Συνταγή για στολίδια από αλατοζύμαρο –Thisisus.gr

Συνταγή για στολίδια από αλατοζύμαρο –Thisisus.gr

Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη μας γιορτή! Αγαπάμε τα Χριστουγεννιάτικα γλυκά, τα στολίδια, τα Χριστουγεννιάτικα φωτάκια και τις Χριστουγεννιάτικες παιδικές ιστορίες  που διαβάζουμε όλοι μαζί παρέα! Κάτι που έχει γίνει οικογενειακή μας παράδοση στη δική μας οικογένεια είναι τα στολίδια από αλατοζύμαρο! Δεν σας καθυστερώ άλλο και προχωρώ κατευθείαν στη συνταγή!

Συνταγή για στολίδια από αλατοζύμαρο:

2 Κούπες αλεύρι

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

1 κούπα αλάτι

1 κούπα νερό

Εργαλεία:

Καλαμάκι

Χαρτί ψησίματος

cookie cutter Χριστουγεννιάτικα

Εκτέλεση:

Βάζετε όλα τα υλικά για το αλατοζύμαρο σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε με το χέρι! Μην ξεχνάτε πως η μεγαλύτερη χαρά των παιδιών βρίσκεται στην δημιουργία, γι’ αυτό αφήστε τα να μετρήσουν τα υλικά και να τα ανακατέψουν!

Αφού ανακατέψετε τα υλικά, ανοίγετε την ζύμη με τον πλάστη και κόβετε με τα cookie cutter τα σχήματα της επιλογής σας!

Μην ξεχάσετε να ανοίξετε με το καλαμάκι μια τρύπα στο πάνω μέρος των στολιδιών για να περάσετε το κορδόνι ή την κορδέλα που θα χρειαστείτε για να τα κρεμάσετε!

Ψήνετε τα στολίδια σας σε λαδόκολλα στους 150-200 βαθμούς για 1,5 με 2 ώρες και τα αφήνετε να κρυώσουν όλο το βράδυ πριν τα χρησιμοποιήσετε για να στολίσετε το δέντρο σας!

Extra tip: Μπορείτε να βάψετε τα στολίδια σας με τέμπερα ή να τα στολίσετε με φύλλα χάντρες ή ό,τι υλικό σας αρέσει να χρησιμοποιείτε!

Καλή επιτυχία

Με αγάπη Σοφία

About Author

1 Σχόλιο

  • by Eugenia Posted 26 Δεκεμβρίου 2020 12:17 μμ

    Super

Τα σχόλια είναι κλειδωμένα.