Τα πιο υπέροχα τυροπιτάκια -Thisisus.gr

Τα πιο υπέροχα τυροπιτάκια -Thisisus.gr

Αυτά τα τυροπιτάκια θα τα λατρέψετε μικροί μεγάλοι! Ιδανικό σνακ για το σχολείο αλλά και ιδανικό συνοδευτικό με τον πρωινό (και όχι μόνο) καφέ μας. Η food blogger Νάντια Μακροπούλου τα προτείνει με κλειστά μάτια και εμείς δεν έχουμε παρά να τα φτιάξουμε και να τα απολαύσουμε.

Τι θα χρειαστείτε:

Υλικά για τη ζύμη

  • 250 ml καλαμποκέλαιο
  • 200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
  • 2-3 κουταλιές της σούπας κίτρινο τυρί
  • 500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ελάχιστο ξύσμα πορτοκαλιού (έτσι για λίγο άρωμα)

Γέμιση

  • 300 γραμμάρια φέτα
  • 200 γραμμάρια ανθότυρο
  • 1 αυγό
  • ελάχιστο πιπέρι
  • καθόλου αλάτι (στα παιδάκια μας -είναι ήδη αλμυρή η φέτα)
  • 1 κρόκο ή λίγο γάλα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το χέρι μας όλα τα υλικά με τελευταίο το αλεύρι  και κάνουμε μία μπάλα.

Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για λίγο στην άκρη.

Σε άλλο μπολ αναμειγνύουμε τα υλικά της γέμισης, λιώνοντας αρκετά τα τυριά (γιατί τα παιδιά δεν αγαπούν πολύ το τυρί και ειδικά τα μεγάλα κομμάτια του).

Παίρνουμε τη ζύμη μας και με τη βοήθεια του πλάστη (ή και με τα χέρια μας) ανοίγουμε σε φύλλο.

Με κουπ πατ κόβουμε στρογγυλά σχήματα και τα γεμίζουμε με λίγο από το μείγμα μας.

Κλείνουμε καλά καλά σε σχήμα μισοφέγγαρου και απλώνουμε σε λαδόκολλα (στο ταψί μας).

Εάν επιθυμούμε αλείφουμε με λίγο κρόκο αυγού ή και με γάλα.

Πασπαλίζουμε με σουσάμι προαιρετικά.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, πάνω κάτω σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.

Πολλές ακόμα συνταγές θα βρείτε στο spoonnlove.gr

About Author

Έχετε εγγραφεί επιτυχώς στο newsletter

Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά την προσπάθεια αποστολής του αιτήματός σας. ΠΑΡΑΚΑΛΩ προσπαθήστε ξανά.

This Is Us will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.