Πασχαλινά μπισκότα σε διάφορα σχέδια: αυγά, κοτούλες, προβατάκια, όλα παραγγελία του γιου μου για να κεραστούν οι δασκάλες και οι συμμαθητές του για το Πάσχα. Και τα σχολεία έκλεισαν, κι εμείς μαζί τους κλειστήκαμε στο σπίτι. Δεν μας πήρε από κάτω…τα στολίσαμε, διασκεδάσαμε και τα χαρίσαμε σε αγαπημένα πρόσωπα!
Τι θα χρειαστείτε για τα Πασχαλινά μπισκότα:
- 100γρ βούτυρο αγελάδος (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 100γρ κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 αυγό (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 1 βανίλια
- 275γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για το γλάσο:
- 4 ασπράδια αυγού
- 400γρ άχνη ζάχαρη
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- χρώματα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Σ’ ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθεί. Στη συνέχεια προσθέτετε το αυγό και τη βανίλια και χτυπάτε για ένα λεπτό ακόμα. Προσθέτετε το αλεύρι λίγο λίγο, μέχρι να έχετε μια μαλακή ζύμη. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά στο ψυγείο και στη συνέχεια την ανοίγετε και κόβετε τα σχήματα της αρεσκείας σας. Ψήνετε στο φούρνο για 8-10 λεπτά (εξαρτάται από το σχέδιο και το πάχος του μπισκότου). Μόλις τα μπισκότα βγουν από το φούρνο ίσως σας φανούν μαλακά. Όσο κρυώνουν θα σκληρύνουν, οπότε δώστε τους το χρόνο τους.

Για το γλάσο, χτυπάτε τα υλικά στο μίξερ για περίπου 5 λεπτά μέχρι να έχετε μια ομοιόμορφη υφή. Αν είναι πολύ σφιχτό σαν σύσταση, το αραιώνεται με λίγο νερό, χρωματίζετε με χρώματα ζαχαροπλαστικής, και το παιχνίδι αρχίζει!!!
Extra tips
- Μπορείτε να ψήσετε τα μπισκότα και να τα καταψύξετε σε σακουλάκια. Τα βγάζετε από το βράδυ, τα αφήνετε να ξεπαγώσουν μέσα στη σακούλα χωρίς να την ανοίξετε, και έχετε ανά πάσα στιγμή φρέσκα μπισκοτάκια.
- Προσθέστε τα μπαχαρικά της αρεσκείας σας (κανέλα, μοσχοκάρυδο, κτλ) και δημιουργείστε τις δικές σας γεύσεις.
Γράφει για το Thisisus.gr η Χριστίνα Πατρίτσια Φωκιανού
*Για περισσότερες συνταγές από το thisisus.gr πατήστε εδώ