Συνέντευξη Σταυρούλα Τζωρτζάτου «Έξοδος με τα παιδιά» -Thisisus.gr

Συνέντευξη Σταυρούλα Τζωρτζάτου «Έξοδος με τα παιδιά» -Thisisus.gr

Η Σταυρούλα Τζωρτζάτου είναι ιδρύτρια και διαχειρίστρια μιας εκ των πιο μεγάλων και πιο χρήσιμων ομάδων του facebook που αφορούν γονείς! Της ομάδας «Έξοδος με τα παιδιά» μέσα από την οποία οι γονείς βρίσκουν προτάσεις για εξόδους και διακοπές αλλά και όχι μόνο!

Πάμε να την γνωρίσουμε καλύτερα μέσα από τις ερωτήσεις μας.

Σταυρούλα, θα ξεκινήσω με την πιο προφανή ερώτηση αλλά πραγματικά δεν μπορώ να την παραλείψω! Πες μας, πότε και πώς ξεκίνησες την ομάδα! Τι σου έδωσε το ερέθισμα και την ιδέα για να κάνεις την αρχή;

Η απάντηση είναι επίσης προφανής, η μητρότητα έγινε αφορμή να πλημμυρίσω συναισθήματα και νέες ιδέες, μία από τις οποίες ήταν η δημιουργία της ομάδας στις 5/5/17. Το αντικείμενο δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικό, αφού αντιμετωπίζω τη Ζωή σαν μια μεγάλη βόλτα!

Πες μας λίγα λόγια για την ομάδα «Έξοδος με τα παιδιά»

Η ομάδα δημιουργήθηκε μέσα από την αγάπη μου για τις βόλτες με τον γιο μου και την ανάγκη μου να αλληλεπιδράσω με άλλους Γονείς και να μοιραστούμε όμορφες προτάσεις εξόδου. Από ένα πάρκο έως μια βόλτα στις διακοπές μας. Η ομάδα αγκαλιάστηκε τόσο πολύ και τόσο γρήγορα από τους Γονείς που πραγματικά αισθάνθηκα ότι δημιούργησα κάτι που ο κόσμος το είχε ανάγκη! Αυτό μου έδωσε το κίνητρο να δίνω κάθε μέρα ένα κομμάτι του εαυτού μου και μέσα από τις προτάσεις, τις συναντήσεις με άλλα μέλη, τη φωνή που έδωσαν Γονείς και Επαγγελματίες αλλά και κινήσεις αλληλεγγύης που κάνουμε ανά διαστήματα η ομάδα έγινε κοινότητα.

Πόσες φορές έχεις πάρει ιδέες εσύ η ίδια, από την ομάδα σου, για εξόδους και ταξίδια με την οικογένειά σου;

Πάρα πολλές και μάλιστα όταν πρόκειται να ταξιδέψω σε ένα μέρος που δεν το γνωρίζω, συμβουλεύομαι για τα πάντα την ομάδα και πόσο μάλλον ανθρώπους της εκάστοτε περιοχής που σίγουρα γνωρίζουν τον τόπο τους καλύτερα. Από τις τοπικές γεύσεις έως ποια παραλία θα επιλέξουμε, οι προτάσεις τους είναι πάντα εύστοχες!

Πόσες ώρες την ημέρα χρειάζεται να αφιερώνει ένας διαχειριστής ομάδας ώστε η ομάδα να είναι καλά ενημερωμένη; Πως συνδυάζεται αυτό με την μητρότητα και τις υποχρεώσεις της;

Η ομάδα είναι κάτι ζωντανό, οπότε όσο πιο πολλές ώρες αφιερώσεις τόσο μεγαλύτερη πνοή της δίνεις. Οι ισορροπίες κάποιες φορές κρατιούνται με δυσκολία, γιατί καλούμαστε να ανταποκριθούμε σε πολούς ρόλους κάθε μέρα, όμως η αγάπη είναι οδηγός σε όλα και έτσι δεν μετράς τον χρόνο , αλλά την ποιότητα που θες να δώσεις. Οπότε πρακτικά όλη την ημέρα!

Επειδή τα social έχουν μια «τοξικότητα» και μερικές φορές και τα αρνητικά τους, έχεις κληθεί να αντιμετωπίσεις δύσκολες καταστάσεις; Πως τις διαχειρίζεσαι;

Μακάρι να απαντούσα πως ποτέ δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά δυστυχώς έχει συμβεί αρκετές φορές. Είναι δύσκολο, είναι στενάχωρο, και ακόμα και όταν προσπαθήσεις να αντιμετωπίσεις την συνθήκη αυτή με καλοσύνη, συχνά οι προσπάθειές σου πέφτουν στο κενό. Οπότε το πιο ρεαλιστικό και λειτουργικό είναι να ενεργείς προς όφελος της κοινότητας και φυσικά να μην παίρνεις προσωπικά καμία άκομψη συμπεριφορά.

