Τα πιο νόστιμα μάφινς μήλου είναι εδώ και φτιάχνονται και χωρίς ζάχαρη αν θες!
Αυτή τη συνταγή την είχα ανακαλύψει όταν οι κόρες μου ήταν πολύ μικρές. Αναζητούσα γλυκά χωρίς ζάχαρη και είχα πέσει τυχαία πάνω της. Έκτοτε τα έχουμε χιλιοφάει!!! Έφτασε λοιπόν η στιγμή να σας μεταφέρουμε τη συνταγή μιας και είναι και εύκολη και νόστιμη, αυτές δεν μας αρέσουν άλλωστε;
ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ:
- 100 γραμμάρια άσπρο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως
- 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 3/4 κ. γλ. σόδα
- 1κ.γλ. κανέλα
- 1/2 κ.γλ. αλάτι
- 175 μλ ελαιόλαδο
- 75 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη (ή δυο κουταλιές της σούπας μέλι)
- 2 αυγά
- 2 μεγάλα κόκκινα μήλα τριμμένα στον τρίφτη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180, στον αέρα.
Ανακατεύετε τα στερεά υλικά σε ένα μπολ: αλεύρια, μπέικιν πάουντερ, σόδα, κανέλα και αλάτι.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το λάδι, τη ζάχαρη (ή το μέλι) και τα αυγά. Στη συνέχεια προσθέτετε το τριμμένο μήλο μέσα στα υγρά και σιγά σιγά το μείγμα με τα στερεά υλικά.
Βάζετε 2-3 κουταλιές σε χάρτινες θήκες μάφινς ή σε μάφινς σιλικόνης ή σε ταψάκι για μάφινς.
Ψήνετε για 30 λεπτά περίπου, ανάλογα με το φούρνο.
Στη συνέχεια απολαμβάνετε χωρίς τύψεις κι ενοχές τα πιο αφράτα μάφινς μήλου .
(Είναι λίγο άγλυκα αλλά σε εμάς αρέσει πολύ. Σε όσους σας παίρνει μπορείτε να πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη, εμείς δεν το κάνουμε!).