Θα έδινα τα πάντα Ένα μοναδικό παιδικό βιβλίο -Thisisus.gr

Θα έδινα τα πάντα Ένα μοναδικό παιδικό βιβλίο -Thisisus.gr

Συγγραφέας: Έλενα Αρτζανίδου Εικονογράφηση: Έφη Λαδά

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Η Συγγραφέας Έλενα Αρτζανίδου είδε ένα ντοκιμαντέρ στην κρατική τηλεόραση, στο οποίο ένα μικρό κορίτσι από τη Νορβηγία που βλέπει μόνο σκιές λέει πως θα έδινε τα πάντα για να δει τα χρώματα! Αυτό ήταν η αρχή και η έμπνευση που οδήγησε σε αυτό το καταπληκτικό βιβλίο!

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Ένα βιβλίο που μέσα από την εικονογράφηση της Έφης Λαδά γίνεται ένα καλλιτεχνικό αριστούργημα! Μοναδικές εικόνες που δημιουργούν έντονα συναισθήματα και συμπληρώνουν εξαιρετικά το κείμενο.

Ένα βιβλίο που μας διδάσκει τι θα πει ευγνωμοσύνη. Ένα βιβλίο που μας μαθαίνει από την αρχή πως τίποτα δεν είναι δεδομένο σε αυτή τη ζωή. Ένα βιβλίο που μας δείχνει τις αντιθέσεις ανάμεσα στον επονομαζόμενο δυτικό και μη κόσμο. Ένα βιβλίο που μας δείχνει τις ανισότητες που υπάρχουν σε αυτή τη ζωή που άθελά μας ξεχνάμε! Ένα βιβλίο που όπως είπε ο γιος μου, που το διαβάσαμε παρέα… “Μπορεί να σε κάνει μερικές φορές να θες να κλάψεις, αλλά σου δείχνει πως κάποια πράγματα απλά, όπως ένα ποδήλατο, για κάποιους είναι πολύ σημαντικά.”

Γι΄ αυτά λοιπόν τα πολύ σημαντικά που ξεχνάμε, μας μιλάει αυτό το μοναδικό βιβλίο! Για όλα αυτά τα σημαντικά που απολαμβάνουμε καθημερινά και μας έχουν γίνει συνήθεια, ξεχνώντας πως για κάποιους άλλους που δεν τα έχουν και δεν τα απολαμβάνουν είναι ζωτικής σημασίας. Γι’ αυτά τα σημαντικά που αν δεν τα είχαμε θα δίναμε τα Πάντα για να τα αποκτήσουμε!

Για την Ειρήνη, για το σχολείο, για ένα ποτήρι γάλα! Για τη θάλασσα, την οικογένεια, για ένα ποδήλατο!

Ένα βιβλίο που μας έκανε για ώρα να αναπολούμε και να συλλογιζόμαστε! Ένα βιβλίο που γέμισε την καρδιά μας συναισθήματα όσο κανένα άλλο! Ένα μικρό αριστούργημα από όλες τις απόψεις που πρέπει να διαβαστεί από μικρούς και μεγάλους!

Ας το διαβάσουμε και ας αρχίσουμε να ζούμε τη ζωή μας σαν να δίνουμε κάθε μέρα τα Πάντα για να την απολαύσουμε!

Με αγάπη Σοφία

About Author