«Ραπαμύθια» Ραπάρουμε με τα κλασσικά παραμύθια και τον Δημήτρη Μεντζέλο –Thisisus.gr

«Ραπαμύθια» Ραπάρουμε με τα κλασσικά παραμύθια και τον Δημήτρη Μεντζέλο –Thisisus.gr

Τα κλασσικά παραμύθια αποκτούν ραπ όψη! Είναι ξεχωριστά! Είναι φοβερά! Θα σας φτιάξουν το κέφι! Τα «Ραπαμύθια» είναι εδώ να κάνουν την διαφορά και να μας κάνουν να θέλουμε να τα ακούμε ξανά και ξανά!

Μεγαλώνουμε με παραμύθια. Αιώνιες ιστορίες που τις απαγγέλει μια γλυκιά καθησυχαστική οικεία φωνή. Και το παιδί αποκοιμιέται… παρέα με φανταστικές εικόνες που ζωντανεύουν στα όνειρά του.

Πως θα ήταν όμως αν “πειράζαμε” τα πιο κλασικά παραμύθια του κόσμου και τα φέρναμε στο σήμερα; Και αν τα ραπάραμε; Ίσως να μην κοιμόμαστε, αλλά να χορεύαμε! Θα γελούσαμε και θα τραγουδούσαμε. Θα τα ακούγαμε και θα τα ξανακούγαμε όλη τη μέρα και όχι μόνο το βράδυ.

Έχουμε ανάγκη από μια ξεχωριστή μελωδία που θα ντύνει τους στίχους; Και κάπως έτσι, από τα παραμύθια, γεννιούνται τα… “Ραπαμύθια”! Ο γνωστός ράπερ ,στιχουργός και MC Δημήτρης Μεντζέλος μας παρουσιάζει τα «Ραπαμύθια» σε συνεργασία με τα εκπληκτικά animation του ταλαντούχου Βολιώτη Στάθη Πλακόπουλου.

Τα Ραπαμύθια είναι μια πιο πρωτότυπη έκδοση πασίγνωστων κλασικών παραμυθιών σε hip hop ρυθμούς. Ένα μοναδικό groove δημιούργημα με κοφτερό στίχο που θα συναρπάσει και θα εκπλήξει.

 Ο ταλαντούχος μουσικός, στουντιάρχης, παραγωγός, ηχολήπτης και πολλά άλλα Λευτέρης Σαμψών, έντυσε τα στιχάκια με μουσική και τα «Ραπαμύθια» έγιναν τραγούδια.

Έχει κυκλοφορήσει και το πρώτο βιβλίο των ραπαμυθιών από τις εκδόσεις Σαββάλας και μπορείτε να το βρείτε εδώ

 Ακούστε εδώ τα τρία Γουρουνάκια

Ακούστε εδώ τον Τζίτζικά και τον Μέρμηγκα

Διαβάστε επίσης:

Ο Αντώνης Παπαθεοδούλου μας διαβάζει το Ανέβα Επίπεδο

«Τι κάνουν η Μαμά και ο Μπαμπάς τη Νύχτα;» Ένα βιβλίο γεμάτο περιπέτειες

“Καροτένια όνειρα”, είναι υπέροχο να είσαι ο εαυτός σου

Παραμύθια με την Ξένια Καλογεροπούλου

About Author