Φτιάξαμε και δοκιμάσαμε μπουγάτσα από την λατρεμένη κι αγαπημένη μας Νάντια του Spoon’n’ love . Ω ναι, να την δοκιμάσετε κι εσείς. Θα απογειωθεί η ψυχολογία, ο ουρανίσκος και ένα τσακ η ζυγαριά. Αλλά δεν βαριέσαι τα κιλά χάνονται ενώ η κακία και ο φθόνος όχι!
Θα χρειαστείτε:
- 1 1/3 λίτρου γάλα φρέσκο
- 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 1/4 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
- 4 μέτρια αυγά
- 2 βανίλιες
- ξύσμα από μισό πορτοκάλι
- 2 κ.σούπας βούτυρο
- 500 γρ. φύλλο κρούστας
- 50 γρ βούτυρο
- ζάχαρη άχνη και κανέλα
Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε τις βανίλιες.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα, ρίχνουμε τα αυγά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
Ανοίγουμε το μάτι και μόλις το μείγμα αρχίσει να ζεσταίνεται,πριν πάρει βράση προσθέτω το σιμιγδάλι.
Στη συνέχεια προσθέτω το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε καλά καλά, πάντα σε μέτρια ένταση.
Η κρέμα μας θα αρχίσει να πήζει για το λόγο αυτό ανακατεύουμε συνεχώς προσέχοντας το μείγμα μας να μην κολλήσει.
Όταν αρχίσει να κοχλάζει, η κρέμα είναι έτοιμη. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει, αφού προσθέσουμε τις 2 κουταλιές βούτυρο.
Παίρνουμε τα φύλλα μας και αφού λιώσουμε το βούτυρο, βουτυρώνουμε φύλλο φύλλο (4 συνολικά στο ταψάκι μας για από κάτω).
Προσθέτουμε το μείγμα μας και στη συνέχεια ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα επόμενα 4 φύλλα. Αρχίζουμε να τυλίγουμε καλά,αλείφοντας πολύ καλά τα εξωτερικά φύλλα για να ψηθούν σωστά.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα μας.
Όταν ψηθούν, κόβουμε σε κομμάτια και αφού πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη και με κανέλα σερβίρουμε τη ζεστή μας μπουγάτσα.
Τips
Mπορούμε να την βάλουμε σε ταψάκι στην κατάψυξη και να την βγάλουμε ένα πρωινό απευθείας για ψήσιμο.
Κάντε λάικ στη σελίδα στο Facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις συνταγές !! Πατήστε εδώ