Τα 5 καλύτερα προγράμματα Γονικού Ελέγχου -Thisisus.gr

Τα 5 καλύτερα προγράμματα Γονικού Ελέγχου -Thisisus.gr

Το διαδίκτυο έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, και ειδικά σε ότι αφορά τα παιδιά, μπορεί να διαδραματίσει θετικό ρόλο στη ζωή τους όταν χρησιμοποιείται με τον σωστό τρόπο. Για τον λόγο αυτό ψάξαμε και βρήκαμε για εσάς τα 5 καλύτερα προγράμματα γονικού ελέγχου.

Τα παιδιά σήμερα έρχονται σε επαφή και μαθαίνουν να χρησιμοποιούν, από πολύ μικρή ηλικία,  ηλεκτρονικούς υπολογιστές, tablets και κινητά τηλέφωνα, τα οποία υπάρχουν πλέον μέσα σε κάθε σπίτι.

Μέσω του διαδικτύου τα παιδιά μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες, να ψυχαγωγηθούν καθώς και να αποκτήσουν ψηφιακές δεξιότητες οι οποίες θα τους φανούν απαραίτητες στην μετέπειτα  προσωπική, ακαδημαϊκή και επαγγελματική ζωή.

Από την άλλη πλευρά όμως η αλόγιστη και χωρίς γονικό έλεγχο χρήση του διαδικτύου μπορεί να έχει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα και να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην ψυχική και σωματική υγεία των παιδιών.

Οι πολλές ώρες ενασχόλησης με ηλεκτρονικά παιχνίδια, η πρόσβαση σε σελίδες με ακατάλληλο περιεχόμενο, οι online συνομιλίες  με αγνώστους είναι μόνο μερικοί από τους κινδύνους με τους οποίους μπορεί να έρθουν αντιμέτωπα τα παιδιά.

Στο άρθρο αυτό συγκεντρώσαμε για εσάς και σας παρουσιάζουμε τα καλύτερα προγράμματα γονικού ελέγχου (Parental control), ώστε να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε όλους τους παραπάνω κινδύνους και να δημιουργήσετε ένα όσο το δυνατόν πιο ασφαλές ψηφιακό περιβάλλον για τα παιδιά σας.

1. Qustodio

Το Qustodio χάρη στην ευελιξία και τα πολλά χαρακτηριστικά του, αποτελεί σίγουρα ένα από τα καλύτερα λογισμικά γονικού ελέγχου. Μέσω του προγράμματος μπορούμε να μπλοκάρουμε ακατάλληλες ιστοσελίδες, να δημιουργήσουμε δικούς μας κανόνες φιλτραρίσματος των  ιστοσελίδων καθώς και να ορίσουμε τις ώρες που θα μπορούν χρησιμοποιούν το διαδίκτυο τα παιδιά μας. Το πρόγραμμα μπορείτε να το βρείτε εδώ.

2. OpenDNS Family Shield

Το OpenDNS είναι μια υπηρεσία που μας παρέχει την δυνατότητα φιλτραρίσματος του περιεχομένου των διαδικτυακών τόπων. Με τον τρόπο αυτό μας βοηθά να ορίσουμε τι είναι κακό και τι είναι καλό για τα παιδιά μας, όσο σερφάρουν στο διαδίκτυο. Το OpenDNS Family Shield καθιστά το διαδίκτυο πιο γρήγορο, εύκολο και ασφαλές. Αναλυτικότερες οδηγίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

3. Kidlogger

Το Kidlogger είναι μια χρήσιμη και δωρεάν εφαρμογή που μας επιτρέπει να παρακολουθούμε την δραστηριότητα των παιδιών μας στο διαδίκτυο.

Πιο αναλυτικά το Kidlogger μας ενημερώνει για τον χρόνο που χρησιμοποιεί το παιδί μας τον υπολογιστή, τις εφαρμογές που χρησιμοποιεί, τις ιστοσελίδες που επισκέπτεται, με ποιους επικοινώνησε μέσω κοινωνικών δικτύων και πολλά άλλα. Το Kidlogger μπορείτε να το βρείτε εδώ.

4. Zoodles

Το Zoodles είναι μια καταπληκτική εφαρμογή για παιδιά μικρότερης ηλικίας που δημιουργεί έναν ασφαλή ψηφιακό κήπο μέσα στον οποίο τα παιδιά μπορούν να παίξουν και να μάθουν, προστατευμένα από τους κινδύνους του διαδικτύου. Την εφαρμογή μπορούμε να την κατεβάσουμε από εδώ.

5. PikLuk

Το PikLuk είναι ένα ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά. Μέσα από το ευχάριστο περιβάλλον του το PikLuk επιτρέπει στα παιδιά να περιηγηθούν με ασφάλεια στον κόσμο του διαδικτύου. Το PikLuk μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.

Τρύφωνας Σιάνος

About Author