Τι είναι το Life coaching; -Thisisus.gr

Τι είναι το Life coaching; -Thisisus.gr

Το Life coaching  είναι μια μέθοδος Αυτοβελτίωσης που σε βοηθά να πετύχεις άμεσα μεγάλες θετικές αλλαγές σε όλους τους τομείς της ζωής σου.

Ο Life Coach δεν είναι ψυχολόγος είναι ένας επαγγελματίας σύμβουλος που με την εξειδικευμένη γνώση και την εμπειρία του καθώς και με ένα οργανωμένο και συστηματικό τρόπο σε βοηθάει να ανακαλύψεις το απεριόριστο δυναμικό που υπάρχει μέσα σου, να ξαναβρείς και να δυναμώσεις την αυτοπεποίθηση σου, να βρεις τις αληθινές σου ανάγκες να βελτιώσεις τον τρόπο σκέψης σου, να καθορίσεις και να επιτύχεις του στόχους σου.

“Καράβι χωρίς πυξίδα, δεν βρίσκει λιμάνι”

Με τις σωστές καθημερινές τεχνικές επιτυγχάνονται οι μεγάλες αλλαγές στην ζωή μας. Γι αυτό το life coaching είναι ένα εργαλείο που σας δείχνει πως να θέτετε προτεραιότητες περνώντας απο το λέω στο πράττω, ενώ παραμένετε συγκεντρωμένοι στον στόχο σας.

Στις μέρες μας περισσότερο από ποτέ η προσωπική ανάπτυξη αποτελεί την καλύτερη μορφή επένδυσης. Βελτιώνοντας και εξελίσσοντας τον εαυτό μας καθημερινά δημιοργούμε ένα καλύτερο μέλλον στρωμένο με τα θέλω και τα πρέπει τα δικά μας.

“Την ευτυχία τη βρίσκεις μέσα σου”

Πως το Life coaching βοηθάει ένα γονιό;

Ένας γονιός αισθάνεται συχνά βουνό τις υποχρεώσεις που τον περιμένουν. Παιδιά, τρέξιμο, δουλειά, νοικοκυριό και άλλα πολλά. Δεν είναι λίγες οι φορές που ξεχνάει και ο ίδιος ποιος είναι μιας και ασχολείται αποκλειστικά με τα θέλω και τα πρέπει των παιδιών του. Έχει μέγιστη σημασία η κάθε μητέρα και πατέρας να μπορεί να οργανώνει σωστά το χρόνο του, να θέτει προτεραιότητες και να βρίσκει έστω και ελάχιστο χρόνο μέσα στη μέρα για τον εαυτό του. Το life coaching μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τον κάθε ένα για να γίνεται καλύτερος, σε προσωπικό και κατ’ επεκτάση οικογενειακό, επαγγελματικό επίπεδο.

Άλλωστε ευτυχισμένα παιδιά είναι αυτά που βλέπουν ευτυχισμένους τους γονείς τους.

Για το Thisisus.gr γράφει η Νατάσα Καπιτζή, Life Coach – Πιστοποιημένη Coach απο τον Διεθνή Οργανισμό Emcc

About Author