SNFnostos 2021 Δωρεάν εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια -Thisisus.gr

SNFnostos 2021 Δωρεάν εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια -Thisisus.gr

Επιστροφή στα Καλύτερά μας Καλοκαίρια. SNFnostos 2021 Δωρεάν εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια.

Το SNF Nostos (μέχρι πρότινος γνωστό ως Summer Nostos Festival) είναι ένα πολυσυλλεκτικό διεθνές φεστιβάλ γεμάτο τέχνη, συζητήσεις, τολμηρές ιδέες, μουσική, χορό, παραστάσεις, διασκέδαση, προβληματισμό και αθλητισμό, για επισκέπτες κάθε ηλικίας.

Η χαρακτηριστική ταυτότητα του SNF Nostos γύρω από την οποία ξεδιπλώνεται το ετήσιο πρόγραμμά του αποτελεί μια σύνθεση του καλλιτεχνικού του προγράμματος με αγαπημένους δημιουργούς της ελληνικής και διεθνούς σκηνής, του SNF Nostos Conference με τη συμμετοχή κορυφαίων ομιλητών, του βραδινού αγώνα SNF Nostos RUN, καθώς και των ΔΙΑΛΟΓΩΝ του ΙΣΝ σε συνεργασία με το SNF Agora Institute του Johns Hopkins University.

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Το SNF Nostos δίνει κάθε καλοκαίρι ραντεβού μαζί μας στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Το ΚΠΙΣΝ, ως ανοιχτός δημόσιος χώρος που έχει αγαπηθεί από χιλιάδες ανθρώπους, αποτελεί το ιδανικό σημείο συνάντησης για να μοιραστούμε μαζί εμπειρίες και να δημιουργήσουμε κοινές αναμνήσεις που θα νοσταλγούμε μέχρι και το επόμενο, καλοκαιρινό SNF Nostos.

Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος το SNFnostos έχει μοναδικές εκδηλώσεις για γονείς και παιδιά. Δείτε ενδεικτικά κάποιες από τις εκδηλώσεις παρακάτω και ολόκληρο το πρόγραμμα του SNFnostos 2021 για οικογένειες και παιδιά εδώ.

Καγιάκ στο Κανάλι

25 – 29 Αυγούστου 2021, 18:30 – 20:00

Αν και πρόκειται για άθλημα –και μάλιστα ολυμπιακό–, το καγιάκ αποτελεί ταυτόχρονα μια απόλυτα ψυχαγωγική εμπειρία, που δεν θα μπορούσε να λείπει από το Κανάλι του ΚΠΙΣΝ. Στο SNF Nostos η έμπειρη ομάδα ειδικών μας θα σας δείξει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να απολαύσετε μια βόλτα με αυθεντικό καγιάκ στη σκιά των κτιρίων που φέρουν την υπογραφή του σπουδαίου Renzo Piano.

Hλικίες 8 ετών και άνω. Για κάτω των 15, μόνο με συνοδεία ενήλικα.
Με προεγγραφή 10 συμμετέχοντες κάθε 20 λεπτά

Σχεδιασμός και Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

The Chipolatas

25 – 29 Αυγούστου 2021, 18:30 – 19:00, Αγορά

Έπειτα από 29 χρόνια διεθνούς περιοδείας, οι The Chipolatas έχουν πλέον κερδίσει επάξια την εμπιστοσύνη του κοινού. Οι παραστάσεις τους μας υπόσχονται μια υψηλής ποιότητας ψυχαγωγία που συνδυάζει τη σύγχρονη κίνηση, τη μουσική και την κωμωδία. Η folk μουσική συναντά την ηλεκτρονική και μαζί με την τέχνη των κλόουν δημιουργείται ένα κλασικό θέαμα από μια εκρηκτική τριάδα που μας ταξιδεύει στη γλύκα του παλιομοδίτικου τσίρκου και μας χαρίζει ένα νέο είδος όπου το παλιό και το νέο συνομιλούν αρμονικά.

