Τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι νέοι γονείς – Thisisus.gr

Τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι νέοι γονείς – Thisisus.gr

Είστε νέοι γονείς; Συγχαρητήρια. Εκεί που είστε ήμασταν κι εδώ που είμαστε θα έρθετε. Σε μια προσπάθεια να σας βοηθήσουμε όσο μπορούμε βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν όλοι οι νέοι γονείς. Μάθετε τα και ξεκινήστε την αυτοβελτίωση. Στο κάτω κάτω τι είναι η γονεϊκότητα; Μια ασταμάτητη προσπάθεια να μεγαλώσουμε ανθρώπους με μεγαλύτερες αρετές από τις δικές μας.

Τα λάθη;

Πανικοβάλλονται για τα πάντα

Το πιο συνηθισμένο λάθος είναι ο πανικός πάνω γύρω από τα πάντα. Ανησυχούν για τον ύπνο του μωρού, τις κραυγές, το φαγητό ακόμη και τι είδους ρούχα πρέπει να φορέσει το μωρό ή με τι είδους παιχνίδια πρέπει να παίξει. Η ανησυχία για τα πάντα δεν κάνει καλό στο μωρό σας. Τι μπορείτε να κάνετε; Πάρτε το παιδί σας για τακτικές εξετάσεις και εμβολιασμούς και σταματήστε να ανησυχείτε για τα πάντα. Η ανησυχία δεν έχει κάνει ποτέ καλό σε κανέναν. Αν κάτι σας ανησυχεί πραγματικά, ζητήστε συμβουλές από ειδικούς.

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Εισαγάγουν την τηλεόραση και το κινητό πολύ νωρίς

Οι γονείς εισάγουν αυτά τα πράγματα στα παιδιά καθώς πιστεύουν ότι το παιδί θα μάθει μέσω αυτών των συσκευών. Η εισαγωγή κινητών τηλεφώνων και τηλεόρασης σε νεαρή ηλικία μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη του εγκεφάλου του παιδιού σας και να προκαλέσει επιβλαβή επίδραση στα μάτια.

Τα μικρά παιδιά δεν έχουν ακόμη αναπτύξει την απαιτούμενη οστική πυκνότητα κρανίου και προστατευτικό ιστό για τον εγκέφαλο κι αυτό τα καθιστά ευάλωτα στις επιπτώσεις της ακτινοβολίας.

Αντ ‘ αυτού μπορείτε να τα βάλετε να ακούσουν μουσική. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η ελαφριά μουσική βοηθά στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και βοηθά το παιδί να κοιμάται πιο ήρεμα.

Δε μιλούν αρκετά στο μωρό

Μιλήστε στο μωρό σας όσο το δυνατόν περισσότερο και κρατήστε τον εαυτό σας μακριά από τηλεόραση, κινητά και φορητούς υπολογιστές. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η κοινή καθημερινή αλληλεπίδραση με το παιδί σας είναι το μόνο που χρειάζεστε για να προωθήσετε την άριστη γλωσσική ανάπτυξη. Οι γλωσσικές δεξιότητες που παρέχουν οι γονείς στα παιδιά είναι πλουσιότερες από οτιδήποτε μπορεί να δώσει μια τηλεόραση, ένας υπολογιστής ή ένα κινητό. Δοκιμάστε να του διαβάζετε ένα παραμύθι καθημερινά!

Δεν προσφέρουν σπιτικό φαγητό στο μωρό

Όταν μαγειρεύετε φαγητό στο σπίτι, μπορείτε να ελέγξετε τα συστατικά. Θα βοηθήσει στον έλεγχο των τροφικών αλλεργιών, ενισχύοντας την ανοσία και να κρατήσει το μωρό μακριά από ασθένειες. Τα επεξεργασμένα τρόφιμα περιέχουν υψηλό επίπεδο ζάχαρης, συντήρησης και τεχνητών συστατικών που είναι επιβλαβή για το παιδί σας. Μάθετε μερικές απλές και γρήγορες συνταγές παιδικών τροφών. Μια αναζήτηση συνταγών στο διαδίκτυο θα σας λύσει τα χέρια.

Δεν έχουν μια ρουτίνα ύπνου

Οι περισσότεροι από τους γονείς δεν εισάγουν μια ρουτίνα για τον ύπνο στα μωρά τους. Επιλέξτε μια συγκεκριμένη ώρα για ύπνο και δημιουργήστε επίσης ένα ημερήσιο πρόγραμμα για το μωρό σας, το οποίο θα πρέπει να περιλαμβάνει γεύματα, χρόνο παιχνιδιού, χρόνο μπάνιου, χρόνο ιστορίας και υπαίθριο χρόνο εξερεύνησης.

Καλή επιτυχία και καλή υπομονή. Αυτό το ταξίδι μοιάζει μακρύ μα φέρνει μαζί του τόσες στιγμές ευτυχίας!

Πηγή

About Author