Τι γνωρίζουμε για το SARS-CoV-2 και τα παιδια; – Thisisus.gr

Τι γνωρίζουμε για το SARS-CoV-2 και τα παιδια; – Thisisus.gr

Τι γνωρίζουμε μέχρι σήμερα για το SARS-CoV-2 και τα παιδια;

Ο γιατρός, Κώστας Στοκίδης, και το νοσηλευτικό προσωπικό του Kidcare, μας ενημερώνουν για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τον κορονοϊό (SARS-CoV-2) και αφορά τα παιδιά.

Διαβάστε τη σχετική ανάρτηση τους στο Facebook:

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

“Τι γνωρίζουμε μέχρι σήμερα για το SARS-CoV-2 και τα παιδια;

Νέος ιός 🦠 με πρώτη αναγνώριση στα τέλη του 2019. Αναγνωρίστηκε από τον Π.Ο.Υ. ως πανδημία το Μάρτιο 2020.

Μεταδίδεται μέσω σταγονιδίων 💦 , άμεσης επαφής με βλεννογόνους 💋 , ή μέσω μολυσμένων αντικειμένων/ επιφανειών όπου μπορεί να παραμένει για μέρες ⏱.

– Είναι δυνατή η μετάδοση από άτομα χωρίς εμφανή συμπτωματολογία 🩺 και κάτι τέτοιο είναι ιδιαίτερα συχνό στα παιδιά 👶.

– Ο χρόνος επώασης μπορεί να φτάνει τις 14 ημέρες.

Στα παιδιά η λοίμωξη συνήθως είναι ασυμπτωματική ή ήπια. Όταν εμφανίζονται συμπτώματα αυτά μπορεί να αφορούν ανάμεσα σε άλλα σε πυρετό 🤒 , αναπνευστικό 😷 και πεπτικό σύστημα 🤢. Δυστυχώς όμως έχουν αναφερθεί και μεμονωμένες περιπτώσεις με βαριά νόσηση.

– Έχουν δοκιμαστεί διαφορετικές θεραπευτικές προσεγγίσεις 💊. Ορισμένες με πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα και με δυνατότητα χρήσης σε παιδιά. Δεν μπορούμε ακόμα όμως να μιλήσουμε για κάποια ειδική για το συγκεκριμένο ιό θεραπεία.

– Όσον αφορά στη χρήση αντιπυρετικων προτιμάται η παρακεταμόλη. Η χρήση ιβουπροφένης όπου δεν είναι απαραίτητη είναι φρόνιμο να αποφεύγεται.

– Σύμφωνα με το CDC θεωρείται ασφαλής η επαφή με πάσχοντα τουλάχιστον επτά μέρες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων και εφόσον έχουν παρέλθει τουλάχιστον 3 ημέρες από την αποκατάσταση των συμπτωμάτων. Ο Π.Ο.Υ. συστήνει απομόνωση τουλάχιστον για δυο εβδομάδες από την έναρξη των συμπτωμάτων🧐.

– Υπάρχει συγκεκριμένη σύσταση του Π.Ο.Υ. για συνέχιση του θηλασμού 🤱 σε περίπτωση λοίμωξης της μητέρας. Με δεδομένη όμως τη χρήση μάσκας 😷, το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών, τον καλό αερισμό του χώρου 🌬

#KidCare
#Sarscov2
#Covid19

About Author