Ταινίες στο YouTube για παιδιά – Thisisus.gr

Ταινίες στο YouTube για παιδιά – Thisisus.gr

γράφει η Χάρις Ιωάννου

Ταινίες στο YouTube για τους μικρούς μας φίλους, γιατί η εποχής της οθόνης (τάπλετ, κινητά, υπολογιστές, τηλεόραση) έχει και κάποιες χρήσιμες επιλογές. Είδαμε λοιπόν και σας προτείνουμε ταινίες μικρού μήκους στο YouTube .

Δείτε αναλυτικά πιο κάτω:

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Λα Λούνα (2011) 

  • Μια ταινία αποτέλεσμα της συνεργασίας Disney και Pixar υποψήφια για Όσκαρ καλύτερης ταινίας μικρού μήκους. Η ιστορία ενός μικρού αγόριου που μεγαλώνει σε περίεργες συνθήκες. Ένα βράδυ πάει με τον μπαμπά και τον παππού του στη «δουλειά» τους. Άραγε ο μικρός θα ακολουθήσει τον δικό του δρόμο ή θα ακολουθήσει τα χνάρια του μπαμπά ή του παππού; (Διάρκεια: 7 λεπτά. Ηλικία: 2+).

Πρέστο (2008)

  •  Ένα ξεκαρδιστικό animation μικρού μήκους από την Pixar στο οποίο ο διάσημος μάγος Presto ξεχνώντας να ταΐσει τον απίστευτο λαγό του πριν βγει στη σκηνή, έρχεται αντιμέτωπος με τις συνέπειες. (Διάρκεια: 5 λεπτά. Ηλικία: 2+).

Μέρα και Νύχτα (2010) 

  • Mια ευρηματική, πρωτότυπη και πανέξυπνη ταινία, που προτάθηκε για Όσκαρ στην κατηγορία μικρού μήκους ταινιών κινουμένων σχεδίων. Σε αυτήν η Μέρα συναντά τη Νύχτα και οι ζωές τους αλλάζουν για πάντα. ( Διάρκεια: 6 λεπτά. Ηλικία: 4+).

Τα Φανταστικά Ιπτάμενα Βιβλία του κου Μόρις Λέσμορ (2011)

  • Η ταινία κέρδισε το Όσκαρ μικρού μήκους animation για το 2012. Ένας άντρας περιπλανιέται σε μια μυστηριώδη βιβλιοθήκη μετά την καταστροφή της πόλης που μένει από ένα τυφώνα. Εκεί τα βιβλία ζωντανεύουν! Η ταινία συνδιάζει μινιατούρες, στοιχεία παλίου βωβού κινηματογράφου και animation. ( Διάρκεια: 15 λεπτά. Ηλικία: 4+).

Χαζοπούλια (2000)

  • Το πολύ σύντομο αυτό φιλμάκι κέρδισε το 2001 βραβείο Όσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους. Πανομοιότυπα, μικρά πουλάκια κοροϊδεύουν ένα μεγάλο, ευδιάθετο και… διαφορετικό πουλί. ( Διάρκεια: 3 λεπτά. Ηλικία: 3+)

Ελπίζουμε να τις απολαύσετε όσο εμείς και είμαστε ανοιχτοί σε κάθε δικό σας σχόλιο ή και κάποια δική σας πρόταση. Γιατί ποιος ξέρει, ίσως υπάρχουν κι άλλες ταινίες ελεύθερες στο YouTube που αξίζει να τις δούμε μικροί μεγάλοι!

About Author