Η αναρόκρεμα είναι απο τα πιο αγαπημένα μου κυπριακά γλυκά. Πραγματικά ΤΗ ΛΑΤΡΕΥΩ. Η Μαρία μετά τους κολοκυθοκεφτέδες της επιστρέφει με αυτό το πρέπει_να_το_δοκιμάσεις , μαγικό, γλυκό πιάτο.
Δε θα σας καθυστέρησω άλλο βουρ στο ψητό!
Θα χρειαστείτε:
- 1 κιλό αναρή ανάλατη ( ή μυζήθρα)
- 1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
- 1 κουταλιά κανέλα
- 1 κουταλιά ανθόνερο
- 100ml κρέμα γάλακτος
- ½ κιλό φύλλο κρούστας
- Καρύδια και Μέλι για την επικάλυψη
Εκτέλεση:
Κόβουμε το φύλλο κρούστας σε τετράγωνα κομμάτια και τα ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και μετά τα θρυμματίζουμε ελαφριά με τα δάκτυλα μας.
Κτυπάμε στο μίξερ την αναρή με την άχνη ζάχαρη την κανέλα και το ανθόνερο μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε για ακόμα 2 λεπτά.
Σε γυάλινο μπολ βάζετε στον πάτο λίγα από τα θρυμματισμένα φύλλα κρούστας, από πάνω προσθέτετε από το μείγμα της αναρής και επαναλαμβάνετε την διαδικασία.
Τέλος διακοσμήστε με καρύδια και μέλι.
Περιμένουμε τα σχόλια σας!!!
