ύλης
 
Έτσι ένας μαθητής που έχασε λόγω ασθένειας το μάθημα ή απλώς επιθυμεί να επαναλάβει την παράδοση μιας ενότητας γιατί δεν την κατάλαβε καλά θα μπορεί να ανατρέχει στο σχετικό βίντεο αλλά και σε επιπλέον βοηθήματα, όπως σημειώσεις ασκήσεις πρόσθετο υλικό για να μπορέσει να το κατανοήσει. 
 
Πολύ σημαντικό είναι ότι η πλατφόρμα θα υποστηρίζει και τη δυνατότητα υποβολής γραπτών ερωτήσεων από τους μαθητές και την απάντηση τους από εκπαιδευτικούς μέσω chat. 
 
Στόχος του υπουργείου είναι στις αρχές του επόμενου έτους να τεθεί σε πλήρη λειτουργία με το σύνολο των μαθημάτων. 
 
Επίσης, ψηφιοποιούνται το απουσιολόγιο, το βιβλίο ύλης και οι βαθμολογικές επιδόσεις των μαθητών.

Πηγή: ertnews

Εκδόσεις Παπαδόπουλος
About Author