The Limassol Book Fair: Η πρώτη Διεθνής Έκθεση Βιβλίου στη Λεμεσό -Thisisus.gr

The Limassol Book Fair: Η πρώτη Διεθνής Έκθεση Βιβλίου στη Λεμεσό -Thisisus.gr

Η μεγαλύτερη έκθεση βιβλίου που διοργανώθηκε ποτέ στην Κύπρο έρχεται στη Λεμεσό

Από τις 25 μέχρι τις 27 Νοεμβρίου, το πρώτο Limassol Book Fair ανοίγει τις πόρτες του και καλωσορίζει το κυπριακό κοινό μαζί με δεκάδες εκδότες, συγγραφείς και επαγγελματίες από το χώρο του βιβλίου. Δημοσιογράφοι, βιβλιοκριτικοί και φυσικά όλοι οι λάτρεις της ανάγνωσης δίνουν ραντεβού στους Χαρουπόμυλους Λανίτη στη Λεμεσό, σε ένα τριήμερο αφιερωμένο στο βιβλίο και στους ανθρώπους του.

Η πρώτη μέρα της Έκθεσης είναι αφιερωμένη στους επαγγελματίες της βιομηχανίας του βιβλίου. Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Παρασκευής 25 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί το Limassol Book Fair Conference, το πρώτο επαγγελματικό συνέδριο που θα γίνει στην Κύπρο και στο οποίο συμμετέχουν σημαντικοί εμπειρογνώμονες από Διεθνείς Εκθέσεις Βιβλίου, όπως της Φρανκφούρτης, της μεγαλύτερης έκθεσης του κόσμου, μαζί με άλλους σημαντικούς επαγγελματίες της βιομηχανίας από Ευρώπη και Ελλάδα.

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Η Έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου από τις 10:00 έως τις 20:00 και θα περιλαμβάνει εκδηλώσεις στην κεντρική και την παιδική σκηνή, καθώς επίσης και ατομικές βιβλιοπαρουσιάσεις σε ειδική αίθουσα. Κατά τη διάρκεια του διημέρου, θα λειτουργούν δύο μεγάλοι εκθεσιακοί χώροι όπου θα πωλούνται πέραν των 10.000 τίτλων βιβλίων από τους σημαντικότερους εκδοτικούς οίκους και βιβλιοπωλεία της Κύπρου και της Ελλάδας και από μία ευρεία γκάμα που εκτείνεται από λογοτεχνία, παιδικό βιβλίο, ποίηση, ιστορία, μέχρι τις κατηγορίες ψυχολογία, αυτοβελτίωση, θρησκεία, δίκαιο, business, αγγλόφωνες εκδόσεις και άλλα.

Η Έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κας Αννίτας Δημητρίου, η οποία θα τελέσει την έναρξη των εκδηλώσεων το Σάββατο στις 9:45, μαζί με τον Υφυπουργό Πολιτισμού κο Γιάννη Τουμαζή και τον Δήμαρχο Λεμεσού κο Νίκο Νικολαΐδη.

Το Limassol Book Fair θα τιμήσουν με την παρουσία τους καταξιωμένοι συγγραφείς, δημιουργοί, βιβλιοκριτικοί και δημοσιογράφοι από Κύπρο και Ελλάδα μεταξύ των οποίων οι Λένα Διβάνη, Χρήστος Χωμενίδης, Ελένη Πριοβόλου, Αιμίλιος Σολωμού, Σάντρα Ελευθερίου, Σταύρος Χριστοδούλου, Σοφρώνης Σοφρωνίου, Γιώργος Χριστοδουλίδης, Αλεξάνδρα Ζαμπά, Βαλεντίνος Χαραλάμπους, Τίνα Μανδηλαρά, Κυριακή Μπεϊόγλου, Έλενα Περικλέους, Δέσποινα Ηρακλέους και πολλοί άλλοι.

Η παιδική σκηνή της Έκθεσης είναι αφιερωμένη στο έργο του συγγραφέα και εικονογράφου Peter H. Reynolds, όπου και θα φιλοξενηθούν ενδιαφέρουσες δραστηριότητες με αφορμή τα βιβλία του και διαδραστικά βίντεο που ετοίμασε ο ίδιος ειδικά για την έκθεση.

Στο πλαίσιο του Limassol Book Fair Awards που αφορά Κύπριους δημιουργούς, θα βραβευτεί για τη συνολική προσφορά της στην παιδική λογοτεχνίας η εικονογράφος και συγγραφέας Σάντρα Ελευθερίου.

Τέλος, θα γίνει ειδικό αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή που θα περιλαμβάνει προβολή αρχειακού υλικού, παρουσιάσεις βιβλίων από Έλληνες συγγραφείς, αφήγηση παραμυθιού στην παιδική σκηνή  και συζήτηση πάνελ από τον Σύνδεσμο Μικρασιατών Κύπρου στην κεντρική σκηνή της Έκθεσης.

Κεντρικός παρουσιαστής της Έκθεσης, ο δημοσιογράφος και ποιητής Χρήστος Μιχάλαρος.

Μέγας χορηγός της Έκθεσης το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, αργυρός χορηγός το LiDLCyprus, στρατηγικοί συνεργάτες η Thinking (η οποία έχει αναλάβει την διοργάνωση του Limassol Book Fair Conference), οι Εκδόσεις Αρμίδα, η Tsirides Law, το Γραφείο Επιτρόπου του Πολίτη, η EBSCO και το Υφυπουργείο Πολιτισμού. Χορηγός φιλοξενίας το Υφυπουργείο Τουρισμού. Μέγας χορηγός επικοινωνίας η τηλεόραση ΣΙΓΜΑ και η εφημερίδα ΣΗΜΕΡΙΝΗ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με όλες τις εκδηλώσεις και το πρόγραμμα της Έκθεσης, στο www.limassolbookfair.com

INFO:

Limassol Book Fair

Πότε: 25-27 Νοεμβρίου 2022

Που:  Χαρουπόμυλοι Λανίτη, Λεμεσός

Τηλέφωνο επικοινωνίας: (+357) 99361806

Web: www.limassolbookfair.com

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της παιδικής σκηνής του Σαββάτου 26 Νοεμβρίου εδώ και της Κυριακής 27 Νοεμβρίου εδώ.

About Author