Στη χώρα όπου τα Χριστούγεννα χαρίζουν μόνο βιβλία -Thisisus.gr

Στη χώρα όπου τα Χριστούγεννα χαρίζουν μόνο βιβλία -Thisisus.gr

Η μικρή χώρα των 329.000 κατοίκων έχει αναλογικά τους περισσότερους συγγραφείς και βιβλιόφιλους, μάλιστα ο ένας στους 10 θα εκδώσει κάποια στιγμή στην ζωή του ένα βιβλίο!

Ισλανδία

Τα Χριστούγεννα οι Ισλανδοί χαρίζουν βιβλία. Πρόκειται για μια βαθιά ριζωμένη παράδοση των Ισλανδών η οποία κάθε χρόνο προκαλεί το φαινόμενο Jolabokaflod, δηλαδή «Χριστουγεννιάτικη πλημμύρα βιβλίων».

Στη μικρή χώρα των 329.000 κατοίκων η πλειονότητα των βιβλίων πωλείται από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο και εφόσον όλα τα νοικοκυριά παραλάβουν τον δωρεάν ετήσιο κατάλογο με όλες τις νέες κυκλοφορίες, οι Ισλανδοί κάνουν τις επιλογές τους.

«Δεν είναι απλώς ένας κατάλογος που παίρνουν όλοι στην πόρτα τους και μετά τον αγνοούν. Τα βιβλία εδώ συγκεντρώνουν μεγάλη προσοχή» λέει στο BBC ο Μπαλντούρ Μπχάρνασον, ερευνητής που έχει μελετήσει το βιβλιοφιλικό φαινόμενο στην Ισλανδία.

Η χώρα έχει αναλογικά περισσότερους συγγραφείς, περισσότερα βιβλία που εκδίδονται, και περισσότερους βιβλιόφιλους από οποιαδήποτε άλλη στον κόσμο. Ένας στους 10 Ισλανδούς θα εκδώσει μάλιστα κάποια στιγμή στην ζωή του ένα βιβλίο.

Πηγή: www.doctv.gr

About Author

Έχετε εγγραφεί επιτυχώς στο newsletter

Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά την προσπάθεια αποστολής του αιτήματός σας. ΠΑΡΑΚΑΛΩ προσπαθήστε ξανά.

This Is Us will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.