Τέλος το πιστολάκι στα κομμωτήρια; – Thisisus.gr

Τέλος το πιστολάκι στα κομμωτήρια; – Thisisus.gr

Τα πρώτα βήματα για την έξοδο από την καραντίνα κάνει η χώρα από Δευτέρα 4/5 και όπως όλοι περίμεναν από τις πρώτες επιχειρήσεις που ξεκλειδώνουν είναι τα κομμωτήρια και τα μικρά κέντρα αισθητικής

Το άνοιγμα ωστόσο θα γίνει με κανόνες που δίνουν οι λοιμωξιολόγοι, κανόνες αυστηρούς που δεν αποκλείεται να απαγορεύσουν ακόμα και το πιστολάκι! 

Σύμφωνα λοιπόν με τους επιστήμονες το πιστολάκι ευνοεί τη μεγάλη διασπορά του ιού μέσα στον χώρο του κομμωτηρίου. Για τον λόγο αυτό εξετάζεται το πώς θα γίνεται η χρήση του ενώ υπάρχουν εισηγήσεις ακόμα και για απαγόρευση! 

Το μόνο σίγουρο μέχρι στιγμής πάντως είναι πως τα μέτρα ασφαλείας θα είναι πολύ αυστηρά. Όλοι, εργαζόμενοι και πελάτες, θα πρέπει να φορούν γάντια και μάσκες. Οι εργαζόμενοι μάλιστα θα πρέπει να αλλάζουν γάντια από πελάτη σε πελάτη. Επίσης ο αριθμός των πελατών θα είναι πολύ μικρότερος από αυτόν που ξέραμε ανάλογα με τα τ. μ. του χώρου. Τέλος θα πρέπει να υπάρχουν οπωσδήποτε φυσικοί τρόποι εξαερισμού του χώρου (παράθυρα, πόρτες). 

Οι γενικές γραμμές της άρσης των μέτρων θα δοθούν το απόγευμα της Τρίτης από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η εξειδίκευση των μέτρων από τους συναρμόδιους υφυπουργούς. 

About Author