Συνέντευξη RaniaSchool Για να γίνει το Διάβασμα Παιχνίδι –Thisisus.gr

Συνέντευξη RaniaSchool Για να γίνει το Διάβασμα Παιχνίδι –Thisisus.gr

H RaniaSchool είναι ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο για την οικογένειά μας! Εγώ νομίζω πως είναι ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο για κάθε οικογένεια! Με λίγα λόγια εμείς την αγαπάμε κι ας μην την έχουμε γνωρίσει ποτέ από κοντά!

Αγάπη από απόσταση! Για την πιο γνωστή Δασκάλα Youtuber που αγαπάνε γονείς και Παιδιά! Που κάνει το μάθημα Παιχνίδι!

Αν έχει το παιδί σας κάποια απορία ή κάποιο κενό, μη διστάσετε. Πατήστε το κουμπάκι του Youtube και αξιοποιήστε την τεχνολογία προς όφελός σας! Όλες οι απορίες θα λυθούν με τη μεταδοτικότητα και το χαμόγελο της RaniaSchool.

Στη Συνέντευξη του Thisisus.gr συμμετέχουν στις ερωτήσεις και οι μικροί φίλοι Ανδρέας, Χρήστος, Φίλιππος, Μαρία, Ελένη, Οδυσσέας.

Πάμε τώρα να της κάνουμε μερικές ερωτήσεις. Μικροί και μεγάλοι!

Ράνια, να σου πω πως σε παρακολουθούμε με μανία. Είμαστε τρελοί θαυμαστές και έχεις βοηθήσει πολύ στο διάβασμα του γιου μου, που είναι Στ Δημοτικού και πλέον πέρασε (και με τη δική σου βοήθεια) στο Βαρβάκειο.

Από ποια τάξη ξεκινάνε τα βιντεομαθήματά σου στο Youtube;

Τα βιντεομαθήματα ξεκινούν από την πρώτη δημοτικού και φτάνουν μέχρι και την έκτη. Καλύπτουν δηλαδή όλο το φάσμα του δημοτικού σχολείου. Ακόμη, υπάρχει και μια λίστα βίντεο που δεν αφορούν αυτά καθαυτά τα μαθήματα, αλλά όλη τη σχολική ζωή, τη συμπεριφορά των παιδιών μας και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Αλήθεια, πως προέκυψε η ιδέα για το κανάλι στο Youtube;

Είναι λίγο αστείο το πώς μου ήρθε ιδέα για το κανάλι. Ήμουν στην Θεσσαλονίκη, από που κατάγομαι, και προσπαθούσα να προετοιμάσω- αυτός το ζήτησε, το σημειώνω!😂-  τον μεγάλο μου ανιψιό για την επόμενη τάξη. Είχε πολλή όρεξη και έτσι μιλούσαμε για το Ελάχιστο Κοινό Πολλαπλάσιο. Του έδειξα λοιπόν ένα κολπάκι και αργότερα μπήκα για μπανάκι. Ο μικρός μου λοιπόν, που τώρα μεγάλωσε, όση ώρα εγώ ήμουν στο μπάνιο, επεξεργαζόταν την πληροφορία. Κάτι όμως είχε ξεχάσει. Έτσι, χτύπησε την πόρτα του μπάνιου και μου φώναξε: «Πώς μου το είπες αυτό το κολπάκι; Να σε τραβήξω ένα βίντεο για να το θυμάμαι;» Κι έτσι, γεννήθηκε η ιδέα!

