Τα παραμύθια και όχι μόνο… της Άννης Θεοχάρη – Thisius.gr

Τα παραμύθια και όχι μόνο… της Άννης Θεοχάρη – Thisius.gr

Όσοι δεν γνωρίζετε την Άννη Θεοχάρη έφτασε η στιγμή να σας την γνωρίσουμε εμείς. Η Άννη είναι ένα πολυτάλαντο πλάσμα. Την λούζει φως από πάνω μέχρι κάτω. Είναι ηθοποιός, πολλοί ίσως την αγαπήσατε σαν Μένη στο “Μην αρχίζεις τη μουρμούρα”. Είναι τραγουδίστρια, έλα μη μου πείτε οτι δεν ξέρετε τον Στενό Κορσέ. Είναι ΚΑΙ συγγραφέας και εκεί θα εστιάσουμε εμείς σήμερα παρόλο που αγαπάμε όλα της τα ταλέντα. Τα τελευταία χρόνια δε, δηλώνει και εικονογράφος. Και καλά κάνει. Όταν δείτε τις ζωγραφιές της θα καταλάβετε το λόγο.

Το πρώτο της βιβλίο που διάβασα ήταν το “Που πάει ένα μπαλόνι όταν φεύγει απο τα χέρι σου” το αγαπήσαμε όλοι στο σπίτι. Γιατί; Γιατί αυτό το πλάσμα μιλάει τη γλώσσα των παιδιών κι αν αυτό δεν είναι ταλέντο τότε τι; Το βιβλίο της στάθηκε η αφορμή για να ταξιδέψουμε σε μέρη μαγικά και αλλιώτικα από τα συνηθισμένα μικροί, μεγάλοι. Δεσμεύομαι να σας το παρουσιάσω μελλοντικά αναλυτικά.

Ποια είναι όμως η Άννη Θεοχάρη;

Είναι απόφοιτος δραματικής σχολής και ασχολείται με αφηγήσεις και δραματοποιήσεις παραμυθιών πάνω από δεκαπέντε χρόνια. Έχει συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές και μουσικές παραστάσεις και έχει διδάξει θεατρικό παιχνίδι σε δημόσια ΙΕΚ και σε χώρους για παιδιά. Διοργανώνει αφηγήσεις παραμυθιών, εκδηλώσεις και παιδικές παραστάσεις με αφορμή βιβλία και παραμύθια και συμβουλεύει συγγραφείς πως να επικοινωνήσουν την δουλειά τους  εμπλουτίζοντάς την με εκπαιδευτικά προγράμματα και διαδραστικές αφηγήσεις. Τα βιβλία της κυκλοφορούν από το 2009. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με την εικονογράφηση. Επιπλέον, είναι δημιουργός του προτζεκτ “Το Χάρτινο Θέατρο” και επισκέπτεται σχολεία, βιβλιοθήκες και χώρους για παιδιά ακόμα και παιδικές εκδηλώσεις σε σπίτια ή όπου αλλού αγαπούν το θέατρο.

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Τα βιβλία της

Το “Ένας ελέφαντας το κάτι άλλο” είναι το τελευταίο της βιβλίο και κυκλοφορεί από εκδόσεις Ελληνοεκδοτική.

Το τελευταίο της παιδικό βιβλίο έχει τίτλο: “Ένας ελέφαντας το κάτι άλλο” και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική.

Περίληψη:

«Είναι στ’ αλήθεια τόσο ωραίο να είσαι κάτι το σπουδαίο μέσα στα ζώα το πιο μεγάλο μα εγώ θα γίνω κάτι άλλο» Τραγουδάει ο μικρός ελέφαντας… Ποιος θα τον εμποδίσει και ποιος θα σταθεί στο πλάι του; Μια ιστορία για τη μοναδικότητα, την υποστήριξη και την πίστη στον εαυτό μας.

Ακούστε το τραγούδι “Θα γίνω κάτι άλλο”

​Λεπτομέρειες για κάθε της βιβλίο ξεχωριστά μπορείτε να βρείτε εδώ

Κι ένα τραγούδι αυστηρά για ενήλικες με χιούμορ στο βίντεο που ακολουθεί.

Φωτογραφίες από Δημήτρη Μακρή.

About Author