Τα σημειωματάρια των συναισθημάτων που πρέπει όλοι να έχουμε -Φόβοι, Αυτοπεποίθηση, Φιλία –Thisisus.gr

Τα σημειωματάρια των συναισθημάτων που πρέπει όλοι να έχουμε -Φόβοι, Αυτοπεποίθηση, Φιλία –Thisisus.gr

Να τα πάρεις… αν είσαι γονιός, αν είσαι παιδί, αν είσαι παππούς και γιαγιά, αν είσαι δάσκαλος, αν είσαι παιδαγωγός, αν δουλεύεις με παιδιά….. να τα πάρεις έτσι κι αλλιώς! Είναι μοναδικά στο είδος τους και έχουν να δώσουν σε όλους μας μαθήματα αυτογνωσίας και χειρισμού των συναισθημάτων μας με τον πιο παιχνιδιάρικό και ξεχωριστό τρόπο! Τα σημειωματάρια των συναισθημάτων που πρέπει όλοι να έχουμε!

Τι έγινε;

Τα σημειωματάρια των συναισθημάτων τα περιμέναμε οικογενειακώς με λαχτάρα! Η χαρά μου όταν τα παρέλαβα ήταν τεράστια, μιας και το όνομα και μόνο της Isabelle Filiozat αποτελεί εγγύηση από μόνο του! Επειδή όμως πολλές φορές τα φανταχτερά ονόματα μπορεί να κρύβουν μεγάλες αποτυχίες αποφάσισα να τα τελειώσουμε και τα τρία και μετά να σας πω με ειλικρίνεια την γνώμη μου! Και μαντέψτε;! Είναι πραγματικά υπέροχα! Έτσι ακριβώς όπως τα περιμέναμε!

Πολλές φορές τέτοιου είδους βιβλία αντιμετωπίζουν τα παιδιά με επιπολαιότητα και θέλει τεράστια επιδεξιότητα να ισορροπήσεις ανάμεσα στα γούστα του παιδιού, το παιχνίδι και την πραγματική αξία που πρέπει να δίνουν βιβλία τέτοιου είδους! Τα συγκεκριμένα βιβλία το καταφέρνουν και με το παραπάνω!

Οι φόβοι, η αυτοπεποίθηση και η φιλία! Θέματα που με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο έχουν πάντα μια θέση στην παιδική ηλικία και θέλουν σωστούς χειρισμούς.

Μέχρι και η γάτα μας τα λάτρεψε!

Τι μάθαμε;

Μέσα από τα πολύτιμα τετράδια των συναισθημάτων… έτσι τα ονομάσαμε εγώ κι ο γιος μου μάθαμε σπουδαία πράγματα ο ένας για τον άλλον. Μάθαμε πράγματα που δεν ξέραμε, για τις προτιμήσεις μας και για τους φόβους μας! Μιλήσαμε με ειλικρίνεια, παίξαμε και πήραμε σπουδαία μαθήματα και συμβουλές! Τα βιβλία αυτά με απλό αλλά και ουσιαστικό τρόπο μας κάνουν να φανερώσουμε τα συναισθήματά μας και να μάθουμε λίγο καλύτερα τον ίδιο μας το εαυτό κι αυτό είναι σπουδαίο!

Ο μεγαλύτερος φόβος μας!

Πώς να τα χρησιμοποιήσετε;

Αφήστε το παιδί να περιεργαστεί μόνο του τα σημειωματάρια των συναισθημάτων και να διαλέξει για αρχή εκείνο που του φαίνεται πιο ελκυστικό! Αφήστε το να συμπληρώσει, να χρωματίσει, να γράψει το όνομά του και γενικά να το κάνει δικό του και να το αγαπήσει! Στο τέλος κάθε βιβλίου η Filiozat έχει ένα σημειωματάριο για τους γονείς και σας προτείνω οι ενήλικες να ξεκινήσετε από κει, ώστε να έχετε μια καλή εικόνα για το πώς να χειριστείτε τα ζητήματα που θα αντιμετωπίσετε, τις ερωτήσεις αλλά και όλα όσα πρέπει να ξέρετε! Στη συνέχεια καθιερώστε μια συγκεκριμένη ώρα της ημέρας που έχετε χρόνο και ηρεμία και περάστε την ώρα σας διαβάζοντας και συζητώντας, παίζοντας και κάνοντας χειροτεχνίες! Αφιερώστε άπλετο χρόνο και μπορείτε να επανέλθετε σε ζητήματα που έχετε δει ότι ενδιαφέρουν πολύ το ίδιο το παιδί!

Τελικά

Τα σημειωματάρια των συναισθημάτων δίνουν λύση σε όλα τα πιθανά συναισθηματικά προβλήματα που έχετε αντιμετωπίσει ή πρόκειται να αντιμετωπίσετε στο μέλλον. Έχουν να προσφέρουν σπουδαία συναισθηματικά μαθήματα σε μικρούς και μεγάλους! Αν με ρωτάτε όμως εκτός από αυτά, που είναι προφανή, θεωρώ πως όταν θα έχετε ολοκληρώσει τα σημειωματάρια των συναισθημάτων παρέα με τα παιδιά σας, ο δεσμός της οικογένειας σας θα είναι ακόμα πιο ισχυρός, τα παιδιά θα νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια και εσείς θα μπορείτε να δείξετε πολύ καλύτερα την συμπαράσταση και την συμπόνια σας σε σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τα παιδιά!

Δεν πρέπει να λείπουν από καμία βιβλιοθήκη και από κανένα σχολείο! Είναι από αυτά τα σπάνια βιβλία που πρέπει να τα έχουμε όλοι και να τα δουλεύουμε και να τα παίζουμε παρέα όλη η οικογένεια ξανά και ξανά και ξανά!

Σούπερ προτεινόμενα!

Με αγάπη Σοφία

Το βιβλίο θα το βρείτε εδώ

Εκδόσεις:Παπαδόπουλος

Συγγραφέας: Filliozat Isabelle , Riefolo Violene , Rojzman Chantal

Εικονογράφιση: Amandine Laprun

Διαβάστε επίσης:

Τι συμβαίνει με την κυρία Στριμμένου; Ένα βιβλίο σαν σινεμά! 

Τρία παιδικά βιβλία για να σκεφτόμαστε διαφορετικά, από την Isol

5 Βιβλία που θα τονώσουν την φαντασία και την δημιουργικότητα των παιδιών

Αγαπημένα παιδικά βιβλία μυστηρίου! 

Τα Βιβλία που πρέπει να διαβάσουν όλοι οι γονείς!

Το Βιβλίο που θα ήθελες να είχαν διαβάσει οι γονείς σου της Philippa Perry

About Author

Έχετε εγγραφεί επιτυχώς στο newsletter

Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά την προσπάθεια αποστολής του αιτήματός σας. ΠΑΡΑΚΑΛΩ προσπαθήστε ξανά.

This Is Us will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.