Πόσα μηνύματα με «Ευχαριστώ» παίρνεις από τους γονείς; Πες μας κάτι συγκινητικό που σου έχει τύχει (σίγουρα) χιχι

Τα μηνύματα που παίρνω από γονείς και παιδιά είναι πραγματικά συγκινητικά. Το ευχαριστώ τους συνήθως είναι τόσο μεγάλο και ειλικρινές που με κάνει να νιώθω ευγνώμων για όλες τις ευχές που λαμβάνω και να απαντώ κι εγώ με ένα εγκάρδιο ευχαριστώ. Αυτό που θυμάμαι, να σας πω, είναι το μήνυμα ενός κυρίου που όντας απόστρατος πια, αποφάσισε να σπουδάσει Μαθηματικά, γιατί, όπως είπε, τα αγάπησε με τη βοήθειά μου, αλλά και μιας μάχιμης γλυκύτατης γιαγιάς που, βλέποντας το κανάλι, βοηθάει το εγγόνι της στο διάβασμα στο σπίτι! Νιώθω ευτυχής, γιατί ο στόχος μου εξαρχής ήταν αυτός, η δουλειά μου να μπορεί να στηρίζει το παιδί και την οικογένεια και το ίδιο το παιδί να χαίρεται την όλη διαδικασία! Κάτι παρόμοιο δηλαδή με τον στόχο που βάζω και στη φυσική μου τάξη.

Ποια είναι η Ράνια; Θέλεις να μας πεις λίγα λόγια για σένα;

Ποια είναι η Ράνια, ε;! Έλα ντε!

Συνήθως αφήνω τους ανθρώπους μου να απαντάνε σε αυτό… ωστόσο αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι είμαι μια δασκάλα που αγαπάει τρελά την τάξη, το μάθημα, το σχολείο και πάνω από όλα τα παιδιά! Με τον ερχομό της κόρης μου στη ζωή μας, νομίζω πια ότι τα λάτρεψα. Ανυπομονώ να επιστρέψω στην τάξη, για να ξαναμπλεχτώ ανάμεσά τους!

Πιστεύεις πως η μεταδοτικότητα του Δασκάλου έχει κάποιο μυστικό;

Η μεταδοτικότητα, εν πολλοίς, είναι μια ιδιότητα που οι άνθρωποι διαθέτουν ή όχι. Ένα εγγενές κομμάτι μας. Το στοιχείο αυτό ενισχύει και «στρώνει τον δρόμο» στη διδασκαλία, στη σχέση με τα παιδιά και στη σύνδεση μαζί τους. Ωστόσο, νομίζω πως είναι και  κάτι που μπορεί να δουλευτεί. Δοκιμάζοντας τρόπους, τεχνικές, ηχοχρώματα, προσεγγίσεις  και με την εμπειρία που αποκτά κανείς με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να γίνει πιο μεταδοτικός. Η ομπρέλα του «γίνομαι καλύτερος δάσκαλος» το περιέχει αυτό.

Πως αντιδρούν οι μαθητές σου (γενιά του Youtube) όταν σε βλέπουν μέσα στην Τάξη;

Τα παιδιά έχουν έναν έμφυτο ενθουσιασμό- πού το χάνουμε στην πορεία ως ενήλικες, δεν έχω καταλάβει! Έτσι λοιπόν, όταν αντιληφθούν ότι μάλλον, ίσως, μπορεί να με ξέρουν, ξεκινούν δειλά «Κυρία, ξέρετε… μοιάζετε πολύ στην κυρία που κάνει τα μαθήματα στο YouTube! Έχετε και το ίδιο όνομα!» «Αλήθεια;! Γεια σας και καλωσήρθατε στο Raniaschool”, απαντώ εγώ και ξεσπάμε σε γέλια! Οι χρονιές της πανδημίας είχαν πολλή πλάκα, καθώς με τη μάσκα, όλα ήταν πιο δύσκολα και δίσταζαν να το ξεφουρνίσουν!

Πώς θα ήταν για σένα το ιδανικό σχολείο;

Το ιδανικό σχολείο το έχω φανταστεί πολλές φορές και κάθε φορά προσθέτω και κάτι!

