10 χρόνια «Σκασιαρχείο» Η δράση του κινήματος Φρενέ στην Ελλάδα Κυριακή 7/4/2024 -Thisisus.gr

10 χρόνια «Σκασιαρχείο» Η δράση του κινήματος Φρενέ στην Ελλάδα Κυριακή 7/4/2024 -Thisisus.gr

Εκδήλωση παρουσίασης του έργου της Παιδαγωγικής Ομάδας “Το Σκασιαρχείο” και της φιλοσοφίας της παιδαγωγικής Φρενέ – θεσμικής παιδαγωγικής

Η φετινή χρονιά σηματοδοτεί τα 10 χρόνια δράσης της παιδαγωγικής ομάδας «Το Σκασιαρχείο- Πειραματικοί Ψηλαφισμοί για ένα Σχολείο της Κοινότητας».

Την Κυριακή 7 Απριλίου, και ώρα 10.30΄- 13.30΄ θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα INNOVATHENS/ Τεχνόπολη (Γκάζι) του Δήμου Αθηναίων εκδήλωση παρουσίασης της φιλοσοφίας και του έργου του Σκασιαρχείου αυτή τη δεκαετία. Η παιδαγωγική προσέγγιση του Σελεστέν και της Ελίζ Φρενέ, η σκέψη του Γιάνους Κόρτσακ, οι εμπειρίες από την καθημερινότητα των εκπαιδευτικών στη χώρα μας που πειραματίζονται με τις συνεργατικές μεθόδους και τη δημοκρατία στην τάξη, θα αποτελέσουν τον κορμό της εκδήλωσης.

Οι εισηγήσεις και η συζήτηση που θα ακολουθήσει σκοπεύουν στην περιγραφή των πτυχών της δράσης των επιμέρους ομάδων και των ανθρώπων του Σκασιαρχείου, αλλά και την παρουσίαση των διαφορετικών διαδρομών που μπορεί να πάρει η εφαρμογή αυτών των παιδαγωγικών αρχών.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενη και ενδιαφερόμενο, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, μέλη και φίλες/ους του Σκασιαρχείου, αλλά και όσες/ους επιθυμούν να μας γνωρίσουν για πρώτη φορά για να μοιραστούμε τις εμπειρίες και το όραμα για ένα δημόσιο σχολείο, ανοιχτό, συνεργατικό, δημοκρατικό – ένα σχολείο για όλα τα παιδιά!

About Author