Τι γνωρίζουμε για το SARS-CoV-2 και τα παιδια; – Thisisus.gr

Τι γνωρίζουμε για το SARS-CoV-2 και τα παιδια; – Thisisus.gr

Τι γνωρίζουμε μέχρι σήμερα για το SARS-CoV-2 και τα παιδια;

Ο γιατρός, Κώστας Στοκίδης, και το νοσηλευτικό προσωπικό του Kidcare, μας ενημερώνουν για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τον κορονοϊό (SARS-CoV-2) και αφορά τα παιδιά.

Διαβάστε τη σχετική ανάρτηση τους στο Facebook:

“Τι γνωρίζουμε μέχρι σήμερα για το SARS-CoV-2 και τα παιδια;

Νέος ιός 🦠 με πρώτη αναγνώριση στα τέλη του 2019. Αναγνωρίστηκε από τον Π.Ο.Υ. ως πανδημία το Μάρτιο 2020.

Μεταδίδεται μέσω σταγονιδίων 💦 , άμεσης επαφής με βλεννογόνους 💋 , ή μέσω μολυσμένων αντικειμένων/ επιφανειών όπου μπορεί να παραμένει για μέρες ⏱.

– Είναι δυνατή η μετάδοση από άτομα χωρίς εμφανή συμπτωματολογία 🩺 και κάτι τέτοιο είναι ιδιαίτερα συχνό στα παιδιά 👶.

– Ο χρόνος επώασης μπορεί να φτάνει τις 14 ημέρες.

Στα παιδιά η λοίμωξη συνήθως είναι ασυμπτωματική ή ήπια. Όταν εμφανίζονται συμπτώματα αυτά μπορεί να αφορούν ανάμεσα σε άλλα σε πυρετό 🤒 , αναπνευστικό 😷 και πεπτικό σύστημα 🤢. Δυστυχώς όμως έχουν αναφερθεί και μεμονωμένες περιπτώσεις με βαριά νόσηση.

– Έχουν δοκιμαστεί διαφορετικές θεραπευτικές προσεγγίσεις 💊. Ορισμένες με πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα και με δυνατότητα χρήσης σε παιδιά. Δεν μπορούμε ακόμα όμως να μιλήσουμε για κάποια ειδική για το συγκεκριμένο ιό θεραπεία.

– Όσον αφορά στη χρήση αντιπυρετικων προτιμάται η παρακεταμόλη. Η χρήση ιβουπροφένης όπου δεν είναι απαραίτητη είναι φρόνιμο να αποφεύγεται.

– Σύμφωνα με το CDC θεωρείται ασφαλής η επαφή με πάσχοντα τουλάχιστον επτά μέρες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων και εφόσον έχουν παρέλθει τουλάχιστον 3 ημέρες από την αποκατάσταση των συμπτωμάτων. Ο Π.Ο.Υ. συστήνει απομόνωση τουλάχιστον για δυο εβδομάδες από την έναρξη των συμπτωμάτων🧐.

– Υπάρχει συγκεκριμένη σύσταση του Π.Ο.Υ. για συνέχιση του θηλασμού 🤱 σε περίπτωση λοίμωξης της μητέρας. Με δεδομένη όμως τη χρήση μάσκας 😷, το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών, τον καλό αερισμό του χώρου 🌬

#KidCare
#Sarscov2
#Covid19

About Author

Έχετε εγγραφεί επιτυχώς στο newsletter

Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά την προσπάθεια αποστολής του αιτήματός σας. ΠΑΡΑΚΑΛΩ προσπαθήστε ξανά.

This Is Us will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.