Θα μ’αγαπάς ακόμα; Το βιβλίο που μας δείχνει πως η αγάπη όλα τα νικάει! -Thisisus.gr

Θα μ’αγαπάς ακόμα; Το βιβλίο που μας δείχνει πως η αγάπη όλα τα νικάει! -Thisisus.gr

Θα μ’αγαπάς ακόμα; Το βιβλίο που μας δείχνει πως η αγάπη όλα τα νικάει!

Ο γιος μου είναι βιβλιοφάγος και μπορώ να αριθμήσω πολλά βιβλία που αγαπάει! Κυρίως του αρέσουν βιβλία με χιούμορ και δράση. Μπορώ όμως να σκεφτώ και βιβλία που τον κάναν να σκεφτεί και να συγκινηθεί. Κανένα όμως δεν τον έχει κάνει να βουρκώσει και να θέλει να βάλει τα κλάματα από την συγκίνηση. Όλα αυτά μέχρι τώρα. Μέχρι να πέσει στα χέρια μας το “Θα μ’αγαπάς ακόμα;”

Ένα βιβλίο γλυκό και ζεστό σαν την αγκαλιά της μαμάς! Ένα βιβλίο που μας μιλάει για την ατελείωτη και δίχως όρια και όρους αγάπη των γονιών. Ένα βιβλίο που συγκινεί μικρούς και μεγάλους! Ένα βιβλίο που θα λατρέψετε και θα θέλετε να διαβάζετε ξανά και ξανά! Ένα βιβλίο που πρέπει να βρίσκεται δίπλα σε όλα τα παιδικά κομοδίνα και μέσα σε όλες τις παιδικές καρδιές!

Λίγα λόγια για το βιβλίο από το οπισθόφυλλο:

“Ο μικρός αρκούδος ανησυχεί. Κι αν κάποτε η μαμά του σταματήσει να τον αγαπάει; Θα τον αγαπάει κι αν είναι κακό παιδί; Και τι θα γίνει αν η μαμά κάνει κι άλλο παιδί; Θα τελειώσει άραγε ποτέ αυτή η αγάπη; Αλλά ο μικρός αρκούδος καταλαβαίνει πως δεν πρέπει να ανησυχεί, γιατί η μαμά του του εξηγεί πως, ό,τι κι αν γίνει, η αγάπη της είναι τόσο μεγάλη, που όλα θα τα νικάει.

Η Κατρίν Λεμπλάν απαντάει μ’ έναν τρυφερό και έξυπνο τρόπο στην αγωνία όλων των παιδιών για το αν τελειώνει ποτέ η αγάπη.”

Πως βοηθούν τέτοιου είδους βιβλία στην καθημερινότητά μας με τα παιδιά;

“Η αγάπη που αισθάνεται ο γονέας δεν μεταφράζεται αυτόματα στην αγάπη που βιώνει το παιδί.” μας έχει πει πολύ σωστά ο μοναδικός Gabor Maté, και αυτό τα λέει όλα. Πολλές φορές ένα μικρό καυγαδάκι, μια αλλαγή στη διάθεση μας ή ένας εκνευρισμός στον τόνο της φωνής του γονιού, μπορεί να αποτελέσει λόγο ανησυχίας για το παιδί. Και ναι τα παιδιά θεωρούν πως όλος ο κόσμος γυρίζει γύρω από εκείνα. Και ναι τα παιδιά αν και μικρά έχουν και εκείνα άγχη και ανησυχίες. Γι’ αυτό και πρέπει οι γονείς να αφιερώνουν χρόνο και να εξηγούν στα παιδιά πως τα αγαπούν ακόμα κι αν έχουν μια δύσκολη μέρα. Ακόμα κι αν έχουν κάνει μια ζημιά, ακόμα κι αν έχουν μαλώσει με την αδερφή τους, κι ακόμα κι αν υπάρξουν χίλια “ακόμα κι αν”, μέσα στην δύσκολη καθημερινότητα. Οι γονείς πρέπει να επιβεβαιώνουν καθημερινά την αγάπη τους με πράξεις αλλά και με λόγια. Πόσο υπέροχο όταν αυτό μπορεί να γίνει μέσα από ένα παιδικό βιβλίο με υπέροχη εικονογράφηση που θα αποτελεί πάντα πρόσκληση για συζητήσεις που θα ανοίγουν τις καρδιές μικρών και μεγάλων.

Πως θα αποτελέσει το “Θα μ’αγαπάς ακόμα;” εργαλείο στα χέρια των γονιών;

Για όλες αυτές τις δύσκολες μέρες μας με τα παιδιά αλλά και για τις όμορφες και γεμάτες χαρά, το “Θα μ’αγαπάς ακόμα;” είναι ένα εξαιρετικό βιβλίο που δεν αρκείται μόνο σε αυτό και που μπορεί να αποτελέσει ένα υπέροχο εργαλείο στα χέρια των γονιών.

Αφήστε το βιβλίο σε περίοπτη θέση, ώστε να μπορούν τα παιδιά να ανατρέχουν σε αυτό και σε ό,τι τα προβληματίζει από μόνα τους.

Χρησιμοποιήστε το μέσα στην καθημερινότητα σαν εργαλείο και σαν ευκαιρία για συζήτηση. Ζητήστε από τα παιδιά να σας πουν πως νιώθουν και ζητήστε να μάθετε αν έχουν νιώσει ποτέ σαν το αρκουδάκι. Ακούστε τις ανασφάλειες τους με προσοχή χωρίς να σχολιάζετε.

Διαβάστε το “Θα μ’αγαπάς ακόμα;” πριν τον ύπνο και διώξτε όλες τις αμφιβολίες και τις σκοτούρες της ημέρας που μπορεί να έχουν τρυπώσει στο παιδικό μυαλό. Αφήστε τις όμορφες εικόνες του βιβλίου και τα αισιόδοξα και γεμάτα αγάπη μηνύματά του να συντροφεύουν τον ύπνο του παιδιού.

Πάρτε το βιβλίο μαζί σας στη βόλτα γιατί είναι σίγουρο πως τα παιδιά θα το λατρέψουν

Ένα βιβλίο μοναδικό και συγκινητικό που και εσείς και τα παιδιά δεν θα χορταίνετε να διαβάζετε! Είναι στα Σούπερ υπερπροτεινόμενα!

Συγγραφέας: Leblanc, Catherine Εικονογράφηση: Θάρλετ Εύα

Εκδόσεις: Πατάκη Μετάφραση: Παπαγιάννη Μαρία

Το βιβλίο θα το βρείτε εδώ.

Με αγάπη Σοφία

About Author