“Ροζίνα” η παγκοσμίου φήμης μαγείρισσα -Thisisus.gr

“Ροζίνα” η παγκοσμίου φήμης μαγείρισσα -Thisisus.gr

Τα παιδιά σας δεν τρώνε όλα τα φαγητά;

Τα παιδιά σας δεν τρώνε όλα τα φαγητά; Εξαντλείται η υπομονή σας, κάθε φορά που έχετε μαγειρέψει κάτι που δεν τους αρέσει; Τα λιλιπούτεια «τερατάκια» μας, αντιστέκονται στη μαμά, αλλά σίγουρα δεν μπορούν να αντισταθούν σε μια πεισματάρα μαγείρισσά!

Στο σπίτι μας, δεν μαγειρεύω ποτέ εγώ, αλλά η Ροζίνα , η παγκοσμίου φήμης μαγείρισσα από τη Σμύρνη! Είναι μια καλόκαρδη μαριονέττα, λίγο ξιπασμένη, με βαριά φωνή, που  ξέρει όλα τα μυστικά της μαγειρικής και δεν μπορεί να δεχτεί ότι κάποιος δεν τρώει το φαγητό της!

Έτσι, με υπομονή και χιούμορ, τα ρεβίθια γίνονται το φαγητό που μαγείρεψε η Ροζίνα, για να ευχαριστήσει τον πρέσβη της Ινδίας. Με τον ίδιο τρόπο ο αρακάς είναι ο πράσινος θησαυρός που χάρισε ο Θεός στους Ινδιάνους. Ο χυμός πορτοκαλιού, είναι το μαγικό φίλτρο υγείας που της έμαθε ένας μάγος στην Αφρική και πάει λέγοντας. Όταν δεν έχω έμπνευση ή δεν θυμάμαι τι τους έχω πει, μου το θυμίζουν τα παιδιά.

Όταν πει η μαμά να μαζέψουν τα πιάτα, ποτέ δεν πιάνει με την πρώτη, αλλά αν το πει η Ροζίνα είναι  νόμος! Συχνά μαλώνω και εγώ μαζί της και τα παιδιά πάντα παίρνουν το μέρος της!

Η Ροζίνα είναι μια μαριονέττα που βρήκα στα παιχνίδια τους και  έχει ταιριάξει απόλυτα στη θήκη για το ρολό κουζίνας, οπότε παρακολουθεί τα πάντα … και όταν χρειάζεται, επεμβαίνει υπενθυμίζοντας μας, πως την ζητάνε από παντού και ότι  άφησε την καριέρα της για να μας μαγειρεύει …και έτσι δεν μπορεί κανείς να της χαλάσει χατίρι!

Και αν θέλετε να την γνωρίσετε…. Αυτή είναι η δική μας Ροζίνα!

Γράφει για το ThisIsUs η Βασιλική Παπαδοπούλου

Διαβάστε επίσης τα άρθρα:

Οδηγός Διατροφής για Βρέφη, Παιδιά και Εφήβους

Αφήστε την διατροφή στα χέρια του μωρού σας

Μαθαίνουμε για την υγιεινή διατροφή στο Coolfoodplanet

Υγιεινά σνακ για το σχολείο

About Author