Τι γίνεται με τη ρίζα στα μαλλιά μας τον καιρό της καραντίνας!
Είσαι γυναίκα; Έχεις να πας κομμωτήριο 26 μέρες και βάλε; Έχεις πρόβλημα! Σε νιώθω.
Άσπρες τρίχες, κόκκινες, κίτρινες, ξανθές, πορτοκαλιές, ρόζ και πράσινες όλες στο ίδιο καζάνι βράζουμε. Επειδή όμως νοιάζόμαστε για σας επιστράτευσα όλες μου τις δυνάμεις και επικοινώνησα με τον αγαπημένο μου κομμωτή Νίκο Μουχτάρογλου στην Αθήνα, αλλά και με τη λατρεμένη μου κομμώτρια στην Κύπρο Ροδούλα, απο το REN HAIR, για να μπορέσω να σας βοηθήσω όλες σας (σόρι, δεν ξέρω άλλο κομμωτή σε κάποια άλλη χώρα). Ναι βρε. Γιατί δεν είμαι παρτάκιας. Σας νοιάζομαι και θέλω να σας απαλλάξω απο αυτο το πρόβλημα.
Τι κάνουμε
Μίλησα λοιπόν και με τους δυο και τους ρώτησα:
Τι κάνουμε τώρα στην καραντίνα με τα μαλλιά μας; Τα βάφουμε μόνες μας; Ποια είναι η σωστή βαφή; Ποιος θα μας τα περάσει; Μόνες μας, τα παιδιά ή ο άντρας μας; Πεθερά και γειτόνισσα δεν παίζει, όσα γάντια και να φορέσουν.
Μήπως είναι καλύτερα να τα βάψουμε ξανά στο φυσικό μας χρώμα, άλλοστε δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει αυτή η καραντίνα (εμένα μη με ρωτήσετε ποιο είναι το δικό μου φυσικό χρώμα, χάθηκε κάπου μες τις τόσες αλλαγές!).
Αυτά τα σπρέι με τα διάφορα χρώματα κάνουν δουλειά ή τζάμπα θα τα πάρουμε;
Οξυζενέ χρειάζεται; και αν ποιος αριθμός είναι ο σωστός για κάθε απόχρωση;
Υπομονή
Η απάντηση τους ήταν ακριβώς ίδια: ΥΠΟΜΟΝΗ!
(οκ μεταξύ μας τώρα μου είπαν ανέμεσα σε άλλα κι αυτά:
- τόσο καιρό σας παρακαλούμε να έρχεστε στην ώρα σας για βάψιμο τώρα θυμηθήκατε να τα βάψετε αμάν αμάν;
- σπίτι δεν είσαστε; τι φαγωθήκατε όλες με τα μαλλιά σας;)
Καταλαβαίνετε οτι δεν με κάλυψε τόσο η απάντηση τους, τι πάει να πει ΥΠΟΜΟΝΗ; και εγώ πως θα κάνω λάιβ; Τι κι αν με βλέπει κάθε φορά ένας μόνο; με ρίζα θα βγαίνω; η απάντηση τους πάλι ήταν ΝΑΙ, με ρίζα.
Και εγώ θα τους ακούσω, γιατί η αλήθεια είναι μία και:
- Δε με νοιάζει αν έχω ρίζα, τα παιδιά μου χαίρονται που βλέπουν το πραγματικό μου χρώμα.
- Δεν τολμάω να πειράξω μόνη μου το χρώμα, γιατί παίζει να τα κάνω χειρότερα και μετά θα χρειαστεί έξτρα δουλειά για να το στρώσει ο κομμωτής.
- Δεν είμαι καλή σε οτι έχει να κάνει με νύχια και μαλλιά, γι αυτό κάθε φορά εμπιστεύομαι τους ειδικούς.
- Παιδιά, καλά να είμαστε και οι τρίχες φτιάχονται.
Που θέλω να καταλήξω λοιπόν με όλα αυτά που γράφω τόση ώρα; Οτι ο κόσμος δε χάλασε με αυτή τη ρίζα. Κάντε το τηλε – μίτινγκ με ρίζα, διαβάστε στα παιδιά σας με ρίζα, μαγειρέψτε με ρίζα , βγείτε ένα περίπατο να περπατήσετε με ρίζα, κάντε δουλειές στο σπίτι με ρίζα και προς Θεού κλείστε την τηλεόραση με όλες τις τηλεπερσόνες ΧΩΡΙΣ ρίζα.
Στη δικιά μας τη ζωή πρωταγωνίστριες και σταρ είμαστε εμείς με τη ΡΙΖΑ.
Αγάπη ολούθε,
Μαρίνα
ΥΓ. θα επανέλθω με προτάσεις για φυσικές μάσκες μαλλιών, γιατί τώρα η δικαιολογία “Δεν έχω χρόνο” δεν παίζει. Ας περιποιηθούμε τα μαλλιά μας μέχρι να ξαναπάμε κομμωτήριο μόνες μας, όπου μπορούμε.