Σχολείο στη Λάρισα παίζει Χατζιδάκι, Μότσαρτ και Βιβάλντι στα διαλείμματα -Thisisus.gr

Σχολείο στη Λάρισα παίζει Χατζιδάκι, Μότσαρτ και Βιβάλντι στα διαλείμματα -Thisisus.gr

«Λειτουργεί και ως μετρό πρόληψης της ενδοσχολικής βίας», τόνισε η διευθύντρια του 3ο Δημοτικού σχολείου της πόλης

Το 3ο Δημοτικό σχολείο της Λάρισας έχει πάρει μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία βάζοντας μουσική στους μικρούς μαθητές από τα μεγάφωνα την ώρα του διαλείμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, τα παιδιά κάνουν «διαλείμματα μετά μουσικής», κυρίως κλασικής. Η διευθύντρια του σχολείου, κα Ελένη Δημητρίου δήλωσε πως η εν λόγω πρακτική «πέρα από τους μαθητές βοηθάει και τους εκπαιδευτικούς ακόμη και τους περιοίκους. Λειτουργεί και ως μετρό πρόληψης της ενδοσχολικής βίας. Σύμφωνα με έρευνες, όπου υπάρχει κλασική μουσική και ευχάριστο κλίμα οι μαθητές δεν εκδηλώνουν τόσο επιθετικές συμπεριφορές». 

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

«Αποδείξαμε πως η μουσική βοηθάει τους μαθητές στη διαμόρφωση ήρεμου κλίματος στο διάλειμμα, ενώ παράλληλα δίνει γνώσεις σχετικά με τη μουσική. Ξεκινήσαμε παίζοντας Χατζιδάκι και κάποια ορχηστρικά του Χατζιδάκι. Στην πορεία προσθέσαμε Μότσαρτ και Βιβάλντι. Προσπαθούμε να συνδυάζουμε τη μουσική με τα αφιερώματα που αναλαμβάνει να κάνει η μουσικός του σχολείου», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την ίδια, «όλα ξεκίνησαν με την καινούργια μικροφωνική που αγοράσαμε στην οποία συνδέεται φλασάκι. Έπειτα τη θέσαμε σε λειτουργία και εφαρμόσαμε τη μέθοδο της μουσικής στο διάλειμμα. Υπάρχουν πολλά σχολεία στο εξωτερικό και αρκετά στο εσωτερικό που το τηρούν». 

«Μας κάνει εντύπωση γιατί πολλά παιδιά τραγουδάνε τις μελωδίες των όσων ακούνε, πράγμα που σημαίνει ότι μαθαίνουν νέα τραγούδια», τόνισε. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε υπάρχουν σκέψεις το κουδούνι του σχολείου να γίνει «μουσικό», δηλαδή «ένα κουδούνι που δεν θα χτυπά με τον κλασικό του ήχο». 

Η μέθοδος αυτή, σύμφωνα με την κα Δημητρίου, εφαρμόζεται εδώ και πάνω από ένα χρόνο στο σχολείο, ένα τέταρτο πριν την έναρξη των μαθημάτων και κατά τη διάρκεια όλων των διαλειμμάτων.

«Οι γονείς είναι πάρα πολύ ευχαριστημένοι. Ακόμη, δεχόμαστε συγχαρητήρια τόσο από γείτονες όσο και από απλούς περαστικούς. Βέβαια, κάποιοι γείτονες έχουν διαμαρτυρηθεί σε σημείο που αμφισβητούν το έργο μας, αλλά επειδή εμείς έχουμε δει θετικό αποτέλεσμα θα επιμείνουμε», σημείωσε η διευθύντρια.

About Author