Τα υπέροχα κοσμήματα της Leniko jewelry -Thisisus.gr

Τα υπέροχα κοσμήματα της Leniko  jewelry -Thisisus.gr

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Βόλο. Από μικρή ηλικία θυμάμαι τα καλοκαίρια με τις φίλες να φτιάχνω κοσμήματα, ρούχα για τις κούκλες σας και αρώματα από τις τριανταφυλλιές της γειτονιάς.

Οι μετέπειτα σπουδές μου στην αρχιτεκτονική του τοπίου ήταν η αρχή για να πειραματιστώ με μελέτες που ξεκινούν από μια ιδέα στο χαρτί, απλά περιγράμματα και σκίτσα τα οποία με παρατήρηση, σκέψεις, σχέδια, αλλαγές, μπορούσαν να εξελιχθούν σε μέρη όπου οι άνθρωποι θα απολαμβάνουν το φυσικό τοπίο εναρμονισμένο στον αστικό ιστό.

Εκεί ένοιωσα για πρώτη φορά ότι αυτό που θέλω να κάνω στη ζωή μου, είναι να δημιουργώ και παράλληλα να κάνω τους ανθρώπους ευτυχισμένους με αυτό που παράγω. Είτε είναι ένας κήπος, ένα πάρκο, ή οτιδήποτε άλλο μέσα από το οποίο θα μπορούσα να αντλώ τη δημιουργικότητά μου.

Στα φοιτητικά χρόνια, τυχαία ήρθα σε επαφή με την τέχνη του macrame. Αρχικά μου φαινόταν αξιοθαύμαστο πώς από μερικές κλωστές μπορείς να φτιάξεις ένα κόσμημα ή μια κατασκευή. Πολύ γρήγορα ο θαυμασμός έγινε περιέργεια και κει ήταν η πρώτη φορά που άρχισα να ξηλώνω τα πρώτα βραχιολάκια που είχα αγοράσει, ώστε να προσπαθήσω να τα ξανακάνω μόνη μου.

Αυτό που ξεχώρισα από αυτή τη διαδικασία, ήταν η ικανοποίηση και η ηρεμία που μου προσέφερε σε εκείνη την φάση της ζωής μου, το να μπορώ ναδημιουργώ κάτι από το μηδέν, να το φτιάχνω όπως ακριβώς θέλω και ήταν αρκετό ώστε να μου δώσει την ώθηση να ασχοληθώ με τη δημιουργία κοσμημάτων με αυτή την τεχνική.

Σ’ αυτά τα 15 χρόνια που ασχολούμαι με την τέχνη της κομποδετικής (macrame), μου γεννήθηκε η ανάγκη να συνδυάσω αυτές τις πολύχρωμες κλωστές με το μέταλλο.

Η αρχή στην τέχνη της αργυροχρυσοχοΐας ήρθε μετά από κάποια σεμινάρια βασικών τεχνικών επεξεργασίας μετάλλου. Ένας νέος, ακόμη μεγαλύτερος κόσμος ανοίχτηκε μπροστά μου. Νέες τεχνικές, υλικά, τρόποι αντιμετώπισης ενός προβλήματος, νέα εργαλεία, όλα αυτά, μαζί με τους πολλούς κόμπους macrame, είναι σήμερα η έμπνευσή μου ώστε να δημιουργώ κοσμήματα που έχουν ως στόχο να γίνονται κομμάτι της καθημερινότητας του κάθε ατόμου που θα τα επιλέξει.

Η επαφή μου με τη φύση, μου δίνει την έμπνευση να σχεδιάζω κοσμήματα με βάσει τα χρώματα της κάθε εποχής, συνδυασμένα με απλές γραμμές ή καμπύλες από ένα κομμάτι ασήμι ή μπρούτζο.

Κερωμένες κλωστές, μέταλλα, ημιπολύτιμες και κεραμικές πέτρες είναι μερικά από τα υλικά που χρησιμοποιώ συνδυάζοντάς τα με οποιοδήποτε νέο υλικό με βοηθάει να πειραματιστώ.

Στην προσπάθειά μου να μην σπαταλώ υλικά, προσπαθώ να βρίσκω τρόπους να μεταμορφώνω τα ρετάλια μου, είτε είναι κλωστή είτε μέταλλο σε κάτι νέο. Τις περισσότερες φορές, η ιδέα βγαίνει πάνω στον πάγκο εργασίας και αυτή είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση που λαμβάνω από το επάγγελμά μου.

Η φιλοσοφία μου είναι να φτιάχνω κοσμήματα που μπορούν να φορεθούν από όλους, αλλά κυρίως θα έχουν διάρκεια στον χρόνο.

Γι αυτό βασική μου σκέψη όταν κατασκευάζω ένα κόσμημα είναι να μπορεί να φορεθεί με διάφορους τρόπους ώστε με το προσωπικό του γούστο ο καθένας να το μετατρέπει σε κάτι καινούργιο.

Κοσμήματα της Leniko jewelry μπορείτε να βρείτε:

Πατρ. Ιωακείμ 10, Θεσσαλονίκη.

Etsyshop: www.etsy.com/shop/leniKoJewelry

Διαβάστε επίσης:

Μοναδικές δημιουργίες από τη Liliza

mariza’s Cup of Cake και στα πάρτι της νέας κανονικότητας

Ενεργειακές μπάρες απευθείας από την ελληνική γη

Τα παπούτσια που κάνουν τη διαφορά στο Art Matina

About Author