Τι συμβαίνει με την κυρία Στριμμένου; Ένα βιβλίο σαν σινεμά! –Thisisus.gr

Τι συμβαίνει με την κυρία Στριμμένου; Ένα βιβλίο σαν σινεμά! –Thisisus.gr

Το “Τι συμβαίνει με την κυρία Στριμμένου;” είναι από τα καλύτερα παιδικά βιβλία που έχω διαβάσει και θεωρώ πως δεν είναι βιβλίο μόνο για παιδιά, αλλά και για μεγάλους! Η Ιστορία είναι απίστευτα καλογραμμένη και εκτυλίσσεται σαν παλιά καλή ταινία! Όλα σε αυτό το βιβλίο μου θύμισαν παλιό καλό σινεμά! Με συγκίνησε απίστευτα και είμαι σίγουρη πως θα συγκινήσει κι εσάς! Το χαπι έντ, τα μαθήματα ζωής αλλά και η περιγραφή των πρωταγωνιστών… όλα είναι σαν να ξεπηδούν από την μεγάλη οθόνη.

Τι έγινε;

Όταν έπεσε η κυρία Στριμμένου στα χέρια μου αποφάσισα με την πρώτη ματιά ότι δεν είναι από τα βιβλία που θα χαρώ να διαβάσω. Και παρόλο που εντέλει η εικονογράφηση μέσα στο βιβλίο είναι μια χαρά το εξώφυλλο και το όλο στυλ του βιβλίου ήμουν σίγουρη ότι δεν μου ταίριαζε! «Τι συμβαίνει με την κυρία Στριμμένου;» μα είναι τίτλος αυτός;

Όταν είδα όμως ότι αυτός ακριβώς ο τίτλος, που εμένα με άφησε αδιάφορη τράβηξε τόσο πολύ το ενδιαφέρον του γιου μου του έδωσα μια ευκαιρία….. και ευτυχώς που το έκανα! Τότε ήταν και που θυμήθηκα πως τα παιδιά έχουν ανάγκη στα παιδικά βιβλία τους κακούς…. Τους στριμμένους…. Κάποιον που να μπορούν να προβάλουν πάνω του τα άσχημα που τους συμβαίνουν.

Γιατί χρειαζόμαστε τους στριμμένους στα παιδικά βιβλία;

Πολλές φορές εμείς οι γονείς σε μια προσπάθεια να προστατέψουμε τα παιδιά μας προτιμούμε παιδικά βιβλία χωρίς «κακούς και στριμμένους». Κάπου εδώ όμως θα πρέπει να θυμηθούμε τον κακό λύκο της κοκκινοσκουφίτσας…. Την κακία μάγισσα και όλους τους κακούς των κλασσικών παραμυθιών! Υπάρχει λόγος που στην ιστορία και την παράδοση των παραμυθιών για τα παιδιά οι «κακοί» είχαν πάντα σημαντικό ρόλο στην κάθε ιστορία. Και ο λόγος δεν είναι άλλος από την ταύτιση! Η ζωή όλων μας περιλαμβάνει και «κακούς» και είναι σημαντικό να ξέρουμε πως και κάποιος άλλος έχει έναν «κακό» φίλο, μια «κακιά» δασκάλα, μια «κακιά» μαμά ή μάλλον καλύτερα – επειδή δεν υπάρχουν καθολικά «κακοί άνθρωποι» – άνθρωποι με κακές συμπεριφορές. Στο πρόσωπο του κακού της ιστορίας το παιδί ξεφορτώνεται όλες τις άσχημες συμπεριφορές και μπορεί να τις προβάλει και να τις αναλύσει, να τους δώσει υπόσταση και να βοηθήσει τον εαυτό του να τις διαχειριστεί, αλλά και να ανακουφιστεί που και κάποιος άλλος είναι θύμα μιας κακής συμπεριφοράς.

Γιατί η κυρία Στριμμένου είναι βιβλίο για παιδιά και για μεγάλους;

Η κυρία Στριμμένου είναι ένα βιβλίο που σίγουρα θα αρέσει στα παιδιά, όμως είναι ακόμα πιο σίγουρο ότι θα αρέσει αλλά και θα ωφελήσει τους μεγάλους! Μαθήματα ενσυναίσθησης για όλους και ένα τεράστιο μάθημα προς τους γονείς! Η παιδική μας ηλικία μετράει! Η παιδική μας ηλικία μας καθορίζει. Η παιδική μας ηλικία δεν ξεχνάει τα παιδικά τραύματα που θα μας ακολουθούν μια ζωή. Ας προσφέρουμε συμπόνια και ενσυναίσθηση στα παιδιά μας γιατί δεν θα βρίσκονται σε όλους τυχαία μια γάτα και μια αράχνη για να μας αλλάξουν την ζωή!

Τελικά

Η κυρία Στριμμένου είναι μια Στριμμένη -όπως πολύ καλά καταλάβατε- δασκάλα σε ένα σχολείο. Φέρεται άσχημα στους μαθητές της, τους προσβάλει και τους μειώνει. Ώσπου ξαφνικά όλα αλλάζουν. Ένα αγόρι με το παρατσούκλι Μαυροπόδης, μια γάτα και μια αράχνη θα βοηθήσουν την ιστορία να εξελιχθεί μέχρι το τέλος.

Ένα πολύ ωραίο βιβλίο για όλη την οικογένεια που το προτείνω ανεπιφύλακτα! Θα σας αρέσει είμαι σίγουρη…! Ετοιμάστε ποπ κορν και λίγα χαρτομάντιλα…. Πάρτε αγκαλιά τα παιδιά σας και διαβάστε το όλοι παρέα! Ένα βιβλίο που αξίζει πραγματικά την προσοχή μας!

Με αγάπη Σοφία

Το βιβλίο θα το βρείτε εδώ

Εκδόσεις: Κέδρος

Συγγραφέας: Εύα Κασιάρου

Εικονογράφιση: Αποστόλης Ιωάννου

Διαβάστε επίσης:

Τρία παιδικά βιβλία για να σκεφτόμαστε διαφορετικά, από την Isol

Ο τζίτζικας και το μυρμήγκι. Η ιστορία αλλιώς … Κατεβάστε Δωρεάν 

Η συγκινητική Ιστορία του Φράντς Κάφκα και τα γράμματα σε ένα μικρό κορίτσι

Μια Φορά και ένας Ρο … ένα βιβλίο δράσης και γραμματικής ταυτόχρονα!

About Author

2 Σχόλιο(α)

  • by Εύα Κασιαρου Posted 12 Αυγούστου 2020 4:14 μμ

    Τί να πω για την κριτική σας!!! Με συγκίνησε!!! Σας ευχαριστώ πολύ!!!

    • by ThisIsUs Posted 12 Αυγούστου 2020 3:40 μμ

      Εμείς σας ευχαριστούμε για το υπέροχο βιβλίο, που πραγματικά το απολαύσαμε!

Τα σχόλια είναι κλειδωμένα.