Βιβλιοπρόταση: Συνέντευξη με έναν Κούρο – Thisisus.gr

Βιβλιοπρόταση: Συνέντευξη με έναν Κούρο – Thisisus.gr

O Ευτύχης είναι δώδεκα χρόνων, μπασκετμπολίστας και μεγάλος μακαρονάς.
Είναι, όμως, και κάτι άλλο: ρεπόρτερ για την εφημερίδα του σχολείου του με ειδίκευση στις συνεντεύξεις… αγαλμάτων και άλλων εκθεμάτων μουσείων.
«Γιατί και τα αγάλματα έχουν φωνή» όπως λέει η μαμά του. «Αρκεί να ξέρεις να τα ακούς».

Στην πρώτη του συνέντευξη συναντά τον πελώριο Κούρο της Σάμου και τον ρωτά όλα όσα θέλει να μάθει!

Πόσων χρόνων είσαι; Γιατί είσαι τόσο τεράστιος; Γιατί είσαι γυμνός; Γιατί βηματίζεις μπροστά;

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Ο Ευτύχης δεν φοβάται να ρωτήσει τίποτα!

Μαζί του θα συνομιλήσουμε με έναν από τους πιο εντυπωσιακούς κούρους της Ελλάδας. Θα ταξιδέψουμε στη λαμπερή εποχή του νησιού της Ήρας, τότε που τα αγάλματα άρχιζαν να χαμογελούν, να βηματίζουν και όχι μόνο..

Η νέα σειρά βιβλίων στόχο έχει να φέρει τα παιδιά σε ζωντανό διάλογο με τον κόσμο της ιστορίας, της αρχαιολογίας και της τέχνης, με τρόπο που μιλά στην ανεξάντλητη φαντασία τους!

Σχετικά με τη συγγραφέα Μαίρη Βογιατζή:

Μεγαλώνοντας στη Σάμο, συχνά της άρεσε να παίζει με λέξεις, εικόνες και ιδέες, φτιάχνοντας ιστορίες. Σπούδασε ελληνική φιλολογία στην Ελλάδα και, αργότερα, γλωσσολογία και marketing στο εξωτερικό. Εδώ και χρόνια εργάζεται στο χώρο της επικοινωνίας και του marketing όπου καθημερινά συνεχίζει να «κατεβάζει» ιδέες και να καταγίνεται με λέξεις και εικόνες. Αγαπά την τέχνη, την ιστορία, τα ταξίδια, τα βιβλία – γενικά – και τα παιδικά βιβλία ακόμη πιο πολύ. Έχει παρακολουθήσει εργαστήρια και σεμινάρια δημιουργικής γραφής και σχέσης με το παιδικό και νεανικό βιβλίο ενώ κείμενά της έχουν βραβευθεί από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά.

About Author