Το 2004, το δυναμικό τρίο των Tristan Glover, Alfredo Pérez Muíño και Xampito Otero παρουσίασαν στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας τις παραστάσεις δρόμου “3-Style” σε διαφορετικά μέρη της πόλης, ενθουσιάζοντας όσους είχαν την τύχη να τους παρακολουθήσουν.
Το καλοκαίρι του 2021, οι εκπληκτικοί Chipolatas θα χαρίζουν στο κοινό του SNF Nostos δύο θεαματικές παραστάσεις κάθε απόγευμα, για όλες τις ημέρες του φεστιβάλ, όπου οι φυσικές δεξιότητες και η συγκέντρωση των καλλιτεχνών θα προκαλέσουν τον θαυμασμό.

Steam – Smart – Cities

26 – 29 Αυγούστου 2021, 18:30 – 20:00, Κανάλι

Παίζω, μαθαίνω, φαντάζομαι, δημιουργώ και εκπαιδεύομαι για να καινοτομήσω. Ο υπέροχος κόσμος της ρομποτικής και του αυτοματισμού έρχεται κοντά μας μέσα από το παιχνίδι με τα ειδικά επιστημονικά ρομπότ, προσφέροντας σε μικρούς και μεγάλους την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν, να μάθουν και να γνωρίσουν τεχνολογίες που μας φέρνουν πιο κοντά στο μέλλον. Μέρος της δραστηριότητας θα είναι και η παραγωγή ενέργειας από τη δύναμη του αέρα καθώς και η χρήση της ηλιακής ενέργειας. 

Hλικίες 4 ετών και άνω

Aνοιχτή συμμετοχή

Σχεδιασμός και Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

Ο Πλανήτης μας Ζει

29 Αυγούστου 2021 , 18:30 – 20:00, Μεσογειακός Κήπος

Ο πλανήτης είναι το σπίτι μας και πρέπει να τον φροντίζουμε! Μέσω των διαφορετικών εκπαιδευτικών σταθμών που είναι τοποθετημένοι στην πολύχρωμη αυλή του Μεσογειακού Κήπου, θα ενημερωθούμε για τις ανάγκες του πλανήτη μας και πώς μπορούμε να τον προσέχουμε με αγάπη, με τη βοήθεια και τη συμμετοχή των μικρών και μεγάλων φίλων μας. Ένα εξαιρετικό διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Ηλικίες 4 ετών και άνω
Mε προεγγραφή 20 συμμετέχοντες κάθε 20 λεπτά

Σχεδιασμός και Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

Πίστα Αναρρίχησης

26 – 29 Αυγούστου 2021, 18:30 – 21:00, Εσπλανάδα

Νιώστε την έξαψη της ορειβασίας μέσα στην πόλη. Κατακτήστε την κορυφή με τη βοήθεια και την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών, που θα βρίσκονται δίπλα σας κάθε στιγμή, με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Οι πύργοι αναρρίχησης του SNF Nostos ανεβάζουν την αδρεναλίνη και προσφέρουν νέες εμπειρίες σε μικρούς και μεγάλους. Εσείς, πόσο ψηλά μπορείτε να φθάσετε;

Hλικίες 6 και άνω 
Mε προεγγραφή 8 συμμετέχοντες κάθε 10 λεπτά 
Προϋπόθεση συμμετοχής οι συμμετέχοντες να φέρουν μαζί τους αθλητικά υποδήματα.

Σχεδιασμός και Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

Παίζοντας με τους Κώδικες

27 Αυγούστου 2021, 18:30 – 20:00, Εσπλανάδα

Είστε έτοιμοι να λύσετε τους γρίφους και να παίξετε τα παιχνίδια μας; Αν ναι, τότε σας περιμένουμε όλους! Επίλυση γρίφων και συμμετοχή σε διαδραστικά παιχνίδια. Πάρτε την παρέα σας και ελάτε να ανακαλύψουμε τα μυστήρια!

Hλικίες 6 ετών και άνω
Mε προεγγραφή 30 συμμετέχοντες κάθε 30 λεπτά

Σχεδιασμός και Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

About Author