Τι θα γίνει με το άνοιγμα των σχολείων και τις πανελλήνιες; – Thisisus.gr

Τι θα γίνει με το άνοιγμα των σχολείων και τις πανελλήνιες; – Thisisus.gr

Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες το άνοιγμα των σχολείων – Πότε θα γίνουν οι πανελλήνιες;

Συνεχείς είναι οι συσκέψεις ειδικών επιστημόνων και ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας σχετικά με το τι θα γίνει με την επαναλειτουργία των σχολείων. Την απάντηση έχουν στα χέρια τους οι ειδικοί επιστήμονες που απαρτίζουν την επιτροπή του υπουργείου Υγείας. Στους κόλπους όμως της επιτροπής επικρατούν δύο απόψεις. Μια που θέλει τα σχολεία να αποτελέσουν τον πρώτο πυλώνα επαναλειτουργίας της κοινωνίας και μια που ισχυρίζεται πως ότι έκλεισε πρώτο πρέπει να ανοίξει τελευταίο.

Ο επικεφαλής της επιτροπής κ. Σωτήρης Τσιόδρας, στη χθεσινή του τοποθέτηση τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος των σχολείων αλλά υπό προϋποθέσεις και κανόνες ασφαλείας – που όμως κανείς δεν ξέρει αν μπορούν να τηρηθούν στη χώρα μας κυρίως λόγω υποδομών. Από την άλλη κορυφαίοι επιστήμονες όπως η κ. Γιαμαρέλλου και  η κ. Κοτανίδου, μέλη και οι δύο της ίδιας επιτροπής, ισχυρίστηκαν σε συνεντεύξεις τους πως τα σχολεία και ιδιαίτερα τα δημοτικά δεν θα πρέπει να ανοίξουν. Το μόνο σίγουρο είναι πως η τελική απόφαση θα παρθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο καθώς οι συνολικές ανακοινώσεις για τη χαλάρωση των μέτρων θα γίνουν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. 

ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΟΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Ο πρώτος στόχος πάντως του υπουργείου Παιδείας που ήταν να διεξαχθούν οι Πανελλήνιες εξετάσεις στις αρχές καλοκαιριού φαίνεται να εκπληρώνεται. Έτσι αν όλα σε επιδημιολογικό επίπεδο συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό τότε οι Πανελλήνιες θα αρχίσουν μέσα στον Ιούνιο και θα ολοκληρωθούν πιθανότατα το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

Τώρα το ερώτημα που τίθεται είναι αν οι μαθητές της Γ Λυκείου επιστρέψουν στα θρανία για ένα μήνα για τις επαναλήψεις τους ή αν θα κληθούν απευθείας στις εξεταστικές αίθουσες. 

About Author