Έρχεται ρύθμιση για μειωμένο ωράριο γονέων στο Δημόσιο – Τι θα γίνει με τον ιδιωτικό τομέα -Thisisus.gr

Έρχεται ρύθμιση για μειωμένο ωράριο γονέων στο Δημόσιο – Τι θα γίνει με τον ιδιωτικό τομέα -Thisisus.gr

Με εγκύκλιο που αναμένεται μέσα στην ημέρα θα ρυθμιστεί το θέμα που προέκυψε για τους εργαζόμενους γονείς με παιδιά στο δημοτικό.

Με δεδομένο ότι το ολοήμερο δεν θα λειτουργήσει οι εργαζόμενοι γονείς αντιμετώπιζαν αντικειμενική δυσκολία στην παραλαβή των παιδιών τους στις 13.15 από το σχολείο.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικων Τάκης Θεοδωρικάκος στον ΣΚΑΙ, έχει ληφθεί ειδική μέριμνα για τους γονείς που εργάζονται στον δημόσιο τομέα, ώστε να μπορούν να έχουν μειωμένο ωράριο για να παίρνουν τα παιδιά τους από το σχολείο.

Σύμφωνα με την ΠΝΠ του Μαρτίου οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν τη δυνατότητα αντί της χρήσης άδειας ειδικού σκοπού να εργαστούν με μειωμένο ωράριο, μέχρι και 25% ημερησίως, χωρίς ανάλογη μείωση των αποδοχών τους.

Σε περίπτωση χρήσης αυτής της διευκόλυνσης, ο υπάλληλοςθα αναπληρώσει τις ώρες αυτές στο μέλλον χωρίς να αμειφθεί υπερωριακά.

Επίσης ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως  τις ημέρες που τα παιδιά θα βρίσκονται στο σπίτι, θα συνεχίζεται η άδεια ειδικού σκοπού και για κάθε τέσσερις ημέρες ειδικής άδειας οι υπάλληλοι θα χρεώνονται μία κανονική.

Οι διευκολύνσεις αυτές θα ισχύσουν μέχρι το τέλος Ιουνίου, δηλαδή όσο διαρκεί η σχολική χρονιά.

Για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα δεν υπάρχει ακόμα κάποια αντίστοιχη πρόβλεψη, αν και υπενθυμίζεται πως για τις άδειες ειδικού σκοπού ίσχυαν τα ίδια για εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Διαβάστε επίσης:

Γονείς και ολοήμερο: Έρχονται εξελίξεις

Σχολείο χωρίς ολοήμερο… Και τώρα πού αφήνουμε τα παιδιά;

Μαθήματα έως 26/6 – Δεν λειτουργεί το ολοήμερο

Είναι επίσημο! 1 Ιουνίου ανοίγουν Δημοτικά-Νηπιαγωγεία-Παιδικοί Σταθμοί

About Author