Τάξεις ευρύχωρες και χρωματιστές, διάδρομοι που σε καλούν να τους περπατήσεις και προαύλια με πράσινο, γήπεδα κι επιδαπέδια παιχνίδια! Ελεύθερη κίνηση στην τάξη, εφαρμογή της ενεργητικής μάθησης, ύλη προσαρμοσμένη στις ανάγκες της εποχής. Να μη θες να φύγεις, είτε είσαι δασκάλα, είτε παιδί! Αχ…♥️

Τι πιστεύεις ότι φταίει για όλα αυτά τα περιστατικά βίας που ακούμε τις τελευταίες μέρες να συμβαίνουν στα σχολεία; Τι θα βοηθούσε ώστε να μειωθούν;

Η βία είναι παντού στη ζωή μας πια. Από τον δρόμο και τον χώρο εργασίας μας μέχρι τα παιχνίδια, ηλεκτρονικά και μη. Το παιδί εκτίθεται σε περιβάλλοντα που οδηγοί «αλληλοστολίζονται» με χαρακτηρισμούς, σε γήπεδα που, οι φίλαθλοι αντί να υποστηρίζουν την ομάδα τους, γίνονται οπαδοί και χούλιγκαν, σε διηγήσεις των γονέων τους για την ψυχολογική πίεση που τους ασκεί ο προϊστάμενος, σε ηλεκτρονικά και διαδικτυακά παιχνίδια που σκοτώνεις και δέρνεις για να επιβιώσεις… Η βία μαθαίνεται και γίνεται τόσο φυσική, που την ασκείς κι εσύ χωρίς να το καταλαβαίνεις! Πολλά παιδιά λοιπόν, αντικατοπτρίζουν ό,τι βιώνουν στους συνομηλίκους τους. Κι αρχίζει ένας ατέρμονος κύκλος, ένας φαύλος κύκλος. Ως δάσκαλοι και γονείς μπορούμε να βάλουμε το στοπ. Ο διάλογος, η ηρεμία στις σχέσεις και η καλή πρόθεση μπορούν να γίνουν η σημαία μας. Αυτό προσπαθώ να εφαρμόζω κι ονειρεύομαι για την κόρη μου, τα ανίψια μου και τα παιδιά μου στο σχολείο.

Ράνια, τι ήθελες να γίνεις όταν μεγαλώσεις; Πολλά παιδιά του σήμερα θέλουν να γίνουν Youtuber. Πιστεύεις πως μπορεί να συνδυαστεί με τις σπουδές και την επιστήμη;

Πάντα ήθελα να γίνω δασκάλα. Έπαιρνα τον μαυροπίνακα που είχαμε για να γράφουμε το μενού στην ταβέρνα μας- μέσα στο ταβερνάκι των γονιών μου μεγάλωσα- και σχεδίαζα διδασκαλίες με τις κιμωλίες μου! Εντάξει, και τραγουδίστρια με θυμάμαι να δηλώνω, αλλά ο τόπος αυτός δυστύχησε να μην ακούσει την ουράνια φωνή μου!😜

Οι YouTubers και οι influencers είναι το νέο, το πικάντικο στοιχείο της εποχής μας. Κι αυτό είναι τρομερά ενδιαφέρον! Όλα μπορούν να συνδυαστούν, αν όντως έχεις κάτι να πεις με το περιεχόμενό σου!

Ερωτήσεις των Παιδιών:

Ποιο είναι το αγαπημένο σου κανάλι στο Youtube;

Το αγαπημένο μου κανάλι στην πλατφόρμα του YouTube είναι το «What if?». Εξετάζει σενάρια και απίθανες θεωρίες και τις  επιπτώσεις τους. Για παράδειγμα, τι θα συνέβαινε αν πηδούσαν ταυτόχρονα όλοι οι άνθρωποι της γης ή αν ο Δίας και ο Κρόνος συγκρουόνταν!

Ποιο φαγητό σου αρέσει;

Είμαι λάτρης του παστίτσιου! Όχι όμως όποιου κι όποιου! Αυτό της μαμάς μου, που η μπεσαμέλ του κατακλύζει το στόμα σε κάθε μπουκιά! 🥳🥳🥳

Παίζεις βιντεοπαιχνίδια; Αν ναι, ποιο είναι το αγαπημένο σου;

Δεν παίζω βιντεοπαιχνίδια, όχι. Μου άρεσε όμως το Super Mario, όταν ήμουν μικρούλα, και το παίζαμε μετά μανίας με τις ξαδέρφες μου! Υλοποιήθηκαν πολλές αποστολές για να σωθεί αυτή η πριγκίπισσα από το δρακάκι με τις φωτιές!

