Τα μελομακάρονα της Mamangelic δίνουν χαρά – Thisisus.gr

Τα μελομακάρονα της Mamangelic δίνουν χαρά – Thisisus.gr

Το καταλάβατε νομίζω πως έχουμε αδυναμία στο καλό φαγητό και τα υπέροχα γλυκά (με ή χωρίς ζάχαρη) μέρες γιορτινές λοιπόν δεν γινόταν να μην ανεβάσουμε και τη δική μας αγαπημένη συνταγή μελομακάρονων. Απο που αλλού; Απο τη μοναδική mamangelic.

Στο μπλογκ της θα βρείτε και συνταγή ΧΩΡΙΣ ζάχαρη εμείς όμως έχουμε να προτείνουμε αυτήν εδώ ΜΕ σιμιγδάλι και με καστανή ζάχαρη.

Θα χρειαστείτε:

  • 370 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 75 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κ.γλυκού κανέλα
  • 80-100 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 150 γρ. χυμό μανταρίνι ή πορτοκάλι
  • ξύσμα απο 3μανταρίνια ή 1 μεγάλο πορτοκάλι
  • 1/2 κοφτό κ.γλυκού γαρίφαλλο
  • 1/2 κοφτό κ.γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 10 γρ. κονιάκ (ή εξτρά 10 γρ. χυμού)
  • 150 γρ. ελαφρύ ελαιόλαδο
  • μια τσιμπιά αλάτι
  • 1/2 κ.γλυκού μπέικιν
  • 1/3 κ. γλυκού σόδα

Για το σιρόπι

  • 235 γρ. νερό
  • 360 γρ. μέλι
  • 2 φλούδες από μανταρίνια μικρά
  • τη φλούδα από ένα λεμόνι
  • 1 ξύλο κανέλας

Εκτέλεση

Ρίχνετε τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρολίτσα (πχ. απ’ αυτές που βράζουμε γάλα) και μετράτε 5 λεπτά (απ΄το σημείο βρασμού).

Αφήνετε να κρυώσει και συνεχίζετε για να φτιάξετε τα μελομακάρονα.

Σε ένα μπόλ βάλτε όλα τα υλικά εκτός του αλευριού και ανακατέψτε καλά.

Στη συνέχεια προσθέστε το αλεύρι, ανακατέψτε με ένα κουτάλι και έτοιμη η ζύμη. Μπορείτε αν θέλετε να “ζυμώσετε” ίσα ίσα για σιγουριά (μήπως δεν έχουν ανακατευτεί καλά) αλλά για ελάχιστα!

Αφήνετε να σφίξει για 10 λεπτά και κατόπιν πλάθετε τα μελομακάρονα σας (28γρ. το κάθε ένα), αν θέλετε για την τσαχπινιά κάνετε και σχεδιάκι και ψήνετε στους 180oC στη μεσαία σχάρα, αντιστάσεις, μέχρι να πάρουν χρωματάκι (τα κοιτάμε κυρίως απ΄την κάτω μεριά), εμένα ψήθηκαν στα 25 λεπτά ακριβώς.

Μόλις τα βγάλετε, έτσι καυτά καυτά τα ρίχνετε στο κρύο σιρόπι και τα αφήνετε περίπου 10-15 δευτερόλεπτα ( αν σας αρέσουν αρκετά σιροπιασμένα αφήστε τα πιο πολλά δευτερόλεπτα) τουμπάρωντας τα συνέχεια (μπορείτε αν θέλετε να σιροπιάσετε μόνο ένα για δοκιμή και να μετρήσετε το χρόνο για να έχετε το αποτέλεσμα που θέλετε, μπορεί δηλαδή να σας αρέσει μελωμένο στα 23 δευτερόλεπτα ή στα 15. Κατόπιν συνεχίζετε με τα υπόλοιπα με το χρόνο που επιθυμείτε).

Μα δείτε δεν είναι τέλεια;

Τοποθετείστε σε πιατέλα και πασπαλίστε με καρύδι και απολαύστε τα…

Έχετε εγγραφεί επιτυχώς στο newsletter

Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά την προσπάθεια αποστολής του αιτήματός σας. ΠΑΡΑΚΑΛΩ προσπαθήστε ξανά.

This Is Us will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.