Συμβουλές για το πως θα τα βγάλετε πέρα μ’ ένα νήπιο – Thisisus.gr

Συμβουλές για το πως θα τα βγάλετε πέρα μ’ ένα νήπιο – Thisisus.gr

Αποτελεσματικές Συμβουλές Για Να Παραμείνετε Υπομονετικοί Με Τα Νήπια.

Τα παιδιά είναι ευλογία, αλλά μεταξύ μας τώρα γνωρίζετε πολύ καλά ότι δεν είναι όλες τις στιγμές αγγελούδια! Τα νήπια δοκιμάζουν την υπομονή σας συχνά επειδή αναπτύσσουν ακόμα τη συμπεριφορά τους και ανακαλύπτουν τι είναι σωστό και τι λάθος (πάνω από την ατελείωτη δεξαμενή ενέργειάς τους).

Όταν νιώθετε πως τα αποθέματα της υπομονής σας τελειώνουν κι έχετε να αντιμετωπίσετε καινούρια πρόκληση με το μικρό παιδί σας, ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να παραμείνετε υπομονετικοί:

Φτάστε στο ίδιο επίπεδο με το παιδί σας

Σε τέτοιες καταστάσεις, πρέπει να σταματήσετε να σκέφτεστε σαν ενήλικες! Τις περισσότερες φορές, ειδικά με μικρά παιδιά, η ενοχλητική συμπεριφορά τους δεν είναι σκόπιμη. Προέρχεται κυρίως είτε από απογοήτευση είτε από αθωότητα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όταν έχουν μια κακιά στιγμή, «άσχημη» συμπεριφορά, εσείς πρέπει να το δείτε σαν μια διδακτική στιγμή – πείτε τι πρέπει να πείτε, κάντε ερωτήσεις σχετικά με την κατάσταση που βιώνουν και στη συνέχεια προχωρήστε. Πάρτε μια βαθιά ανάσα και να έχετε επιπλέον υπομονή, γιατί αν δεν μπορούν να επικοινωνήσουν αυτό που θέλουν σωστά, θα εκραγούν. Βάλτε τον εαυτό σας στα παπούτσια τους και προσπαθήστε να τα καταλάβετε.

Δώστε τους επιλογές

Σε κανέναν δεν αρέσει να του λένε τι να κάνει όλη μέρα, ακόμα και στα παιδιά. Όταν λέτε «όχι» σε όλα τότε τα ματαιώνετε. Τι μπορείτε να κάνετε όταν σας ζητούν κάτι και δεν το επιτρέπετε; Δώστε τους μιαν άλλη επιλογή. Για παράδειγμα, αν το μικρό σας ζητήσει ένα γλειφιτζούρι λίγο πριν τον ύπνο, μπορείτε να εξηγήσετε ευγενικά γιατί δεν μπορεί να έχει ένα και στη συνέχεια να του προσφέρετε ένα ποτήρι γάλα αντ ‘ αυτού. Με αυτόν τον τρόπο, δεν αισθάνεται ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα ή δεν μπορεί να έχει κάτι άλλο.

Παρατηρήστε τη δική σας συμπεριφορά

Τα παιδιά σας παρακολουθούν και μιμούνται τις συμπεριφορές σας περισσότερο από όσο νομίζετε. Εάν γκρινιάζετε πολύ, παραπονιέστε ότι δεν υπάρχει τίποτα καλό στην τηλεόραση, αυξάνετε τον τόνο της φωνής σας όταν είστε αναστατωμένοι ή δεν τρώτε καλά μην περιμένετε το παιδί σας να έχει τέλεια συμπεριφορά. Εσείς οι ίδιοι τους παρουσιάζετε κάποιες κακές συνήθειες. Πάντα να είστε προσεκτικοί για το τι λέτε ή κάνετε γύρω από το παιδί σας, επειδή είστε το πρότυπο τους!

Αφήστε τα πράγματα να κυλήσουν όπως είναι

Μια από τις καλύτερες συμβουλές γονικής μέριμνας που μπορείτε να πάρετε είναι:  μην ασχολείστε με τα μικρά πράγματα. Εάν τα παιδιά ζωγραφίζουν στους τοίχους, αν παίζουν με το κραγιόν σας ή έκαναν κάποιο άλλο λάθος, δεν αξίζει πραγματικά να σπαταλήσετε το χρόνο και την ενέργειά σας φωνάζοντας και επικρίνοντας τα. Διορθώστε το λάθος και αφήστε το ως έχει. Με απλά λόγια, αφήστε τα παιδιά να είναι παιδιά!

Τα παιδιά δε θα ζήσουν το μάξιμουμ της παιδικής ηλικίας αν δεν περάσουν κι αυτό το στάδιο κι αν δεν χτυπήσει κόκκινο στα νεύρα των γονιών τους. Δεν υπάρχουν πολλά για να κάνετε, απλά ακολουθήστε αυτές τις αποτελεσματικές συμβουλές και καλή σας τύχη!

Από την Angela Kidd

Πηγή

About Author