Τι γεύση παγωτό προτιμάς;

Το αγαπημένο μου παγωτό είναι η στρατσιατέλα! Πεντανόστιμη βανίλια με τα σοκολατένια κομμάτια που κάνουν κρατς κρατς σε κάθε μπουκιά! Είμαι τρομερά λιγούρης άνθρωπος!

Διορθώνεις τους φίλους σου όταν μιλάνε και κάνουνε κάποιο λάθος;

Δε διορθώνω ποτέ τους άλλους, οικογένεια, φίλους και γνωστούς, παρά μόνο εάν μου το ζητήσουν! Το βρίσκω αγενές και θεωρώ πως φέρνει τον άλλον σε δύσκολη θέση και ίσως να του προκαλεί και ντροπή. Ποτέ δεν μπορούμε να ξέρουμε πόσο προσπάθησε ο διπλανός μας για να εκφραστεί έτσι γραπτά ή προφορικά! Δε μου αρέσει να «ακυρώνω» τις προσπάθειες των ανθρώπων. Μέσα στην τάξη ωστόσο, είναι μια διαδικασία που εφαρμόζω- όπως όλοι οι δάσκαλοι του κόσμου- ώστε τα παιδιά να μάθουν το σωστό και να μην έχουν ανάγκη καμία Ράνια στο μέλλον!

Μια δασκάλα ξέρει τα πάντα;

Μια δασκάλα δεν ξέρει τα πάντα, κανένας άνθρωπος δεν ξέρει τα πάντα! Πολλές φορές και μέσα στην τάξη, με ρωτούν πράγματα που, είτε δε γνωρίζω, είτε δε θυμάμαι! Έτσι, έχουμε όλοι δουλειά για την επόμενη μέρα: να ψάξουμε να βρούμε την απάντηση και να την παρουσιάσουμε στην τάξη.

Όταν ήσουν μικρή ήσουν καλή μαθήτρια; Σου άρεσε το σχολείο; Έκανες λάθη;

Όταν ήμουν μικρή, λάτρευα το σχολείο! Περνούσα πολύ καλά κι ήθελα να πηγαίνω. Ήμουν πολύ επιμελής, αυτό που λένε «καλή μαθήτρια». Μου άρεσαν πολύ τα Μαθηματικά! Φυσικά και έκανα λάθη, αλλά μέσα από αυτά μάθαινα και φρόντιζα να μην τα επαναλαμβάνω. Κάθε λάθος είναι μια ευκαιρία για το σωστό! 😉

Έχεις γάτα ή σκύλο;

Δεν έχω πια κανένα κατοικίδιο. Είχα όμως τον Σάκη! Δεν ήταν ούτε γάτα, ούτε σκύλος! Ήταν ένα ολόλευκο, χνουδωτό κουνέλι με μπλε ματάκια και ροζουλί αφτάρες που είχε συμπεριφορά σκύλου! Ζούσε εκτός κλουβιού, λέρωνε πάντα μέσα σε αυτό σε μια συγκεκριμένη γωνία, ρουθούνιζε ,όταν ήταν στην αγκαλιά μου και έβγαινε βόλτα στο γρασίδι με λουράκι! Ναι, κανονικότατα με λουράκι! Όταν τον αποχωρίστηκα, πόνεσα τόσο πολύ, που αποφάσισα ότι δε θέλω ξανά να το περάσω αυτό…

Ποιο παιδικό έβλεπες στην τηλεόραση όταν ήσουν μικρή;

Το αγαπημένο μου παιδικό, όπως εύκολα μπορείτε να μαντέψετε, ήταν ο Μπαξ Μπάνι! 🐰🐰🐰

Ποιο είναι το αγαπημένο σου χρώμα;

Μου αρέσει το κίτρινο, το φούξια και το μοβ!

About Author