Από την άλλη, επειδή τα social έχουν και τα θετικά τους, είναι κάποια πολύ όμορφη στιγμή που έχεις κρατήσει και για την οποία είσαι περήφανη;

Φαντάζομαι ότι αν πρέπει να ξεχωρίσω μία θα το σκέφτομαι τουλάχιστον 10 μέρες! Είναι άπειρες, από το να βλέπω Γονείς της ομάδας να ταξιδεύουν με μικρά παιδιά σε θεωρητικά δύσκολους προορισμούς, από το να βλέπεις Γονείς που παρά την κούραση τους, η έξοδος με τα παιδιά τους είναι κάτι που το παλεύουν καθημερινά να βγει, όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας ανά περιόδους ώστε να προσφέρουμε κάτι συλλογικά σε Γονείς της ομάδας και όχι μόνο!

Και φυσικά όταν σε δικές μου προσωπικές δυσκολίες μέλος της ομάδας έδωσε αίμα για τον σύζυγό μου, ενώ παράλληλα λάμβανα πάρα πολλά μηνύματα αν χρειάζομαι ένα πιάτο φαγητό. Γιαυτό και την ομάδα αυτή την αποκαλώ κοινότητα, γιατί είμαστε ουσιαστικά δίπλα ο ένας στον άλλον.

Ο κόσμος των social έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Μέσα στην ομάδα έχουν αναπτυχθεί γνωριμίες και φιλίες; Πιστεύεις πως θα μπορούσαν να αναπτυχθούν φιλίες με διάρκεια;

Φυσικά και αυτό ήταν βασικό ζητούμενο, γιαυτό και από τους πρώτους μήνες λειτουργίας της ομάδας οργάνωνα συναντήσεις. Η πρώτη δεν ήταν επιτυχημένη, ήμασταν μόλις 5 άτομα μαζί με εμένα, μετά τα 5 έγιναν 50, μετά 250 και πλέον αναζητώ γήπεδο για να τους χωρέσω,χαχα Όσο για το αν μπορούν να αναπτυχθούν φιλίες με διάρκεια, ξέρω ότι έχει ήδη συμβεί σε μέλη μας αλλά και σε εμένα την ίδια, οπότε ναι σε όλα!

Κάθε χρόνο η ‘Εξοδος με τα παιδιά διοργανώνει μια μικρή γιορτή! Τι να περιμένουμε φέτος;

Αρχικά είμαι πολύ υπερήφανη για τα μέλη μου, γιατί οργανώσαμε μια συνάντηση αγάπης και προσφέραμε πάνω από 100 σχολικές τσάντες σε μόλις 2 μέρες σε οικογένειες που είχαν ανάγκη. Έπειτα δεν ξέρω τι θα κάνω φέτος, ξέρω μόνο ότι θα είναι κάτι καλό, αφού έχω τόσο όμορφη παρέα!

Πες μα τα σχέδιά σου για τ μέλλον!

Είμαι άνθρωπος που ζω τη στιγμή, οπότε το μόνο που με νοιάζει είναι να γεμίζω κάθε μέρα τη Ζωή μου με όμορφες στιγμές.

Πες δυο λόγια στις μαμάδες που μα διαβάζουν και δυσκολεύονται να βρουν λίγο χρόνο για «Έξοδο με τα παιδιά»

Είναι μια πραγματικότητα ότι στο τρέξιμο της καθημερινότητας 24 ώρες δεν φτάνουν. Οπότε πρέπει να αλλάξουμε οπτική, να σκεφτούμε ότι πρωταγωνιστούμε σε μια περιπέτεια και δικαιούμαστε να πάρουμε τις ανάσες μας έστω για μισή ώρα στο κοντινό πάρκο..Ας μη βγει κάθε μέρα, αλλά ας κατανοήσουμε ότι είναι κάτι βασικό για να συνδεθούμε με την οικογενεια μας.

Αν το Thisisus.gr ήταν «Έξοδος με τα παιδιά», τι είδους έξοδος θα ήταν;

Θα ήταν μια έξοδος με πολύ χρώμα, πολύ χαρτοπόλεμο και ξέγνοιαστες οικογενειακές στιγμές…

About Author